Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Lening voor warmtepomp

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over warmtepomp financiering

Meer weten over een lening voor een warmtepomp en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over warmtepomp financiering. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik voor een warmtepomp financiering?

Een warmtepomp is een mooie manier om je woning te verwarmen zonder gas. Maar een warmtepomp is niet goedkoop. Je betaalt al snel € 6.000 tot € 13.000. Heb je hier niet genoeg spaargeld voor? Dan zijn er twee opties: geld lenen bij een kredietverstrekker of je hypotheek verhogen. Meestal is een lening voor een warmtepomp bij een kredietverstrekker de voordeligste optie. Lees hier waarom.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een warmtepomp?

Hoe hoog je lening voor een warmtepomp maximaal mag zijn, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Maar voor je lening betaal je ook elke maand aflossing en rente. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Daarom kijkt de kredietverstrekker ook naar je maandelijkse vaste lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een warmtepomp?

De looptijd is een belangrijke keuze bij een lening voor een warmtepomp. De looptijd is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd het beste is, hangt af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de rente voor een warmtepomp financiering aftrekbaar?

Een warmtepomp is een verbetering van je woning. Sluit je hiervoor een persoonlijke lening af of verhoog je je hypotheek? Dan mag je de rente aftrekken van de inkomstenbelasting. De rente voor een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar. Dus ook niet als je leent voor een warmtepomp. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor warmtepomp

Warmtepomp financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor warmtepomp
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Lening voor warmtepomp

Een warmtepomp is een slimme investering. Je gebruikt minder of geen gas en je verkoopt je huis gemakkelijker als er een warmtepomp in zit. Maar een warmtepomp is duur. Je betaalt al snel € 6.000 tot € 13.000. Geld dat je misschien niet zomaar even hebt liggen. Een waterpomp financiering is dan een slimme keuze. Je hebt hiervoor twee opties: geld lenen bij een kredietverstrekker of je hypotheek verhogen. Een consumptieve lening bij een kredietverstrekker is eigenlijk altijd de voordeligste optie. Wij leggen je uit waarom.

Lening voor warmtepomp bij kredietverstrekker

Sluit je een lening voor je warmtepomp af? Dan kies je uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je voor een warmtepomp een persoonlijke lening aan. Je betaalt een lagere rente dan bij een doorlopend krediet. En gebruik je de persoonlijke lening voor een warmtepomp? Dan mag je de rente aftrekken van de belasting.

Naast de voordeligste optie, is een persoonlijke lening ook de verstandigste keuze voor dit een warmtepomp. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Zo weet je precies hoelang je over het aflossen doet. Dat geeft rust en zekerheid.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Omdat je de rente niet mag aftrekken van de belasting, is deze leenvorm minder geschikt voor een warmtepomp.

Warmtepomp financiering bij je hypotheek

Een warmtepomp is een verduurzaming van je woning, dus denk je misschien als eerste aan je hypotheek. Verduurzaam je je woning, dan mag je namelijk maximaal 106% van de woningwaarde lenen, in plaats van 100%. Is je woning bijvoorbeeld € 300.000 waard, dan leen je maximaal € 318.000. Ook is de rente die je betaalt lager dan bij een consumptief krediet.

Maar let op! Bij het verhogen van je hypotheek betaal je opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Hierdoor is je hypotheek verhogen alleen interessant bij leenbedragen hoger dan € 23.000. Aangezien een warmtepomp altijd minder kost, is een persoonlijke lening voordeliger dan je hypotheek verhogen!

Kijk je naar de voor- en nadelen, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte warmtepomp financiering. Hoe dit werkt en waar je op moet letten, lees je hieronder.

Checklist lening voor warmtepomp kiezen

Bij een persoonlijke lening voor een warmtepomp, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal het leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Tip! Direct de goedkoopste en beste lening voor je warmtepomp vinden? Bereken hier de best passende warmtepomp lening>>

Hoeveel geld heb ik nodig voor een warmtepomp financiering?

De kosten voor een warmtepomp hangen af van welk pomp je kiest. Er zijn namelijk twee soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp en een all electric (volledig elektrische) warmtepomp. Een hybride warmtepomp is goedkoper, maar je woning is hiermee niet volledig van het gas af. Een hybride warmtepomp combineert je bestaande HR-ketel met een warmtepomp. Voor warm water of bij heel koud weer, springt je CV-ketel bij. Liever volledig van het gas af? Dan kies je voor een volledig elektrische warmtepomp. Deze vervangt de gasaansluiting helemaal, maar is dus wel duurder. Om je een idee te geven, zie je hier de gemiddelde kosten per type warmtepomp.

Type warmtepompGemiddelde kosten
Hybride warmtepomp€ 6.000 tot € 8.100
All electric warmtepomp€ 13.000

Tip! Het bedrag dat je leent voor de warmtepomp moet ook verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Direct weten wat voor jou de maximale kredietsom is? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd kiezen bij lening voor warmtepomp

De looptijd is erg belangrijk bij een lening voor een warmtepomp. De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je warmtepomp uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Laagste rente bij warmtepomp financiering

De rente is het belangrijkste onderdeel van een warmtepomp financiering. Dat bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost. Let hier dus goed op! Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct welk bedrag je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je zeker welke kredietverstrekker echt de voordeligste lening voor je warmtepomp heeft.

Lening voor warmtepomp en boetevrij aflossen

Kijk niet alleen naar de rente. Ook de voorwaarden van je lening zijn belangrijk! Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je warmtepomp. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een warmtepomp krijg je standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niet voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor warmtepomp afsluiten

De warmtepomp financiering van je keuze gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken soms af van wat je had aangevraagd. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offerte en stuur je deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker krijg je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je naast een warmtepomp financieren een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor warmtepomp in beeld

Als je een lening voor een warmtepomp afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten