Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,6% rente

Keuken financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over keuken financieren

Meer weten over een keuken financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een keuken. Een andere vraag over geld lenen? Kijk hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om mij nieuwe keuken te financieren?

Heb je geen spaargeld of wil je dit niet gebruiken? Dan heb je een aantal mogelijkheden om de nieuwe keuken te financieren. Bijvoorbeeld je hypotheek verhogen, geld lenen bij een bank of een koop op afbetaling bij de keukenboer. Elke manier om je keuken te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor een keuken?

Hoeveel jij verantwoord leent om je keuken te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Kredietverstrekkers kijken daarnaast ook naar je vaste lasten. Als je geld leent voor een keuken, betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een keuken?

Bij een lening voor een keuken is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de rente van de lening voor mijn keuken aftrekbaar?

Verhoog je je hypotheek of sluit je een persoonlijke lening af voor je nieuwe keuken, dan mag je de rente aftrekken van de belasting. De rente voor een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor keuken

Keuken financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor keuken
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lloyds Bank€ 201
€ 25.0006,6%Lender & Spender€ 489
€ 50.0006,6%Lender & Spender€ 977
€ 75.0006,6%Lender & Spender€ 1.465
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  72 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Keuken financieren

Kan je keuken wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je geen spaargeld of wil je dat niet aanspreken? Dan is je keuken financieren met een lening een interessante optie. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen, een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker of je keuken op afbetaling te kopen bij een keukenboer. Elke vorm van geld lenen voor een keuken heeft zijn voor- en nadelen. We behandelen daarom elke financiering even apart.

Geld lenen voor een nieuwe keuken bij de bank

Je kiest bij een bank of kredietverstrekker uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden voor het financieren van je keuken altijd een persoonlijke lening aan. Gebruik je de persoonlijke lening voor een nieuwe keuken, dan mag je de rente namelijk aftrekken van de belasting. Verder weet je met deze leenvorm precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt hierdoor elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor kan deze vorm geschikt zijn als je naast je keuken ook nog andere verbouwingen gaat financieren.

Tip! Je keuken financieren met een lening? Maak eerst een goede vergelijking! Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is namelijk al snel 4%. Hierdoor betaal je, als je niet goed oplet, honderden euro’s teveel voor je lening. Dat wil je toch niet?! Ga direct je lening vergelijken en voorkom dat je teveel betaalt!

Extra geld lenen voor een keuken bij je hypotheek

Een andere optie om je keuken te financieren is je hypotheek verhogen. De rente voor een hypotheek is veel lager dan bij een consumptief krediet. Maar helaas is je hypotheek verhogen niet altijd mogelijk, omdat je maximaal 100% van je woningwaarde leent. Je nieuwe keuken financieren met je hypotheek kan daarom alleen als je overwaarde hebt. Overwaarde betekent dat je huis meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Het bedrag dat je aan overwaarde hebt mag je extra lenen om de nieuwe keuken te financieren.

Let op! Bij het verhogen van je hypotheek betaal je opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Kost je nieuwe keuken minder dan € 23.000? Dan is een persoonlijke lening bij de bank hierdoor altijd voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Nieuwe keuken financieren op afbetaling

Wanneer je in een keukenzaak komt, zie je ‘mooie’ aanbiedingen om je keuken op afbetaling te kopen. Maar zo mooi zijn die aanbiedingen niet. Je betaalt vaak een hogere rente dan waarmee de keukenboer adverteert. Daarnaast krijg je te maken met lange looptijden. Je betaalt hierdoor heel lang rente, waardoor de financiering voor je keuken onnodig duur uitpakt.

Tip! Heb je toch een keuken op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je gemiddeld € 5.000 op de rentekosten.

Lening keuken fiscaal aftrekbaar?

Financier je de keuken met een hypotheek of een persoonlijke lening? Dan mag je de rente aftrekken van de inkomstenbelasting. Met een doorlopend krediet heb je dit voordeel niet. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar ’.

Kijk je naar alle voor- en nadelen, dan is je keuken financieren met een persoonlijke lening toch echt de voordeligste keuze. We leggen je nu uit hoe dit werkt en waarop je moet letten.

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor je keuken vinden? Vergelijk hier je keuken lening >>

Checklist keuken financieren

Sluit je een persoonlijke lening af voor de financiering van je keuken? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd en maandlasten
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering wilt (ORV)
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoeveel geld heb je nodig voor een keuken financieren?

Een gemiddeld huishouden besteedt € 10.000 tot € 15.000 aan een nieuwe keuken. Hoeveel jij nodig hebt, hangt vooral af van je wensen. Hoe luxe wil je de keuken? Welke apparaten laat je inbouwen? En welk materiaal kies je voor het werkblad? Een echt goed beeld van de kosten krijg je pas als je een offerte opvraagt.

Tip! Over de prijs van je keuken valt bij elke keukenboer te onderhandelen. Ga niet zomaar akkoord met de eerste prijs. Die is vaak te hoog. Je bespaart gemakkelijk een paar honderd euro door goed te onderhandelen met de verkoper.

Houd bij het bepalen van je wensen voor de nieuwe keuken ook rekening met de kredietsom die je maximaal verantwoord leent. Direct weten weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd kiezen voor keuken financieren

Heb je je leenbedrag bepaald? Dan kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je keuken terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Keuken lening en boetevrij aflossen

Naast de kosten van de lening voor je keuken zijn ook de voorwaarden van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten.

Geld lenen voor keuken en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige keuken financieringen zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening voor je keuken hebt afbetaald, wordt de lening (deels) kwijtgescholden. Je nabestaanden betalen dan niet voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt hiervoor maar een paar euro per maand.

Lening voor keuken afsluiten

De financiering voor je keuken gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken som af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je meestal dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor keuken in beeld

Als je een lening voor een nieuwe keuken afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,60% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,60% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,60%12,50%6180
€ 50.0006,60%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,60%60€ 29.285
€ 50.0006,60%60€ 58.570

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten