Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Laptop financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor laptop

Meer weten over een laptop financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een laptop, zoals een MacBook Pro. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik voor de financiering van een laptop?

Heb je een nieuwe laptop nodig, maar niet genoeg spaargeld? Of wil je dit geld hier niet voor gebruiken? Dan heb je twee mogelijkheden om je laptop te financieren. Geld lenen bij een kredietverstrekker of de laptop op afbetaling kopen. Een financiering bij een kredietverstrekker is altijd de voordeligste optie. Lees hier waarom.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een laptop?

Bij een kredietverstrekker kun je minimaal € 1.500 lenen. Een laptop kost gemiddeld € 800 tot € 1.000. Maar wil je bijvoorbeeld de nieuwste MacBook Pro of een krachtige gaming laptop, dan kom je al snel uit op € 2.000 tot € 3.000. Of jij het gewenste leenbedrag ook mag lenen, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken, naast je inkomen, ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een laptop?

Wanneer je een financiering voor een laptop afsluit, is de looptijd een belangrijke keuze. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de financiering voor je laptop uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente laptop financieren

Laptop financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor laptop
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Laptop financiering

Heb je een nieuwe laptop nodig, maar niet genoeg spaargeld voor die nieuwe MacBook Pro? Of wil je dit geld niet gebruiken? Dan is geld lenen voor je laptop een interessante optie. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden: een lening bij een kredietverstrekker of een de laptop op afbetaling kopen. Een lening bij een kredietverstrekker is voor een laptop, zoals een MacBook Pro, financieren altijd de beste optie. Je betaalt hiervoor een veel lagere rente dan bij koop op afbetaling.

Lening voor een laptop bij een kredietverstrekker

Je kiest bij een kredietverstrekker uit twee soorten leningen voor je laptop. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden voor de financiering van een laptop altijd een persoonlijke lening aan. Niet alleen is de rente iets lager, het is ook de best passende leenvorm voor een laptop.

Je weet bij een persoonlijke lening voor je laptop namelijk vooraf precies wat de financiering je uiteindelijk kost. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de laptop koopt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een andere optie bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode  opnieuw opnemen. Hierdoor is deze leenvorm niet geschikt voor de aankoop van je nieuwe MacBook Pro of gaming laptop, maar meer voor als je voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

MacBook financiering op afbetaling

Veel elektronica zaken bieden je de mogelijkheid om laptops, zoals een MacBook Pro, op afbetaling te kopen. Doe dit niet! Je betaalt bij kopen op afbetaling vaak een fors hogere rente dan voor een consumptief krediet bij een kredietverstrekker. Daarnaast is de looptijd erg lang, waardoor je heel lang rente betaalt en de financiering van je laptop dus erg duur wordt.

Tip! Heb je toch een laptop op afbetaling gekocht? Sluit die lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je flink op de rentekosten.

Laptop krediet nodig? Pas op voor flitskredieten!

Wanneer je op internet financieringen voor een laptop zoekt, kom je zogenoemde flitskredieten tegen. Hiermee leen je snel een klein bedrag dat je dan binnen 30 of 45 dagen terugbetaalt. Trap hier niet in! Dit zijn dure financieringen en de aanbieders hebben niet altijd een AFM-vergunning. Goed om te weten: alle kredietverstrekkers die je op Rente.nl ziet, hebben wél een AFM-vergunning. Ook zijn zij aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo weet je zeker dat je een verstandige en veilige keuze maakt!

Checklist laptop financiering

Kijk je naar de voor-en nadelen, dan is een laptop, zoals MacBook, financieren met een persoonlijke lening toch echt vaak de voordeligste optie. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met deze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en dat je een goede keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste financiering voor je laptop vinden? Vergelijk hier de lening voor je laptop >>

Hoeveel geld heb ik nodig voor een laptop financiering?

Hoeveel geld je nodig hebt, hangt af van de prijs van je laptop. De prijzen voor laptops lopen enorm uiteen. Gemiddeld betaal je € 600 tot € 800. Maar de prijzen beginnen al bij € 500 voor een budget laptop. Vervolgens lopen ze op tot ruim € 3.000 voor de krachtigste MacBook Pro. Ben je een diehard pc-gamer, dan betaal je voor de ultieme gaming laptop zelfs tot € 5.000. We hebben de prijzen van een aantal populaire laptop modellen op een rij gezet, zodat je een beeld krijgt van de kosten. (Informatie en prijzen zijn van 9-1-2024 - Bron: Coolblue)

Merk + model laptopWinkelprijs
Lenovo V15 G4 AMN - 82YU00U9MH
€ 699
Acer Aspire 3 A315-58-596K
€ 549
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/8 core GPU) 8GB/256GB Blauw QWERTY€ 1.249
Asus Vivobook 15 X1502ZA-EJ1632W€ 799
Asus Vivobook 16 M1605YA-MB401W€ 699
Asus Vivobook 15 X515EA-EJ3288W€ 599
HP Pavilion 15-eg2959nd€ 749
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/8 core GPU) 8GB/256GB Space Gray QWERTY€ 1.189
HP Laptop 15s-eq2956nd€ 549
HP Pavilion 15-eg2951nd€ 699
Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71-93SQ
€ 1.999
Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 82Y3005WMH
€ 2.299
MSI Stealth 16 Studio A13VG-290NL
€ 2.499
Apple MacBook Pro 16" (2023) M3 Pro (12 core CPU/18 core GPU) 18GB/512GB Spacezwart QWERTY
€ 3.049

Bij een financiering voor MacBook Pro of een andere laptop, weet je vaak al precies hoeveel geld je nodig hebt. Een belangrijke vraag is wel of het gewenste leenbedrag verantwoord is voor jouw financiële situatie. Maak je op Rente.nl een vergelijking voor je financiering voor een laptop, dan berekenen we direct wat voor jou het maximale leenbedrag is. Zo weet je of je het gewenste bedrag ook echt verantwoord leent.

Tip! Je leent bij een kredietverstrekker minimaal € 1.500. Kost je laptop iets minder? Vraag dan toch een lening aan voor dit bedrag. Het geld dat je niet nodig hebt, stort je vervolgens direct terug, als extra aflossing.

Looptijd en maandlasten bij financiering voor laptop kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je laptop terugbetaalt. Welke looptijd voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Daarnaast loop je bij een lange looptijd het risico dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl de laptop alweer aan vervanging toe is. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Rente bij MacBook financiering

Bij een financiering voor je MacBook of een andere laptop is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de laptop financiering je kost. In de vergelijking op Rente.nl zie je direct hoeveel elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker de goedkoopste financiering voor een laptop heeft.

Voor een laptop lenen en boetevrij extra aflossen

Kijk niet alleen naar de rente. Ook de voorwaarden van de financiering voor een laptop zijn van belang. Heb je bijvoorbeeld een keer een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je laptop. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

MacBook Pro financieren en overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige financieringen voor een laptop, zoals een MacBook Pro, zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Laptop financiering afsluiten

Heb je de financiering voor je laptop gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor de gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor laptop in beeld

Als je voor je laptop een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten