Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Tiny house financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over tiny house financieren

Meer weten over een tiny house financiering en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over een tiny house financieren. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een tiny house te financieren?

Een tiny house is een woning, dus je denkt misschien direct aan je hypotheek. Toch is dit vaak geen optie. Omdat een tiny house meestal verplaatsbaar is en niet (volledig) van steen, verstrekken banken hier geen hypotheek voor. Heb je niet voldoende spaargeld, dan is geld lenen bij een kredietverstrekker een goede optie voor de financiering van je tiny house. Hier lees je hoe dit werkt een waar je op moet letten.

Hoeveel kan ik lenen voor een tiny house?

Kredietverstrekkers controleren altijd of het bedrag dat jij wilt lenen voor je tiny house verantwoord is. Hoeveel jij maximaal verantwoord leent, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Maar kredietverstrekkers kijken ook naar je maandelijkse vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een tiny house financiering?

De looptijd van je tiny house financiering is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Dit is een belangrijk keuze, omdat het invloed heeft op je maandlasten. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente financiering tiny house

Tiny house financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor tiny house
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,1%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,4%Lender & Spender€ 199
€ 25.0006,5%Lloyds Bank€ 487
€ 50.0006,5%Lloyds Bank€ 974
€ 75.0006,5%Freo€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
8,9
  69 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Tiny house financieren

Midden in de natuur wonen en volledig zelfvoorzienend zijn. Steeds meer mensen dromen hiervan en kiezen voor een tiny house. Dit is een woning van maximaal 50m2. Een klein huisje dus, maar er hangt wél een prijskaartje aan. Heb je hier niet genoeg spaargeld voor? Dan is geld lenen voor een tiny house een goede optie.

Waarom geen hypotheek?

Een tiny house is een huis. ‘Dus dan kan ik een hypotheek afsluiten’, denk je misschien. Helaas is dat vaak geen optie. Een tiny house is meestal verrijdbaar en niet (volledig) van steen. Daarom geven banken je er geen hypotheek voor.

Financiering tiny house bij kredietverstrekker

Voor de financiering van je tiny house moet je dus naar een kredietverstrekker. Je kiest hier uit twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Wij raden je voor een tiny house een persoonlijke lening aan. Dit is de best passende financiering voor een tiny house. Niet alleen betaal je een lagere rente. Belangrijker nog: Je weet precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Dat geeft rust en zekerheid.

Een doorlopend krediet sluit je af als je voor langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Niet voor een tiny house.

Checklist financiering tiny house kiezen

Sluit je voor je tiny house een persoonlijke lening af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een verstandige keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Tip! Direct de voordeligste en best passende lening voor je tiny house vinden? Maak hier een vergelijking >>

Hoeveel geld nodig voor financiering tiny house?

De kosten voor een tiny house variëren van € 0 tot € 100.000. Bij € 0 maak je het tiny house zelf van afvalmaterialen. De meeste mensen kopen toch ook nieuwe materialen voor hun tiny house. De kosten zijn dan gemiddeld € 10.000. En laat je het tiny house bouwen in een fabriek, dan lopen de kosten op van € 50.000 tot € 100.000. Een tiny house maak je dus zo duur als je zelf wilt.

Tip! Houd bij het bepalen van je wensen ook rekening met hoeveel je maximaal verantwoord leent. Kredietverstrekkers controleren altijd of het gewenste  leenbedrag past bij je financiële situatie. Direct weten hoeveel jij maximaal mag lenen? Bereken hier je maximale lening >>

Beste looptijd voor tiny house financieren

De looptijd van je lening is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Dit is een belangrijke keuze, omdat het invloed heeft op je maandlasten. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen.

Laagste rente voor financiering tiny house

De rente is het belangrijkste bij je keuze voor een lening. Dat bepaalt hoeveel de financiering voor je tiny house kost. Let hier dus goed op! Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening heeft.

Tiny house financieren en boetevrij aflossen

Naast de kosten zijn ook de voorwaarden van belang. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je tiny house. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Tiny house financiering en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige financieringen voor een tiny house krijg je standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) vrij. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt hiervoor namelijk maar een paar euro per maand.

Tiny house financiering afsluiten

De financiering voor je tiny house gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken misschien af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, heb je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor tiny house in beeld

Als je een lening voor een tiny house afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,4% en maximaal 11,2%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.0009,90%11,20%1240
€ 25.0008,40%9,50%1240
€ 50.0008,40%9,50%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.0009,9%64€ 6.386
€ 25.0008,40%62€ 30.595
€ 50.0008,40%62€ 61.191
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten