Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Lening isolatie woning

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over lening voor isolatie woning

Meer weten over een lening voor de isolatie van je woning en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor isolatie. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik bij geld lenen voor isolatie van mijn huis?

Investeren in de isolatie van je woning is altijd een goed idee. Je bespaart op je energiekosten en verhoogt het wooncomfort. Maar er hangt wel een prijskaartje aan. Heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit niet gebruiken voor het isoleren van je woning? Dan heb je een aantal mogelijkheden om geld te lenen voor de isolatie: je hypotheek verhogen, geld lenen bij de bank of een speciale groene lening afsluiten. Elke soort lening voor de isolatie van je woning heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor de isolatie van mijn woning?

Hoeveel jij verantwoord leent voor de isolatie van je woning, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Maar je betaalt voor je lening ook elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van te leven. Daarom kijkt de kredietverstrekker ook naar je maandelijkse lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Is de rente voor mijn isolatie lening aftrekbaar?

Verhoog je je hypotheek of sluit je een persoonlijke lening voor de isolatie af, dan mag je de rente aftrekken van de belasting. Kies je voor een doorlopend krediet? Dan is de rente voor je isolatie lening helaas niet aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Welke looptijd is het beste bij een lening voor isolatie?

Bij een lening voor de isolatie van je huis is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de isolatie lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente voor isolatie lening

Isolatie woning financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor isolatie
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Isolatie lening

De isolatie van je woning is altijd een slimme investering. Met een goed geïsoleerd huis, bespaar je op je energiekosten en vergroot je het wooncomfort. Daarnaast is je huis een stuk gemakkelijker verkoopbaar als je isolatie op orde is. Maar aan het isoleren van je huis hangt wel een prijskaartje. Afhankelijk van welke maatregelen je allemaal neemt, ben je gemiddeld € 1.000 tot € 5.000 kwijt. Geld dat je misschien niet direct hebt liggen. Geld lenen voor de isolatie van je woning is dan een interessante optie!

Je hebt verschillende mogelijkheden voor geld lenen voor het isoleren van je huis. Van een lening bij de bank tot je hypotheek verhogen of een speciale groene lening afsluiten. Elke soort isolatie lening heeft zijn voor- en nadelen. We behandelen daarom elke lening hier even apart.

Lening voor isolatie woning bij een kredietverstrekker

Leen je voor de isolatie van je huis bij een bank of kredietverstrekker? Dan kies je uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden voor isolatie een persoonlijke lening aan. Gebruikt je de persoonlijke lening voor de isolatie van je huis, dan mag je de rente namelijk aftrekken van de belasting. Daarnaast weet je met een persoonlijke lening precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Omdat je de rente niet mag aftrekken van de belasting, is deze leenvorm niet geschikt als isolatie lening.

Geld lenen voor isolatie door je hypotheek te verhogen

Veel mensen kiezen ervoor hun hypotheek te verhogen voor de isolatie van de woning. Je betaalt hiervoor minder rente dan voor een consumptief krediet. Verduurzaam je de woning, bijvoorbeeld door je spouwmuren of het dak te isoleren, dan mag je in plaats van 100% van de woningwaarde maximaal 106% van de woningwaarde lenen. Je moet dan wel een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben. Is je woning bijvoorbeeld € 300.000 waard, dan mag je hypotheek voor het verduurzamen van je woning maximaal € 318.000 zijn.

Let op! Bij het verhogen van je hypotheek betaal je opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Hierdoor is je hypotheek verhogen alleen interessant als het om bedragen hoger dan € 23.000 gaat. Aangezien het isoleren van je huis bijna altijd minder kost, is een persoonlijke lening bij de bank meestal voordeliger dan je hypotheek verhogen!

Energiebespaarlening en Duurzaamheidslening voor isolatie

De overheid stimuleert energiebesparing actief. Daarom heeft ze het Warmtefonds in het leven geroepen om maatregelen, zoals het isoleren van je woning, te financieren. Je sluit dan een Energiebespaarlening af. Ook bieden gemeentes een Duurzaamheidslening voor het isoleren van je woning aan.

Let op! Voor zowel de Energiebespaarlening als de Duurzaamheidslening moet je aan strikte voorwaarden voldoen. Bovendien biedt niet elke gemeente een Duurzaamheidslening aan en is het budget soms op bij je gemeente.

Groene lening voor isoleren woning

Tot slot bieden enkele banken speciale groene leningen aan. Hiermee kun je energiebesparende maatregelen financieren, zoals de isolatie van je woning. Je betaalt hiervoor meestal een lagere rente dan voor een ‘gewone’ persoonlijke lening bij dezelfde bank. Maar vaak ben je bij een andere kredietverstrekker alsnog goedkoper uit. Daarnaast betaal je bij de groene isolatie leningen meestal een boete als je extra aflost.

Rente lening voor isolatie fiscaal aftrekbaar

Financier je de isolatie van je woning met een hypotheek of een persoonlijke lening? Dan mag je de rente van je isolatie lening aftrekken van de inkomstenbelasting. Bij een doorlopend krediet heb je dit voordeel niet. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Checklist lening voor isolatie woning kiezen

Gelet op de voor- en nadelen van de verschillende financieringsvormen is bij geld lenen voor het isoleren van je woning een persoonlijke lening vaak de voordeligste optie. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor de isolatie van je huis vinden? Vergelijk hier je isolatie lening >>

Hoeveel geld moet ik lenen voor de isolatie van mijn woning?

De kosten voor de isolatie hangen af van welke maatregelen je neemt en je type woning. Woon je in een rijtjeshuis of vrijstaand? Kies je voor dakisolatie of spouwmuurisolatie? We zetten de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten isolatie voor je op een rij. Je ziet hier de gemiddelde totaalkosten per type woning.

Soort isolatieKosten tussenwoningKosten  hoekwoningKosten vrijstaand huis
Gevelisolatie / Spouwmuurisolatie€ 1.100€ 2.350€ 3.500
Vloerisolatie€ 2.250€ 2.350€ 4.500
Dakisolatie€ 5.100€ 5.400€ 9.000

Bron: Milieu Centraal

Bij het bepalen van je kredietsom is ook belangrijk hoeveel je verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Tip! Combineer de lening voor isolatie van je woning met subsidies. Zo hoef je maar een kleiner bedrag te lenen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken als je energiebesparende maatregelen neemt, zoals isolatie. Bovendien hebben veel gemeentes en provincies ook nog speciale subsidies.

Looptijd kiezen bij geld lenen voor isolatie

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je isolatie terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Laagste rente bij isolatie lening

Bij een lening voor de isolatie van je woning is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de isolatie lening je kost. Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker voor jou echt de goedkoopste lening voor isolatie van je huis heeft.

Lening voor isoleren woning en boetevrij aflossen

Kijk niet alleen naar de rente van je isolatie lening, maar ook goed naar de voorwaarden. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Isolatie lening en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige isolatie leningen zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je tijdens de looptijd van de lening, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor isolatie afsluiten

De lening voor de isolatie van je huis hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je naast het isoleren van je woning een lening oversluiten? Geef dit dan aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor isolatie woning in beeld

Als je een lening voor isolatie afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten