Hieronder vind je de privacy statement en het cookiebeleid van Finance Network B.V.

Privacy Statement

Inleiding Rente.nl is een website van Finance Network B.V. Finance Network B.V. is gevestigd aan de Willemstraat in Eindhoven en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17193942. Finance Network is eigenaar, beheerder en exploitant van de websites Beursgorilla.nl, Beleggen.nl, Valuta.nl, Wisselkoers.nl, Sparen.nl, Spaarrente.nl en Rente.nl.

Onder de website Rente.nl vallen ook de volgende sub-domeinen:

Via de websites van Finance Network bieden wij onze bezoekers diensten aan waarbij wij privacy gevoelige informatie verwerken. Wij vinden het erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je gegevens. Deze gegevens worden daarom zorgvuldig verwerkt en beveiligd, conform de eisen van de privacywetgeving.

In deze privacy statement leggen we uit:

Gebruik van persoonsgegevens Bij het gebruik van de diensten welke Finance Network aanbiedt op haar websites laat je (persoons)gegevens bij ons achter. Wij verwerken en gebruiken uitsluitend die gegevens die nodig zijn om de aangeboden dienst goed te laten functioneren.

Afhankelijk van die geboden dienst kunnen wij de volgende persoonsgegevens verwerken: Doeleinden van het gebruik van de persoonsgegevens Wij verwerken deze gegevens voor de volgende doelen:

Verstrekken van de gegevens aan derden De gegevens welke je verstrekt leveren wij uitsluitend aan derde partijen als dat nodig is voor het leveren van de aangevraagde diensten of producten. Zo geven wij bijvoorbeeld jouw gegevens door aan de verzekeraar waar jij een autoverzekering hebt aangevraagd.

Als wij gegevens doorgeven aan een derde zorgen wij er met een overeenkomst voor dat deze gegevens uitsluitend gebruikt mogen worden door het doel waarvoor de gegevens zijn doorgegeven.

Wij verstrekken jouw gegevens verder niet aan andere partijen tenzij dit wettelijk verplicht is (bijvoorbeeld op verzoek van politie en justitie).

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens. Jij hebt het recht om de gegevens die wij van jou verwerken in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Je kan hiervoor contact opnemen met privacy@financenetwork.nl
Om misbruik te voorkomen verzoeken wij je adequaat te identificeren

Heb je een klacht over het verwerken van je persoonsgegevens helpen wij je graag dit op te lossen. Kunnen wij dit samen niet oplossen, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder: De Autoriteit Persoonsgegevens. Je kan hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens

Cookiebeleid

Bij het bezoeken van de websites van Finance Network worden cookies geplaatst. Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer of browser opslaat als je onze website bezoekt. Cookies worden gebruikt om jouw bezoek aan onze websites zou goed mogelijk te laten verlopen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat:

Cookies door derden

Op de websites van Finance Network kunnen ook door derde partijen cookies geplaatst worden (bijvoorbeeld door Facebook of Twitter). Op het gebruik van cookies door andere partijen is het privacy- en cookiebeleid van die partij van toepassing.

Hier vind je meer informatie over welke cookies door Finance Network worden gebruikt en hoe je invloed op cookies kunt uitoefenen.

Welke cookies gebruikt Finance Network

Functionele cookies Wij gebruiken functionele cookies om er voor te zorgen dat de website correct werkt en gebruiksvriendelijk is. Voorbeeld hiervan is dat als je een vergelijking maakt, je niet elke keer opnieuw je gegevens hoeft in te voeren.

Analytische cookies Wij gebruiken analytische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van onze website, zodat we onze website kunnen verbeteren. Voorbeeld hiervan is Google Analytics.

Social media cookies Op de websites van Finance Network vindt je buttons om webpagina’s te promoten of te delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Linkedin. Het gebruik van cookies zijn noodzakelijk om deze buttons te laten werken.

Marketing Cookies Ook voor marketing doeleinden gebruiken wij cookies. Door het gebruik van deze cookies kunnen wij je aanbiedingen doen waar je ook echt iets aan hebt. Bijvoorbeeld een aanbieding op basis van een vergelijking die je hebt gemaakt op een van onze vergelijkers.

Advertentie cookies Wij plaatsen advertentie cookies op onze websites. Ook geven wij derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies te plaatsen. Ook plaatsen wij advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren. Zo kunnen wij bijhouden welke advertenties je hebt gezien en hoe vaak. Hiermee kunnen we je aan de hand van je online surf- en zoekgedrag, zo relevant mogelijke aanbiedingen doen.

Cookies accepteren

Als je onze sites volledig wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Je kan onze cookies eenvoudig op twee manieren accepteren: de cookiemelding die je op je eerste bezoek ziet accepteren of via de link aanpassen als je deze in eerste instantie niet geaccepteerd hebt.

Geen cookies?

Je kan onze cookies uitschakelen of verwijderen. Het kan dan zijn dat onze websites niet meer goed of naar wens werken en je niet de gebruikservaring hebt die je zou verwachten. Belangrijk om te weten als je cookies wilt aanpassen of verwijderen. Cookies worden per browser en per apparaat geplaatst. Onderstaande zal je voor elk door jou gebruikt apparaat moeten herhalen.

Wil je je cookie instellingen aanpassen, dan kan dat bij cookie instellingen


Deze privacy statement is ge-update op 14 mei 2018