Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Geld lenen voor verhuizing

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor verhuizing

Meer weten over geld lenen voor een verhuizing en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor verhuizen. Heb je een andere vraag over lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke lening is het beste voor een verhuizing?

Verhuizen kost altijd geld. Je hebt bijvoorbeeld de kosten van een verhuisbedrijf. En het nieuwe huis moet je nog schilderen, behangen en inrichten. Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? Dan is geld lenen voor je verhuizing een goede optie. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Lees hier meer over deze mogelijkheden en welke het beste is.

Kan ik een verhuizing meefinancieren in mijn hypotheek?

De kosten voor een verhuisbedrijf en het inrichten van je nieuwe huis, mag je nooit meefinancieren in je hypotheek. Hiervoor kun je een lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Maar ga je verbouwen of plaats je een nieuwe keuken of badkamer, dan mag je deze zaken wel meefinancieren in de hypotheek. Let wel op! Je financiert tegenwoordig nog maximaal 100% van je woningwaarde met een hypotheek. Dus verbeteringen aan je huis meefinancieren kan alleen als je aantoont dat je woning daarna meer waard is. Dat doe je met een taxatierapport. Het bedrag van de waardevermeerdering mag je extra lenen.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een verhuizing?

Kredietverstrekkers controleren altijd of het leenbedrag voor jou verantwoord is. Hoeveel jij maximaal verantwoord leent, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Maar kredietverstrekkers kijken ook naar je maandelijkse vaste lasten. Je betaalt namelijk elke maand rente en aflossing voor je lening. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij geld lenen voor een verhuizing?

De looptijd van je lening is een belangrijke keuze. De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is een lening voor verhuizing aftrekbaar?

De rente van een lening is alleen aftrekbaar als je die gebruikt voor verbeteringen aan je woning. Zoals een verbouwing, nieuwe badkamer of keuken. Een lening waarmee je het verhuisbedrijf betaalt en nieuwe meubels koopt, is niet aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor verhuizing

Verhuizing financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor verhuizing
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Geld lenen voor verhuizing

Een verhuizing brengt flink wat kosten met zich mee. Je moet het nieuwe huis schilderen, inrichten en behangen. En dan zijn er nog de kosten van het verhuisbedrijf. Heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit niet gebruiken? Dan is geld lenen voor je verhuizing een goede optie. Een persoonlijke lening is hiervoor de beste keuze. Wij leggen je uit waarom.

Geld lenen voor verhuizing bij kredietverstrekker

Je kiest bij een kredietverstrekker uit twee soorten leningen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je voor een verhuizing een persoonlijke lening aan. Je weet met een persoonlijke lening namelijk precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt hierdoor elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoe lang je over het aflossen doet. Dat geeft rust en zekerheid.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Hierdoor kan deze vorm van consumptief krediet geschikt zijn wanneer je nog niet weet hoeveel de verhuizing gaat kosten.

Waarom geen hypotheek?

Een hypotheek gebruik je alleen voor de aanschaf en verbetering van je woning. Kosten voor verhuizen vallen hier niet onder. Je mag deze dus niet meefinancieren.

Tip! Bij een nieuwe woning heb je naast de verhuizing nog meer kosten. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, energiebesparende maatregelen of een nieuwe keuken. Wil je hier meer over weten, bekijk dan deze pagina’s:

Pas op met meubels op afbetaling en rood staan!

Even rood staan om je verhuizing te betalen. Het lijkt onschuldig, maar als je voor een langere periode rood staat, is dit een erg dure manier van lenen. Je betaalt namelijk rentes tot 15%. Terwijl je voor ongeveer 7% rente al een persoonlijke lening afsluit.

Hetzelfde geldt voor meubels op afbetaling, bijvoorbeeld bij een postorderbedrijf. Ook hier betaal je rentetarieven tot 15%. Bovendien zit je lang aan deze leningen vast. Waardoor je heel lang rente betaalt en het echt dure leningen zijn. Trap hier dus absoluut niet in!

Tip! Sta je op dit moment rood of heb je een schuld bij een postorderbedrijf? Sluit deze dan zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je gemiddeld € 5.000 op de rentekosten.

Checklist geld lenen voor verhuizing

Kortom, in veel gevallen is een persoonlijke lening voor je verhuizing de beste keuze. Er zijn dan wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Tip! Direct voordelig geld lenen voor je verhuizing? Maak hier een vergelijking >>

Hoeveel geld lenen voor verhuizing?

De kosten van je verhuizing hangen vooral af van hoeveel je zelf doet. Door zelf spullen in te pakken en een busje te huren voor de verhuizing, bespaar je een hoop geld. Om je een beeld te geven van de kosten van een verhuisbedrijf, geven we je hier een overzicht.

Dienst van het verhuisbedrijfKosten per uur
Verhuiswagen 20m3 + 1 verhuizer€ 60
Verhuiswagen 20m3 + 2 verhuizers€ 100
Verhuiswagen 20m3 + 3 verhuizers€ 140
Verhuiswagen 50 m3 + 1 verhuizer€ 70
Verhuiswagen 50 m3 + 2 verhuizers€ 110
Verhuiswagen 50 m3 + 3 verhuizers€ 150

Daarnaast moet het leenbedrag passen bij je financiële situatie. Om er achter te komen hoeveel je zonder problemen leent, maak je eenvoudig een vergelijking op Rente.nl. In een paar klikken zie je direct je maximale leenbedrag.

Looptijd lening verhuizing kiezen

De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Dit bepaalt hoeveel je per maand betaalt voor je lening. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je verhuizing uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Laagste rente bij geld lenen voor verhuizing

Naast de looptijd, is ook de rente van je lening belangrijk. Het rentepercentage bepaalt namelijk hoeveel de lening kost. Let hier daarom goed op! In je vergelijking op Rente.nl zie je direct hoeveel elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening voor een verhuizing heeft.

Lening voor verhuizing en boetevrij aflossen

Kijk niet alleen naar de rente. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je zonder boete extra mag aflossen. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is dit mogelijk. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor verhuizing en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een verhuizing zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen zelf apart een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt hiervoor maar een paar euro per maand.

Lening voor verhuizing afsluiten

De verhuislening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een offerte aan. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je meestal dezelfde werkdag het geld voor je verhuizing op je rekening.

Tarieven geld lenen voor verhuizing in beeld

Als je een lening voor een verhuizing afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten