Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Geld lenen voor inboedel

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor inboedel

Meer weten over geld lenen voor de inrichting van je huis en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor meubels. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke lening is het beste voor mijn inboedel?

Sparen voor je nieuwe meubels is het verstandigst. Maar wil je toch geld lenen voor je inboedel? Dan is een persoonlijke lening de beste optie. Je betaalt een vaste, lage rente en je weet precies wanneer je de lening hebt afgelost. Dat geeft zekerheid en stabiliteit. Je meubels op afbetaling kopen, bij bijvoorbeeld een postorderbedrijf, raden wij af. Je betaalt dan een veel te hoge rente. Lees hier meer over de mogelijkheden voor geld lenen voor je meubels.

Kan ik de inrichting van mijn huis meefinancieren in mijn hypotheek?

Je hypotheek is bedoeld voor je woning en alles wat eraan vastzit. Voor een verbouwing of verbetering van de woning, kun je soms extra bijlenen met je hypotheek. Voor de inrichting van je huis niet. Hiervoor moet je dus spaargeld gebruiken of een lening afsluiten bij een kredietverstrekker.

Hoeveel geld kan ik lenen voor de inrichting van mijn huis?

Hoeveel je verantwoord leent voor je meubels, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Maar leen je geld voor je inboedel, dan betaal je ook elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Daarom kijken kredietverstrekkers ook naar je vaste lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor meubels?

De looptijd is erg belangrijk bij een lening voor je inboedel. De looptijd is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening voor je meubels. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de lening voor mijn inboedel aftrekbaar?

Een lening voor meubels mag je helaas niet aftrekken van de belasting. De renteaftrek geldt alleen voor persoonlijke leningen die je gebruikt voor verbeteringen aan je woning. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor meubels

Inboedel financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor inboedel
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Geld lenen voor meubels

Natuurlijk is sparen voor de inrichting van je het huis het verstandigste. Maar wil je toch geld lenen voor je meubels? Dan is een persoonlijke lening altijd de beste en voordeligste optie. Wij leggen je uit waarom en hoe je de beste lening voor je inboedel kiest.

Lening voor inboedel bij een kredietverstrekker

Bij een kredietverstrekker kies je uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden bij geld lenen voor je meubels altijd een persoonlijke lening aan. Niet alleen is de rente voor een persoonlijke lening lager. Belangrijker nog! Je weet met een persoonlijke lening voor je meubels precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Dat geeft rust en zekerheid.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor kan deze vorm van consumptief krediet geschikt zijn als je nog niet weet hoeveel de richting van je huis gaat kosten.

Pas op met meubels op afbetaling en rood staan!

Even rood staan op je betaalrekening om die nieuwe bank te betalen. Het lijkt misschien onschuldig, maar als je voor een langere periode rood staat, is dit een dure manier van lenen. Je betaalt namelijk rentes tot 15%. Terwijl je voor ongeveer 6% rente al een persoonlijke lening afsluit.

Hetzelfde geldt voor meubels op afbetaling kopen, bijvoorbeeld bij een postorderbedrijf. Ook hier betaal je rentetarieven tot 15%. Bovendien zit je lang aan deze leningen vast. Waardoor je heel lang rente betaalt en het echt dure leningen voor je meubels zijn. Trap hier dus absoluut niet in!

Tip! Sta je op dit moment rood of heb je een schuld bij een postorderbedrijf? Sluit deze lening dan zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Checklist geld lenen voor inboedel

Kortom, een persoonlijke lening voor je inboedel is de beste keuze. Wij leggen je nu uit hoe deze leenvorm werkt en waar je op moet letten om de beste lening voor je meubels te kiezen. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct voordelig geld lenen voor je meubels? Vergelijk hier de lening voor je inboedel en vind de best passende, goedkope lening.

Hoeveel geld lenen voor inrichting huis?

Hoeveel geld je nodig hebt voor je inboedel, hangt af van hoeveel kamers je inricht en welke meubels en materialen je kiest. Om je een beeld te geven, hebben we overzicht gemaakt van de gemiddeld kosten per onderdeel van de inboedel.

Onderdeel inrichtingGemiddelde kosten
Vloer€ 20 tot € 50 per m2
Raambekleding€ 40 per raam
Meubels€ 7.500 tot € 15.000
Verlichting€ 1.200
Accessoires / decoratie€ 1.000

Tip! Heb je naast je inboedel ook een nieuwe keuken of badkamer nodig? Lees dan hier meer informatie over hoe je die het beste financiert.

Zoals je ziet, maak je je inboedel dus zo duur als je zelf wilt. De kosten zijn vooral afhankelijk van je eigen smaak en de kwaliteit die je wilt. Houd bij het bepalen van je wensen ook rekening met hoeveel jij verantwoord kunt lenen. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Tip! Is je maximale leenbedrag lager dan verwacht? Je bespaart flink op de kosten van je meubels als je ze tweedehands koopt. Bijvoorbeeld op Marktplaats, in de kringloopwinkel of van vrienden. Zo heb je misschien toch de stijl en kwaliteit dit je wenst, zonder dat je hoofdprijs betaalt.

Looptijd kiezen bij lening voor meubels

Heb je het leenbedrag bepaald? Kies vervolgens de looptijd van de lening voor je inboedel. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Tip! Houd bij de keuze voor de looptijd ook rekening met de levensduur van je meubels en hoelang je ze gebruikt. Het is bijvoorbeeld zonde wanneer je nog aan het afbetalen bent voor de babykamer, terwijl je kinderen er al lang zijn uit gegroeid.

Laagste rente bij lening voor inboedel

De rente is het belangrijkste bij een inboedel lening. Dat bepaalt hoeveel de lening je kost. Let hier dus goed op! Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening voor je meubels heeft.

Lening voor inboedel en boetevrij aflossen

Naast de kosten zijn ook de voorwaarden van belang bij geld lenen voor je inboedel. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je meubels. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je even goed op letten.

Geld lenen voor meubels en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor je inboedel zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor inboedel afsluiten

De lening voor je inboedel gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Als alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Koop je een nieuw huis en wil je geld lenen voor de inrichting? Regel dan altijd eerst je hypotheek. Bij de aanvraag voor je hypotheek kijkt de hypotheekverstrekker namelijk naar je bestaande leningen. Heb je een persoonlijke lening voor je inboedel, dan krijg je misschien niet genoeg hypotheek om je huis te kopen. Meer hierover lees je in het artikel Invloed lening op hypotheek.

Tarieven geld lenen voor inboedel in beeld

Als je een lening voor je meubels afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten