Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Motor financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor motor

Meer weten over een motor financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een motor. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een motor te financieren?

De aanschaf van een nieuwe motor kost gemiddeld € 10.000. Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld of wil je dat niet gebruiken? Dan zijn er twee opties om je motor te financieren. Je kunt geld lenen bij een bank of kredietverstrekker of de motor op afbetaling kopen bij de dealer. Elke manier om je motor te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor een motor?

Hoeveel jij verantwoord leent om een motor te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. De kredietverstrekker kijkt ook naar je vaste lasten. Als je leent, betaalt je namelijk maandelijks rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om je vaste lasten van te betalen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd kan ik het beste kiezen voor mijn motorfinanciering?

Bij je keuze voor een financiering voor je motor is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je er over doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor je motorlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente motor financieren

Motor financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor motor
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Motor financieren

Droom je al jaren van die stoere Yamaha of Kawasaki, maar heb je geen spaargeld om een motor te kopen? Dan is je motor financieren een interessante optie! Je hebt hiervoor twee mogelijkheden: geld lenen bij een kredietverstrekker of je motor op afbetaling kopen bij de dealer.

Motor lening via kredietvestrekker

Wij raden je voor het financieren van je motor altijd een persoonlijke lening aan. Voordeel hiervan is dat je precies weet wat de lening voor de motorfiets gaat kosten. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de motor koopt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt hierdoor elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Niet alleen weet je dus precies hoeveel de financiering voor je motor je kost, maar ook wanneer je klaar bent met aflossen.

Je kunt bij een kredietverstrekker ook een doorlopend krediet voor je motor afsluiten. Maar die vorm van consumptief krediet is niet geschikt voor dit leendoel. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor is deze leenvorm niet geschikt voor de aankoop van een motor, maar meer voor als je een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

Motor kopen met financiering via dealer

Koop je een nieuwe motor, dan doet de dealer je vaak een aanbieding om de motor op afbetaling te kopen. Wij raden dit altijd af. Je betaalt namelijk een hogere rente dan wanneer je een lening afsluit bij een kredietverstrekker. Daarnaast krijg je te maken met een lange looptijd, waardoor je heel lang rente betaalt en de financiering van je motor erg duur wordt.

Tip! Heb je toch een motor op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je gemiddeld € 5.000 op de rentekosten.

Geld lenen voor motor, doe het verstandig!

Wanneer je mogelijkheden zoekt om een motor te financieren, kom je soms ook aanbiedingen tegen voor een motor financieren zonder bkr toetsing. Trap hier niet in! Dit zijn dure leningen en de aanbieders hebben meestal geen AFM- vergunning. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij op Rente.nl vergelijken, hebben zo’n AFM-vergunning en zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo maak je zeker een verstandige en veilige keuze!

Kortom, een persoonlijke lening voor je motor is de beste keuze. Wij leggen je nu uit hoe deze financiering voor je motor precies werkt.

Tip! Direct de goedkoopste en best passende financiering voor je motor vinden? Vergelijk hier je motor lening >>

Checklist geld lenen voor een motor

Sluit je voor je motor een persoonlijke lening af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist heb je overal aan gedacht en maak je altijd een slimme keuze.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering wilt (ORV)
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoeveel geld heb je nodig voor financiering van je motor?

Bij een financiering voor een motor weet je vaak al precies hoeveel geld je nodig hebt. Controleer wel altijd of je de gewenste kredietsom ook verantwoord kunt lenen. Je mag wel dromen van een dure Yamaha of Kawaski, maar het aankoopbedrag lenen moet ook verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. En naast de aanschaf van de motor, koop je misschien ook nog een helm en motorkleding.

Om er achter te komen hoeveel je zonder problemen leent, maak je op Rente.nl eenvoudig een vergelijking voor je motorlening. In een paar klikken zie je direct je maximale leenbedrag.

Tip! Met je ‘gewone’ rijbewijs B, mag je niet op een motor rijden. Hiervoor heb je een rijbewijs A nodig. Voor het behalen van dit rijbewijs betaal je al snel € 1.500. Heb je dit geld niet? Lees dan hier meer over de mogelijkheden voor rijbewijs financiering.

Looptijd en maandlasten motorlening kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je motor terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je motorlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij de keuze voor je maandelijkse aflossing ook rekening met de extra kosten voor je motor. Zoals de verzekering, benzine, wegenbelasting en eventuele stallingskosten.

Rente motor financiering

Bij de financiering voor je motor is de rente natuurlijk het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk de kosten van je motor financiering. Als je op Rente.nl een vergelijk maakt, zie je direct wat elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen bij welke kredietverstrekker écht goedkoop geld lenen voor een motor mogelijk is.

Extra boetevrij aflossen op een motorlening

Kijk niet alleen naar de goedkoopste financiering voor je motor. Ook de voorwaarden zijn van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor motor met overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige financieringen voor een motor zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor motor afsluiten

Heb je de financiering voor je motor hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste motor lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte. Controleer deze goed. De offerte is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken misschien af van wat je had aangevraagd.

Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften). Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor motor in beeld

Als je voor je motor een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten