Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Kunststof kozijnen financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over financiering kunststof kozijnen

Meer weten over kozijnen financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor kunststof, houten of aluminium kozijnen. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden zijn er voor de financiering van kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Of wil je in plaats van je houten kozijnen liever kunststof kozijnen? Dan heb je verschillende mogelijkheden om kunststof kozijnen te financieren. Bijvoorbeeld geld lenen bij de bank, je hypotheek verhogen of de kozijnen op afbetaling kopen met een betaalplan. Elke manier om je kunststof kozijnen te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor kunststof kozijnen?

Hoeveel jij verantwoord leent om kunststof kozijnen te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Maar leen je voor kozijnen, dan betaal je ook elke maand rente en aflossing. Je moet natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van te leven. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd past het beste bij een lening voor kunststof kozijnen?

Bij de financiering van je kunststof kozijnen is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je goed kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de rente van mijn lening voor kunststof kozijnen aftrekbaar?

Verhoog je de hypotheek of sluit je een persoonlijke lening af voor je nieuwe kozijnen? Dan mag je de rente aftrekken van de belasting. Bij een doorlopend krediet is de rente helaas niet aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor kunststof kozijnen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,1%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,4%Lender & Spender€ 199
€ 25.0006,5%Lloyds Bank€ 487
€ 50.0006,5%Lloyds Bank€ 974
€ 75.0006,5%Freo€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
8,9
  69 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Kunststof kozijnen financieren

Zijn de kozijnen van je woning aan vervanging toe? Of wil je graag je houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen? Dan kun je dat natuurlijk betalen met je spaargeld. Maar misschien heb je dat niet (genoeg) of wil je het niet gebruiken. Een financiering voor je kunststof kozijnen is dan een interessante optie. Je hebt hiervoor verschillende opties: geld lenen bij een kredietverstrekker, je hypotheek verhogen of de kozijnen op afbetaling kopen. Elke manier van geld lenen voor kunststof kozijnen heeft voor- en nadelen. We behandelen daarom elke financiering even apart.

Let op! We hebben het op deze pagina specifiek over kunststof kozijnen, maar deze informatie is ook bruikbaar als je kiest voor houten of aluminium kozijnen.

Geld lenen voor kunststof kozijnen bij een kredietverstrekker

Voor het financieren van kunststof kozijnen is een lening bij een kredietverstrekker de beste en voordeligste optie. Je betaalt een lage rente en hebt geen bijkomende kosten, zoals bij het verhogen van je hypotheek. Leen je voor je kozijnen? Dan kies je bij een kredietverstrekker een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Wij raden bij lenen voor je kunststof kozijnen altijd een persoonlijke lening aan. Gebruik je de persoonlijke lening voor kunststof kozijnen, dan mag je de rente namelijk aftrekken van de belasting. Verder weet je met deze leenvorm precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor kan deze vorm van consumptief krediet geschikt zijn als je naast je kozijnen in je woning later nog andere verbouwingen gaat financieren. Helaas is de rente die je betaalt voor een doorlopend krediet nooit aftrekbaar van de belasting.

Tip! Kunststof kozijnen financieren met een lening? Maak eerst een goede vergelijking! Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is al snel 4%. Hierdoor betaal je, als je niet goed oplet, honderden euro’s teveel voor je lening. Dat wil je toch niet?! Ga direct je lening vergelijken en voorkom dat je teveel betaalt!

Kunststof kozijnen financieren door je hypotheek te verhogen

Veel mensen denken voor het financieren van nieuwe kozijnen direct aan het verhogen van de hypotheek. Maar dit is niet de voordeligste optie. Bij het verhogen van je hypotheek betaal je namelijk opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Aangezien nieuwe, kunststof kozijnen vrijwel altijd goedkoper zijn dan € 23.000, is een persoonlijke lening bij de bank altijd voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Daarnaast is je kunststof kozijnen financieren met je hypotheek alleen mogelijk wanneer je overwaarde hebt. Je leent met je hypotheek namelijk maximaal 100% van je woningwaarde. Overwaarde heb je als je huis meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Het bedrag dat je aan overwaarde hebt, mag je dan extra lenen om de kozijnen mee te financieren.

Kunststof kozijnen financieren op afbetaling

Soms krijg je de aanbieding om de kozijnen op afbetaling te kopen. Deze aanbiedingen zijn niet zo voordelig als ze lijken. Je betaalt vaak een hogere rente dan waarmee de verkoper adverteert. Daarnaast krijg je te maken met lange looptijden. Je betaalt dan heel lang rente, waardoor de financiering voor je kunststof kozijnen onnodig duur uitpakt.

Tip! Heb je toch de kozijnen op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Lening voor kunststof kozijnen fiscaal aftrekbaar?

Financier je de kunststof kozijnen met een hypotheek of een persoonlijke lening? Dan mag je de rente die je betaalt aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je dus minder belasting. Bij een doorlopend krediet heb je dit voordeel niet. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Lening voor kunststof kozijnen en energie besparen?

Veel mensen grijpen het vervangen van de kozijnen aan om hun woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door kozijnen te kiezen met extra isolatie en hr++ of hr+++ glas. Doe jij dit ook? Dan kom je misschien in aanmerking voor een Energiebespaarlening en/of subsidies van de overheid. Meer hierover lees je in het artikel over energiebesparende maatregelen financieren.

Checklist geld lenen voor kunststof kozijnen

Kijk je naar de voor- en nadelen, dan is een persoonlijke lening toch écht het meest geschikt om je kunststof kozijnen te financieren. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor je kunststof kozijnen vinden? Vergelijk hier je lening voor kunststof kozijnen >>

Hoeveel geld heb je nodig om kozijnen te financieren?

Hoeveel geld je nodig hebt, hangt vooral van het materiaal van de kozijnen af. Kunststof kozijnen zijn meestal het goedkoopst. Om je een beeld te geven, hebben we hier de gemiddelde prijs per vierkante meter, inclusief btw, montage en HR++ glas, op een rij gezet.

Soort kozijnGemiddelde prijs per vierkante meter
Kunststof kozijnen€ 340 - € 520
Houten kozijnen€ 800 – € 1.200
Aluminium kozijnen€ 1.000 - € 1.280

(Prijzen uit januari 2024)

Tip! Over de prijs van je kozijnen valt bij elke verkoper te onderhandelen. Ga niet zomaar akkoord met de eerste prijs die ze je aanbieden. Die is vaak te hoog. Je bespaart gemakkelijk een paar honderd euro door goed te onderhandelen.

Houd bij het bepalen van je wensen ook rekening met het leenbedrag dat je maximaal verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd kiezen bij lening voor kunststof kozijnen

Heb je je leenbedrag bepaald? Dan kies je daarna de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je kunststof kozijnen terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Kunststof kozijnen financieren en boetevrij aflossen

Naast de kosten van de financiering voor je kunststof kozijnen, zijn ook de voorwaarden van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten.

Geld lenen voor kunststof kozijnen en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor kunststof kozijnen zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Financiering voor kunststof kozijnen afsluiten

Heb je de financiering voor je kunststof kozijnen hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor kunststof kozijnen in beeld

Als je een lening voor kunststof kozijnen afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,4% en maximaal 11,2%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.0009,90%11,20%1240
€ 25.0008,40%9,50%1240
€ 50.0008,40%9,50%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.0009,9%64€ 6.386
€ 25.0008,40%62€ 30.595
€ 50.0008,40%62€ 61.191
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten