Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,6% rente

Geld lenen voor bruiloft

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor bruiloft

Meer weten over een lening voor je bruiloft en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een trouwfeest. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik bij geld lenen voor een bruiloft?

Een bruiloft kost gemiddeld € 15.000. Dat is veel geld, maar je wilt waarschijnlijk niet beknibbelen op de mooiste dag van je leven. Heb je niet genoeg spaargeld om je bruiloft te bekostigen, dan is geld lenen voor je huwelijk een optie. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is altijd voordeliger. Lees hier waarom.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een trouwfeest?

Hoeveel je mag lenen voor je huwelijk, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken, naast je inkomen, ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een bruiloft?

Bij een lening voor trouwen is de looptijd een belangrijke keuze. Dit is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je huwelijk uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente lening voor bruiloft

Bruiloft financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor bruiloft
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lloyds Bank€ 201
€ 25.0006,6%Lender & Spender€ 489
€ 50.0006,6%Lender & Spender€ 977
€ 75.0006,6%Lender & Spender€ 1.465
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  72 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Geld lenen voor bruiloft

Je wilt natuurlijk dat je bruiloft één van de mooiste dagen van je leven wordt. Maar daar hangt ook een flink prijskaartje aan. Gemiddeld kost een bruiloft € 15.000. Heb je niet genoeg spaargeld om alle wensen voor je trouwfeest te bekostigen? Dan is geld lenen voor je bruiloft een optie. Je hebt daarbij de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening geeft je zekerheid en is goedkoper dan een doorlopend krediet. Je weet bij een persoonlijke lening voor je bruiloft namelijk vooraf precies wat de lening je uiteindelijk kost. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de kosten voor je huwelijk betaalt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Niet alleen weet je precies hoeveel de lening voor de bruiloft je kost, maar ook wanneer je klaar bent met aflossen.

Een andere vorm van consumptief krediet is een doorlopend krediet. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Een doorlopend krediet is niet geschikt als lening voor een bruiloft. Doordat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen, bestaat het risico dat het een erg langlopende lening wordt. Je betaalt dan ook heel lang rente, waardoor het een dure lening voor je huwelijk wordt.

Pas op met rood staan!

Rood staan om je bruiloft te betalen. Het lijkt onschuldig, maar als je voor een langere periode rood staat, is dit een erg dure manier van lenen. Je betaalt namelijk rentes tot 15%. Terwijl je voor ongeveer 6% rente al een persoonlijke lening afsluit.

Tip! Sta je al langere tijd rood? Sluit die lening dan zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Checklist lening voor trouwen kiezen

Sluit je voor je bruiloft een persoonlijke lening af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met deze handige checklist, weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en dat je een goede keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de laagste rente voor de lening voor je bruiloft vinden? Vergelijk hier de lening voor je huwelijk >>

Hoeveel geld moet ik lenen voor een bruiloft?

Hoeveel geld je nodig hebt, hangt heel erg af van jullie wensen. Je maakt een bruiloft namelijk zo duur als je zelf wilt. Gemiddeld kost een bruiloft € 15.000. Wil je echter per se die jurk van € 10.000 of die luxe trouwauto? Dan wordt het kostenplaatje ook groter. Om je een idee te geven van de gemiddelde kosten voor een bruiloft, zetten we alle onderdelen voor je op een rij.

Kostenpost bruiloftGemiddelde kosten
Stadhuis/Kerk/Notaris€ 900
Trouwkleding (voor beide samen)€ 2.500
Kapper en visagist€ 425
Trouwringen€ 1.000
Locatie en catering€ 6.000
Fotograaf / Cameraman€ 1.750
Bruidsboeket en bloemen€ 200
Drukwerk (kaarten)€ 200
Gemengde kosten (bijvoorbeeld DJ, band, photoboot etc.)€ 1.200
Overnachting bruidssuite voor huwelijksnacht€ 300
Bruidstaart€ 4,00 tot €7,00 per persoon
Trouwauto€ 500

Tip! Houd bij het bepalen van het leenbedrag voor je huwelijk een marge van 10% tot 20% aan voor onvoorziene kosten. Een bruiloft pakt namelijk vaak duurder uit dan vooraf gedacht. Zet het extra geld dat je leent op een spaarrekening. Heb je het geld toch niet nodig, dan stort je het terug naar de kredietverstrekker als een extra aflossing op je lening.

Natuurlijk is het ook belangrijk hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd en maandlasten bij lening voor bruiloft

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je bruiloft terugbetaalt. Welke looptijd voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je huwelijk uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Rente bij lening voor trouwen

Bij je een lening voor je bruiloft is de rente het belangrijkste. Die bepaalt hoeveel de lening kost. In je vergelijking op Rente.nl, zie je direct wat elke lening je per maand kost en hoeveel je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je bij welke kredietverstrekker je de voordeligste lening voor een huwelijk afsluit.

Lenen voor een trouwfeest en boetevrij extra aflossen

Staar je echter niet blind op de rente. Ook de voorwaarden van de lening voor je bruiloft zijn van belang. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je huwelijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietvertrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Tip! Het ligt een beetje voor de hand, maar vraag aan je huwelijksgasten geld cadeau voor je huwelijk. Hiermee los je een extra deel van de lening voor je bruiloft af.

Overlijdensrisicoverzekering bij lening voor bruiloft

Bij sommige leningen voor een huwelijk zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden blijven dan niet met jouw lening achter. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor bruiloft afsluiten

Heb je de lening voor je huwelijk hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, stort deze vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven goedkoop geld lenen voor bruiloft

Als je voor je huwelijk een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,60% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,60% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,60%12,50%6180
€ 50.0006,60%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,60%60€ 29.285
€ 50.0006,60%60€ 58.570

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten