Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Scooter financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over scooter financieren

Meer weten over een scooter financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een scooter. Heb je een andere vraag over lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een scooter te financieren?

Een nieuwe scooter kost gemiddeld € 2.500 tot €3.500. Geld dat je misschien niet direct hebt liggen of waarvoor je je spaargeld niet wilt gebruiken. Er zijn dan verschillende opties om de scooter te financieren. Je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker of de scooter op afbetaling kopen. Een lening bij een bank of kredietverstrekker is altijd de voordeligste optie. Lees hier waarom.

Hoeveel kan ik lenen voor een scooter?

Je kunt bij een kredietverstrekker minimaal € 1.500 lenen. En waarschijnlijk heb je nooit meer dan € 5.000 nodig voor een scooter. Of jij het gewenste bedrag mag lenen, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een scooter?

Wanneer je een financiering voor een scooter afsluit, is de looptijd een belangrijke keuze. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je scooter uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente scooter financieren

Scooter financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor scooter
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Scooter financieren

Wil je een scooter kopen, maar heb je niet genoeg spaargeld voor die gloednieuwe Vespa? Of wil je dit geld er niet voor gebruiken? Dan is een financiering voor je scooter interessant! Je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker of de scooter op afbetaling kopen. Een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is voor het financieren van je scooter altijd de beste optie. Wij leggen je uit waarom.

Let op! Om een lening voor een scooter af te sluiten, moet je minimaal 18 jaar zijn.

Geld lenen voor een scooter bij een kredietverstrekker

Bij een kredietverstrekker je scooter financieren? Dan heb je de keuze uit twee soorten leningen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is, zoals gezegd, de beste keuze voor je scooter. Voordeel hiervan is dat je precies weet wat de financiering voor de scooter kost. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de scooter koopt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een andere optie bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Maar die vorm van consumptief krediet is niet geschikt voor een scooter. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Hierdoor is deze leenvorm niet geschikt voor de aankoop van een scooter, maar meer voor als je voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

Goed om te weten! De rentes voor persoonlijke leningen zijn lager dan voor doorlopende kredieten. Een persoonlijke lening is dus niet alleen de best passende, maar ook de voordeligste financiering voor je scooter.

Scooter financieren via dealer

Wanneer je een nieuwe scooter koopt, doet de dealer je vaak een aanbieding om de scooter op afbetaling te kopen. Wij raden dit af! Je betaalt bij kopen op afbetaling een fors hogere rente dan voor een consumptief krediet bij een kredietverstrekker. Daarnaast is de looptijd vaak lang, waardoor je heel lang rente betaalt en de financiering van je scooter dus erg duur wordt.

Tip! Heb je toch een scooter op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Checklist lening voor scooter kiezen

Kortom, een persoonlijke lening voor je scooter is de beste keuze. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en best passende financiering voor je scooter vinden? Vergelijk hier je scooter lening >>

Hoeveel geld heb ik nodig om mijn scooter te financieren?

Hoeveel geld je nodig hebt, hangt af van de prijs van de scooter. Een scooter kost gemiddeld € 2.500 tot € 3.500, maar er zijn ook uitschieters richting de € 4.500. Om je een goed beeld te geven van de kosten, hebben we de gemiddelde prijzen van verschillende populaire modellen, zoals een Vespa, op een rij gezet.

Model scooterGemiddelde prijs
Aprilia SXR€ 2.900
Piaggio Liberty€ 3.000
Sym Mio50i€ 2.700
Kymco Agility€ 2.350
Peugeot Speedfight€ 3.400
Vespa Primavera€ 4.250

(Prijzen zijn van 9-1-2024)

Tip! Controleer bij de keuze voor je scooter of de gewenste kredietsom verantwoord is voor jouw financiële situatie. Vergelijk hiervoor je scooter financiering op Rente.nl. We berekenen dan direct je maximale leenbedrag is. Zo weet je meteen of die nieuwe Vespa financieren voor jou mogelijk is.

Looptijd en maandlasten bij lening voor scooter kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je scooter terugbetaalt. Welke looptijd voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je scooterlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij de keuze voor je maandelijkse aflossing ook rekening met de extra kosten die je hebt voor je nieuwe scooter, zoals de verzekering, benzine en onderhoud.

Rente bij scooter financiering

Bij een financiering voor je scooter is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de scooter financiering kost. Tijdens je vergelijking op Rente.nl, zie je direct wat elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen bij welke kredietverstrekker je de goedkoopste scooterlening afsluit.

Scooter financieren en boetevrij extra aflossen

Kijk voor de financiering voor je scooter niet alleen naar de rente. Ook de voorwaarden zijn van belang. Heb je bijvoorbeeld een keer een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor een scooter met overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige financieringen voor een scooter zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor scooter afsluiten

Heb je de financiering voor je scooter gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je aan de acceptatievoorwaarden voldoet, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat het geld vaak dezelfde werkdag op je rekening.

Tarieven geld lenen voor scooter in beeld

Als je voor je scooter een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten