Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Lening asbestsanering

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over financiering asbestsanering

Meer weten over een lening voor asbestsanering en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over financiering voor asbestsanering. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik voor de financiering van asbestsanering?

Is je woning vóór 1993 gebouwd? Dan is de kans groot dat er ergens asbest in zit. Deze asbest laten verwijderen is duur. Je betaalt gemiddeld € 1.000 tot € 1.600. Heb je dit geld niet? Dan heb je verschillende mogelijkheden om asbestsanering te financieren. Je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker of je hypotheek verhogen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor asbestsanering?

Hoe hoog je lening voor asbestsanering maximaal mag zijn, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Maar voor je lening betaal je ook elke maand aflossing en rente. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Daarom kijkt de kredietverstrekker ook naar je maandelijkse vaste lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor asbestsanering?

De looptijd is een belangrijk keuze bij een lening voor asbestsanering. De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd het beste is, hangt af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is een financiering voor asbestsanering aftrekbaar?

Een lening voor asbestsanering mag je helaas niet aftrekken van de belasting.

Laagste rente lening asbestsanering

Asbestsanering financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor asbestsanering
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,1%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,4%Lender & Spender€ 199
€ 25.0006,5%Lloyds Bank€ 487
€ 50.0006,5%Lloyds Bank€ 974
€ 75.0006,5%Freo€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
8,9
  69 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Lening voor asbestsanering

Is je woning voor 1993 gebouwd? Grote kans dat er asbest in aanwezig is. Op zich geen probleem, maar bij een (brand)schade of tijdens een verbouwing kan dit vrij komen. Steeds meer mensen laten daarom de asbest uit hun woning verwijderen. Asbestsanering is alleen best duur. Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? Dan is geld lenen voor asbestsanering een goede optie. De beste keuze is een persoonlijke lening. Wij leggen je uit waarom.

Lening voor asbestsanering bij kredietverstrekker

Sluit je een lening af bij een kredietverstrekker? Dan kies je uit twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wij raden je dus altijd een persoonlijke lening voor asbestsanering aan. Niet alleen betaal je een lagere rente. Belangrijker nog: je weet met een persoonlijke lening precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Dit geeft rust en zekerheid. Daarom is een persoonlijke lening de beste keuze voor asbestsanering.

Een doorlopend krediet sluit je af als je voor langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Niet voor asbestsanering.

Waarom geen hypotheek voor financiering asbestsanering?

Je leent tegenwoordig nog maximaal 100% van de woningwaarde met een hypotheek. Hierdoor is je hypotheek verhogen voor asbestsanering alleen mogelijk wanneer je overwaarde hebt. Dit wil zeggen dat je woning op dit moment meer waard is dan je hypotheekschuld.

Voor het verhogen van je hypotheek betaal je ook opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Hierdoor is je hypotheek verhogen alleen interessant voor bedragen boven de € 34.000. Aangezien asbestsanering bijna altijd minder kost, is een persoonlijke lening meestal voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Checklist lening voor asbestsanering kiezen

Kortom, een persoonlijke lening voor asbestsanering is de voordeligste en verstandigste keuze. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten om de beste lening voor asbestsanering te vinden. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een verstandige keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Tip! Direct de voordeligste en best passende lening voor asbestsanering vinden? Maak hier een vergelijking >>

Hoeveel geld nodig voor asbestsanering?

De prijs voor asbestsanering hangt af van het aantal vierkante meters. Daarnaast is er verschil tussen het verwijderen van asbest in een ruimte of uit golfplaten. Om je een idee te geven, zetten we de prijzen voor verschillende aantallen vierkante meters op een rij .

Kosten asbest verwijderen uit een ruimte

Aantal m2Gemiddelde kosten asbestsanering
1 ruimte tot 35 m2€ 1.000
2 ruimtes tot 40 m2€ 1.100
3 ruimtes tot 50 m2€ 1.350
2 ruimtes tot 70 m2€ 1.600

Kosten asbest verwijderen uit golfplaten

Aantal m2Gemiddelde kosten asbestsanering
1 t/m 10 m2€ 600 tot € 700
11 t/m 20 m2€ 700 tot € 800
21 t/m 30 m2€ 800 tot € 900
31 t/m 50 m2€ 900 tot € 1.000

Tip! Natuurlijk moet het leenbedrag ook passen bij je financiële situatie. Direct weten hoeveel jij maximaal verantwoord leent? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd voor financiering asbestsanering kiezen

De looptijd van je lening is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Dit is een belangrijke keuze, omdat het bepaalt hoeveel je per maand betaalt voor je lening. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Laagste rente bij lening voor asbestsanering

Naast de looptijd, is ook de rente van je lening belangrijk. Het rentepercentage bepaalt namelijk hoeveel de lening voor asbestsanering je kost. Let hier dus goed op! In je vergelijking op Rente.nl zie je voor elke lening direct het rentepercentage en wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste is.

Financiering asbestsanering en boetevrij aflossen

Kijk echter niet alleen naar de rente. Bij een financiering voor asbestsanering zijn de voorwaarden minstens zo belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je zonder boete extra kunt aflossen op je lening. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen mag dat. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je even goed op letten.

Lening voor asbestsanering en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor asbestsanering zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt hiervoor maar een paar euro per maand.

Lening voor asbestsanering afsluiten

Je lening voor asbestsanering gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor de lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken misschien af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, heb je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor asbestsanering in beeld

Als je een lening voor asbestsanering afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,4% en maximaal 11,2%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.0009,90%11,20%1240
€ 25.0008,40%9,50%1240
€ 50.0008,40%9,50%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.0009,9%64€ 6.386
€ 25.0008,40%62€ 30.595
€ 50.0008,40%62€ 61.191
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten