Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Lening zwembad

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over lenen voor zwembad

Meer weten over een lening voor een zwembad en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een zwembad. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een zwembad te financieren?

Wil je graag een eigen zwembad in je tuin, maar heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? Dan zijn er verschillende manieren om het zwembad te financieren. Je kunt je hypotheek verhogen of geld lenen bij een kredietverstrekker. Elke vorm van geld lenen voor een zwembad heeft voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een zwembad?

Hoeveel je verantwoord leent voor een zwembad, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Leen je voor een zwembad, dan betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan nog wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd past het beste bij een lening voor een zwembad?

De looptijd is erg belangrijk bij een lening voor een zwembad. De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je zwembad uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is een lening voor een zwembad fiscaal aftrekbaar?

Omdat een vast zwembad in je tuin gewoon bij je huis hoort, is de rente voor een zwembadlening aftrekbaar. Let op! Een lening voor een zwembad is alleen fiscaal aftrekbaar als het een persoonlijke lening of hypotheek is. Kies je voor een doorlopend krediet, dan mag je de rente nooit aftrekken van de belasting. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening zwembad

Zwembad financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor zwembad
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Geld lenen voor zwembad

In zomer heerlijk een verfrissende duik nemen in je eigen zwembad. Voor veel mensen is het een droom. Om die uit te laten komen, heb je alleen wel een flink geldbedrag nodig. Een zwembad kost al snel € 40.000 tot € 50.000. Geld dat je misschien niet op je spaarrekening hebt staan. Geld lenen voor een zwembad is dan een interessante optie! Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden: een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of je hypotheek verhogen.

Elke manier van geld lenen voor een zwembad heeft zijn eigen voor- en nadelen. We zetten ze even voor je op een rij:

Voor- en nadelen lening voor zwembad
Persoonlijke leningDoorlopend kredietHypotheek verhogen
Ontvang het hele leenbedrag in één keer Bepaal zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot de afgesproken limiet) Ontvang het hele leenbedrag in één keer
Vaste rente Rente kan tussentijds wijzigen Vaste, lage rente
Looptijd tot 15  jaar Variabele looptijd, maximaal 15 jaar Looptijd tot 30 jaar
Geen afsluitkosten Geen afsluitkosten Je betaalt opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten
Toch meer geld nodig? Dan moet je een nieuwe lening afsluiten Afgeloste bedragen mag je weer opnieuw opnemen Je leent maximaal het bedrag aan overwaarde of de waardevermeerdering na de aanleg van het zwembad

Lening voor zwembad bij een kredietverstrekker

Leen je voor je zwembad bij een kredietverstrekker? Dan kies je uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden bij lenen voor je zwembad altijd een persoonlijke lening aan. Gebruik je een persoonlijke lening voor de financiering van een zwembad, dan mag je de rente namelijk aftrekken van de belasting. Verder weet je met deze leenvorm precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Ga je naast het zwembad nog andere verbouwingen financieren aan je huis? Dan kan een doorlopend krediet geschikt zijn. Een doorlopend krediet is flexibeler dan een persoonlijke lening. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Helaas is de rente voor een doorlopend krediet nooit aftrekbaar van de belasting.

Tip! Een consumptief krediet voor een zwembad afsluiten? Maak dan eerst een goede vergelijking. Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is namelijk al snel 4%. Hierdoor betaal je, als je niet goed oplet, honderden euro’s teveel voor je lening. Dat wil je toch niet?! Ga direct je lening vergelijken en voorkom dat je teveel betaalt!

Geld lenen voor zwembad door hypotheek te verhogen

Een zwembad in je tuin is onderdeel van je huis. Je neemt het namelijk niet zomaar even mee als je verhuist. Daarom mag je een zwembad meefinancieren in je hypotheek. Dit kan alleen als je overwaarde hebt (je huis is meer waard dan de hypotheekschuld) of aantoont dat je huis na de aanleg van het zwembad meer waard is. Dit laatste toon je aan met een taxatierapport. Je mag dan het bedrag van je overwaarde of de waardevermeerdering bijlenen voor je zwembad.

Let op! Voor het verhogen van je hypotheek, betaal je opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Is je zwembad goedkoper dan € 23.000? Dan is een persoonlijke lening bij de bank hierdoor altijd voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Lening voor zwembad fiscaal aftrekbaar

Omdat het zwembad onderdeel is van je woning, is rente van de lening voor je zwembad fiscaal aftrekbaar. Je mag de rente echter alleen aftrekken van de belasting als je een persoonlijke lening afsluit of je hypotheek verhoogt. De rente voor een doorlopend krediet is nooit fiscaal aftrekbaar. Dus ook niet bij een lening voor een zwembad.

Checklist lening voor zwembad kiezen

Kijk je naar de voor- en nadelen, dan is een persoonlijke lening toch écht de meest geschikte lening voor een zwembad. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist, weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en dat je een goede keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor je zwembad vinden? Bereken hier je zwembad lening >>

Hoeveel geld lenen voor een zwembad?

De kosten voor het aanleggen van een zwembad verschillen nogal. Hoe groter het zwembad hoe duurder. Maar de prijs hangt vooral af van het materiaal en welke werkzaamheden er verricht moeten worden in je tuin. Om je een idee te geven van wat een zwembad ongeveer kost, hebben we de gemiddelde kosten voor verschillende soorten zwembaden voor je op een rij gezet.

Soort zwembadGemiddelde vanaf prijs
Tijdelijk opzetbad (diverse maten)€ 100 tot € 1.000
Poleyester inbouw (10 bij 4 meter)€ 25.000 tot € 40.000
Stalen inbouw (7 bij 3 meter)€ 5.000 tot € 11.000
Betonnen zwembad (diverse maten)€ 30.000 tot € 130.000
Bio-zwembad / zwemvijver ( 30 vierkante meter)€ 25.000 tot € 40.000

Bron: Werkstpot.nl

Je maakt een zwembad dus zo duur en goedkoop als je zet wilt. Houd bij het bepalen van je wensen ook rekening met het leenbedrag dat je maximaal verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Tip! Over de prijs van je zwembad valt bij elke verkoper te onderhandelen. Ga niet zomaar akkoord met de eerste prijs. Die is namelijk vaak te hoog. Je bespaart gemakkelijk een paar honderd euro door goed te onderhandelen.

Looptijd kiezen bij lening voor zwembad

Heb je het leenbedrag bepaald, dan kies je vervolgens de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je zwembad terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd spreid je de terugbetaling over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip! Houd bij de keuze van de looptijd ook rekening met de levensduur van je zwembad. Gemiddeld heeft een zwembad na 8 tot 10 jaar groot onderhoud nodig. Het is zonde als je dan nog aan het afbetalen bent voor de lening van je zwembad.

Lenen voor zwembad en boetevrij aflossen

Naast de kosten van de lening voor je zwembad, zijn ook de voorwaarden van belang. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je zwembad. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je even goed op letten.

Geld lenen voor zwembad en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een zwembad zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor zwembad afsluiten

De lening voor je zwembad gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat het geld dezelfde werkdag nog op je rekening.

Tip! Wil je naast je zwembad financieren een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor zwembad in beeld

Als je een lening voor een zwembad afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten