Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • Hulp bij verantwoorde keuze

Geld lenen voor vakantie

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken Nu vanaf 3,8% rente

Vergelijk het meest complete aanbod kredietverstrekkers.

Geen onderdeel van een bank of kredietverstrekker.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor vakantie

Meer weten over een lening voor je vakantie en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een vakantie of verre reis. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik bij geld lenen voor een vakantie?

Wil je graag een verre reis maken of eindelijk eens die droomvakantie boeken? Maar heb je niet genoeg geld gespaard? Dan is geld lenen voor een vakantie een optie. Je hebt voor een vakantielening de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is altijd de voordeligste en verstandigste keuze. Lees hier waarom.

Hoeveel geld kan ik lenen een vakantie?

Gemiddeld geven Nederlanders € 830 per persoon uit aan een vakantie. Ga je echter naar een duur land, zoals Zweden, of maak je een reis buiten Europa, dan ben je al snel een paar duizend euro kwijt. Hoeveel geld je verantwoord leent voor je vakantie, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Als je geldt leent, betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van te leven. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een vakantie?

Wanneer je een lening voor een vakantie afsluit, is de looptijd een belangrijke keuze. Dit is de periode dat je er over wilt doen om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je vakantie uiteindelijk duurder. Zeker omdat je na je vakantie niet lang aan de lening vast wilt zitten, is een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen verstandiger. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Top 5 laagste rente voor vakantielening

We hebben de laagste rentes per leenvorm op een rij gezet. Direct weten wat voor jouw reis de beste vakantielening is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Persoonlijke lening
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 55.000 Freo 3,40%
€ 55.000 Interbank 3,50%
€ 55.000 DEFAM Premium 3,50%
€ 55.000 Nationale-Nederlanden 3,50%
€ 55.000 BNP Paribas 3,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van € 55.000 met een looptijd van 60 maanden. Naar persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 25.000 DEFAM Premium 4,50%
€ 25.000 Qander 4,60%
€ 25.000 Directa.nl 4,60%
€ 25.000 DEFAM 4,80%
€ 25.000 ING 6,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet van € 25.000 met een aflospercentage van 1,5%. Naar doorlopend krediet
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9,3
  35 Reviews
"Zeer gebruiksvriendelijk" 10,0   Jason Loosemore 24 september 2021
"Goede service, fijn dat alles online is geregeld" 8,0   Peter 14 augustus 2021
"Gunstige rente, soepele afhandeling" 10,0   R. Tamimy 28 mei 2021

Geld lenen voor vakantie

Sparen voor je vakantie is het verstandigste. Maar wil je toch geld lenen voor je vakantie? Kies dan een persoonlijke lening. Dit is de voordeligste en best passende lening voor een vakantie.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid en is goedkoper dan een doorlopend krediet. Daarom is het de best passende lening om een vakantie te financieren. Je weet bij een persoonlijke lening namelijk vooraf precies wat de vakantielening kost. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de kosten voor je vakantie betaalt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een andere vorm van consumptief krediet bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Je bepaalt bij een doorlopend krediet zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. Deze leenvorm is niet geschikt als lening voor een reis of vakantie. Doordat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen, bestaat het risico dat het een erg langlopende lening wordt. Je betaalt dan ook heel lang rente, waardoor het een dure vakantielening voor wordt.

Pas op met rood staan!

Rood staan om je vakantie of verre reis te betalen. Het lijkt onschuldig, maar als je voor een langere periode rood staat, is dit een erg dure manier van lenen. Je betaalt namelijk rentes tot 14%. Terwijl je voor ongeveer 4% rente al een persoonlijke lening afsluit.

Tip! Sta je al langere tijd rood? Sluit die rood stand dan zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Checklist lening voor vakantie kiezen

Sluit je een persoonlijke lening af voor je vakantie, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met deze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en dat je een goede keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de laagste rente voor je vakantielening vinden? Vergelijk hier de lening voor je vakantie >>

Hoeveel geld moet ik lenen voor een vakantie?

Hoeveel geld je precies nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk vooral af van de reis die je maakt. Gemiddeld geven Nederlanders voor een vakantie € 830 per persoon uit. Maar ga je op reis buiten Europa of bezoek je een duur land, zoals Zweden, dan kost je vakantie al snel € 2.000 tot € 3.000 per persoon.

Je maakt je vakantie dus zo duur als je zelf wilt. Bij het bepalen van je kredietsom is ook belangrijk hoeveel je maximaal verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Tip! Leen je geld voor een vakantie? Sluit dan een goede annuleringsverzekering af! Mocht je onverhoopt niet op reis kunnen, dan krijg je van de verzekering genoeg geld terug om je lening af te lossen. Anders zit je straks met een lening, terwijl je helemaal niet op vakantie bent geweest!

Looptijd en maandlasten bij lening voor vakantie

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je vakantie terugbetaalt. Welke looptijd voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de vakantielening uiteindelijk duurder. Zeker omdat je na je vakantie niet lang aan de lening vast wilt zitten, is een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen verstandiger.

Rente bij vakantielening

Bij je keuze voor een vakantielening is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de lening voor de vakantie kost. In je vergelijking op Rente.nl zie je direct wat elke lening je per maand kost en wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je bij welke kredietverstrekker je echt voordelig geld leent voor je reis.

Lenen voor een reis en boetevrij extra aflossen

Staar je echter niet blind op de rente. Ook de voorwaarden van de vakantielening zijn van belang. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je reis. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Overlijdensrisicoverzekering bij lening voor vakantie

Bij sommige leningen voor een vakantie zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening deels kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor vakantie afsluiten

Heb je de lening voor je vakantie hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, stort deze vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor vakantie

Als je voor je vakantie een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 3,40% en maximaal 9,15%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 3,40% tot 9,15%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 2.500 8,90% 9,15% 6 120
€ 25.000 3,60% 7,40% 1 144
€ 50.000 3,40% 5,90% 1 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 2.500 8,90% 60 € 3.082
€ 25.000 3,60% 60 € 27.316
€ 50.000 3,40% 60 € 54.371

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 4,5% en maximaal 7,8%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 5.000 6,70% 7,80% 1 240
€ 25.000 4,50% 4,90% 1 240
€ 50.000 4,50% 4,90% 1 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 5.000 6,7% 59 € 5.847
€ 25.000 4,50% 56 € 27.674
€ 50.000 4,50% 56 € 55.349
Overige veel gekozen leendoelen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten