Open direct online je bankspaarrekening

Hoeveel wil je inleggen?
Rentevariant
Geboortedatum
Vergelijk bankspaarrekeningen

Opbouwen of uitkeren?

Pensioensparen bestaat uit twee fases: opbouwen en uitkeren. Wil je een kapitaal opbouwen voor een aanvullende pensioenuitkering in de toekomst? Dan start je met de opbouwfase. Als je al een bedrag bij elkaar hebt gespaard en dit binnenkort wilt gebruiken als aanvulling op je inkomen, begint de uitkeerfase. Je kiest dan voor een uitkerende pensioenspaarrekening.

Ik wil pensioen opbouwen
  • Sparen voor Aanvullend Pensioen
  • Sparen met belastingvoordeel
  • Opbouw mogelijk tot AOW leeftijd
Vergelijken
Ik wil pensioen uitkeren
  • Periodieke aanvulling op pensioen
  • Uitkering binnen 5 jaar na AOW leeftijd
  • Zelf looptijd bepalen
Vergelijken

Dit zeggen onze klanten:

8,0 van 10

"Ik heb de vergelijking gedaan op Rente.nl en vervolgens een offerte aangevraagd. De site is verder duidelijk."

10,0 van 10

"Ideale website. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen"

8,0 van 10

"Goede en heldere informatie, snel online te regelen"

Bekijk alle 11 reviews

Rente pensioensparen

Met pensioensparen kun je zelf sparen voor een extra aanvullend pensioen. Je kunt hierbij gebruik maken van een bestaand pensioentekort om belastingvrij te sparen voor een aanvulling. Op een geblokkeerde spaarrekening kun je eenmalig of periodiek geld storten dat tegen een vaste of variabele rente aangroeit. Op Rente.nl kun je de rente pensioensparen vergelijken en berekenen om zo het hoogste eindkapitaal te vinden.

Pensioensparen vergelijken via Rente.nl

  • Compleet overzicht van rentes pensioensparen
  • Actueel: rente worden dagelijks gecontroleerd
  • Direct pensioenspaarrekening afsluiten via Rente.nl

Rente.nl: Sparen voor pensioen vergelijken

Rente.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor het vergelijken van financiële producten en diensten. Rente.nl biedt jou als consument de mogelijkheid om snel en eenvoudig spaarrekeningen, leningen en hypotheken te vergelijken op rente en voorwaarden en deze direct te regelen via Rente.nl. Op het gebied van pensioenen biedt Rente.nl je de mogelijkheid de rente voor pensioensparen te vergelijken als ook de voorwaarden per aanbieder.

Pensioensparen vergelijken

Pensioen bestaat in Nederland uit drie pijlers. Vanuit de overheid ontvangt iedere pensioengerechtigde Nederlander een basispensioen, de AOW. Daarnaast kun je via je werkgever een aanvullend pensioen opbouwen. Tot slot kun je nog zelf pensioensparen. Zelf sparen voor pensioen wordt steeds belangrijker als je later een goede aanvulling op je pensioen wilt. Op Rente.nl kun je eenvoudig pensioensparen vergelijken en berekenen. Zo kun je zelf berekenen welk kapitaal je opbouwt en hoe hoog de uitkering is op basis van dit kapitaal en de rente. Je kunt zo alle aanbieders van pensioensparen vergelijken op hoogste rente pensioensparen en voorwaarden.

Rente pensioensparen

Zelf sparen voor pensioen kan via een speciale geblokkeerde spaarrekening of via een verzekering (lijfrenteverzekering). Op Rente.nl kun je pensioensparen vergelijken welke via een geblokkeerde spaarrekening werkt, ook wel banksparen genoemd. Je stort dan éénmalig of periodiek geld op deze rekening. Wil je optimaal gebruik maken van de fiscale voordelen die pensioensparen biedt, dan is de inleg en de hoogte van de inleg gebonden aan bepaalde regels.

Over het ingelegde saldo ontvang je gedurende de looptijd een vaste of variabele rentevergoeding. Kies je voor een vaste rente, dan staat de rente pensioensparen gedurende de vooraf gestelde looptijd vast. Je profiteert dan niet van rentestijgingen, maar ondervindt ook geen last van rentedalingen. Wil je een vast rendement en duidelijkheid over de hoogte van je saldo, dan kun je ook kiezen voor een vaste rente pensioensparen. Kies je voor een variabele rente, dan kan deze gedurende de looptijd van de opbouw door de aanbieder gewijzigd worden (hoger of lager). Verwacht je een stijging van de rente, dan is het kiezen voor een variabele rente een alternatief.

Vergelijk sparen voor pensioen

Ben je van plan zelf te sparen voor je pensioen? Op Rente.nl kun je eenvoudig berekeningen maken. Met de berekening voor opbouwen zie je welk vermogen je opbouwt door een bepaalde periode geld te sparen. Met de berekening voor uitkerende bankspaarproducten kun je uitrekenen hoe hoog de periodieke uitkering is die je ontvangt.

Heb je zelf al een vermogen opgebouwd en wil je dit gebruiken als aanvulling op je pensioen? Ook dan is pensioensparen een optie. Je opgebouwde vermogen dient dan als inleg op een pensioenspaarrekening. Op basis van de gewenste looptijd en de rente pensioensparen bereken je eenvoudig de hoogte van de periodieke uitkering (maandelijks, per kwartaal of per jaar). Zo zie je snel welke banken de hoogste uitkering bieden. Pensioensparen vergelijken helpt je dat product vinden dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Hoogste rente pensioensparen

De hoogste rente pensioensparen vind je door een berekening te maken voor jouw persoonlijke situatie. Heb je een berekening gemaakt? Rente.nl sorteert aanbieders op basis van het hoogste opbouwbedrag of de hoogste periodieke uitkering. Omdat dit direct gelinkt is aan de pensioensparen rente, vind je de aanbieder met de hoogste rente pensioensparen bovenaan. Let op: de hoogste rente pensioensparen betekent niet automatisch dat dit ook het beste product is. Hiervoor moet je ook goed de overige voorwaarden vergelijken.

Op Rente.nl kun je alle banken vergelijken die pensioensparen aanbieden. Heb je het product gevonden dat past bij jouw situatie, vraag dan gratis en vrijblijvend meer informatie aan over het betreffende product.