Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Geld lenen voor aflossen hypotheek

Vergelijk nu!
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor aflossing hypotheek

Meer weten over geld lenen voor een aflossing op je hypotheek? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Hoe kan ik geld lenen voor een aflossing op mijn hypotheek?

Je spaargeld gebruiken voor een extra aflossing op je hypotheek is natuurlijk het verstandigst. Toch geld lenen voor de aflossing op je hypotheek? Sluit dan een persoonlijke lening af. Dit is de meest geschikte leenvorm voor dit doel. Lees hier waarom.

Is geld lenen voor aflossing hypotheek verstandig?

Een lening bij een kredietverstrekker is bijna altijd duurder dan een hypotheek. Een lening afsluiten om af te lossen op je hypotheek is dus meestal niet logisch. Maar soms loont het wél. Namelijk als je hypotheekschuld hoog is ten opzichte van je woningwaarde (90% of meer van de woningwaarde). Je betaalt dan een risico-opslag op je hypotheekrente. Door extra af te lossen,  verlaag je de hypotheekschuld. Hierdoor gaat je risico-opslag omlaag en betaal je minder hypotheekrente. Raadpleeg altijd een financieel adviseur om zeker te weten of een lening voor aflossen op je hypotheek verstandig is.

Hoeveel mag ik extra aflossen op mijn hypotheek?

Meestal mag je elk jaar 10% tot 20% van je hypotheeksom extra aflossen. Dit verschilt per hypotheekverstrekker. Kijk dus goed in je hypotheekcontract!

Hoeveel mag ik lenen voor aflossen op mijn hypotheek?

Kredietverstrekkers controleren altijd of het leenbedrag voor jou verantwoord is. Hoeveel jij maximaal verantwoord leent, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Maar kredietverstrekkers kijken ook naar je maandelijkse vaste lasten. Je betaalt voor je lening namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Hoe vind ik de goedkoopste lening?

De looptijd van je lening is een belangrijke keuze. De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die gemakkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente lening aflossing hypotheek

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor aflossen hypotheek
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,1%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,4%Lender & Spender€ 199
€ 25.0006,5%Lloyds Bank€ 487
€ 50.0006,5%Lloyds Bank€ 974
€ 75.0006,5%Freo€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
8,9
  69 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Geld lenen voor aflossing op hypotheek, is dat verstandig?

Je betaalt voor je hypotheek bijna altijd een lagere rente dan voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Geld lenen voor een aflossing op je hypotheek is dus meestal niet verstandig, maar soms is het tóch interessant. Namelijk als je hypotheekschuld hoog is ten opzichte van de waarde van je woning. Is je hypotheekschuld 90% of meer van je woningwaarde? Dan betaal je bij de meeste hypotheekverstrekkers een hogere hypotheekrente. Door extra af te lossen, verlaag je je hypotheekschuld en krijg je een lagere hypotheekrente. Een consumptief krediet afsluiten voor die extra aflossing van je hypotheek, kan dan lonen. Maar raadpleeg altijd een financieel adviseur! Die berekent precies voor je of je hiermee geld bespaart.

Geld lenen voor aflossing hypotheek bij kredietverstrekker

Wil je een lening afsluiten om je hypotheek af te lossen? Kies dan altijd een persoonlijke lening! Een persoonlijke lening geeft je namelijk rust en zekerheid, omdat je precies weet waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

De andere leenvorm die kredietverstrekkers aanbieden, is een doorlopend krediet. Dit krediet sluit je af wanneer je voor langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Niet voor een aflossing op je hypotheek.

Checklist lenen voor aflossing hypotheek

Sluit je een persoonlijke lening af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoeveel lenen voor aflossing hypotheek?

Controleer eerst hoeveel je extra mag aflossen op je hypotheek. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is dit elk jaar maximaal 10% tot 20% van je hypotheeksom. Het percentage verschilt per kredietverstrekker. Los je meer af, dan betaal je een boete.

Daarnaast moet het bedrag dat je leent passen bij je financiële situatie. Maak je op Rente.nl een vergelijking voor je lening, dan berekenen we direct je maximale leenbedrag. Zo weet je of je het leenbedrag ook echt verantwoord kan lenen.

Looptijd kiezen voor lening aflossing hypotheek

De looptijd van je lening is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Dit bepaalt hoeveel je per maand betaalt voor je lening. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Laagste rente bij geld lenen voor aflossing hypotheek

Naast de looptijd, is ook de rente van je lening belangrijk. Het rentepercentage bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost. Let hier dus goed op! In je vergelijking op Rente.nl zie je voor elke lening direct het rentepercentage en wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening heeft.

Lening voor aflossing hypotheek en boetevrij aflossen

Kijk echter niet alleen naar de rente. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk bij geld lenen voor een aflossing op je hypotheek. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je zonder boete extra kunt aflossen. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen mag dit. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor aflossing hypotheek en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je tijdens de looptijd van de lening, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen zelf apart een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor aflossing hypotheek afsluiten

De lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een offerte aan. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor aflossing hypotheek in beeld

Als je een lening voor een aflossing op je hypotheek afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,4% en maximaal 11,2%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.0009,90%11,20%1240
€ 25.0008,40%9,50%1240
€ 50.0008,40%9,50%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.0009,9%64€ 6.386
€ 25.0008,40%62€ 30.595
€ 50.0008,40%62€ 61.191
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten