Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Geld lenen voor adoptie

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over geld lenen voor adoptie

Meer weten over adoptie financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor adoptie. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een adoptie te financieren?

Een kindje adopteren is een ingrijpende beslissing. En het proces kost veel geld. Alles bij elkaar betaal je al snel € 15.000 tot € 50.000. Heb je dit geld niet? Dan is een adoptie financieren met een lening een goede optie. Je hebt bij geld lenen voor een adoptie de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Lees hier meer over deze opties en hoe het werkt.

Hoeveel geld kan ik lenen voor adoptie?

Kredietverstrekkers controleren altijd of het leenbedrag voor jou verantwoord is. Hoeveel jij maximaal verantwoord leent, hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Maar kredietverstrekkers kijken ook naar je maandelijkse vaste lasten. Leen je geld voor een adoptie, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij geld lenen voor adoptie?

De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening voor adoptie terugbetaalt. Dit is een belangrijke keuze, omdat het invloed heeft op je maandlasten. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente adoptie financieren

Adoptie financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor adoptie
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Adoptie financieren

Een kindje adopteren is een ingrijpende beslissing en kost veel geld. Het hele proces van adoptie kost je € 15.000 tot € 50.000. Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? Dan is geld lenen voor adoptie bij een kredietverstrekker of bank een goede keuze. We leggen je uit hoe dit werkt en waar je op moet letten.

Welke lening voor adoptie kiezen?

Leen je geld voor adoptie, dan kies je uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je bij geld lenen voor adoptie altijd een persoonlijke lening aan. Een persoonlijke lening geeft je namelijk rust en zekerheid, omdat je precies weet waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoe lang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode  opnieuw opnemen. Hierdoor is deze vorm van consumptief krediet meer geschikt wanneer je voor een langere tijd extra geld achter de hand wilt hebben. Bijvoorbeeld als je nog niet precies weet hoeveel de adoptie kost. Of als je nog geld nodig hebt voor het inrichten van de kinderkamer.

Checklist adoptie financieren

Kies je voor een persoonlijke lening om de adoptie te financieren? Dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een verstandige keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Tip! Direct de voordeligste en best passende lening voor adoptie vinden? Maak hier een vergelijking >>

Hoeveel geld lenen voor adoptie?

Adopteer je een kindje, dan krijg je met verschillende kosten te maken. Je betaalt voor verplichte voorlichtingsbijeenkomsten, bemiddelingskosten voor de adoptie en een verblijfsvergunning voor je kindje. Om je een beeld te geven van de kosten, zetten we deze per element op een rij:

Onderdeel kosten adoptieKosten
Verplichte voorlichting€ 1.595
Bemiddelingskosten€ 12.000 tot € 40.000 (afhankelijk van land en adoptiebureau)
Verblijfsvergunning kind€ 950
Omzetten van een adoptie naar Nederlands recht (indien nodig)€ 600 tot € 1.000

Bron: Fiom

De kosten voor adoptie zijn dus vooral afhankelijk van het land waaruit je een kindje adopteert en welk adoptiebureau je gebruikt.

Tip! Natuurlijk moet het leenbedrag passen bij je financiële situatie. Direct weten hoeveel jij maximaal verantwoord leent? Bereken hier je maximale lening >>

Looptijd voor adoptie financieren kiezen

De looptijd van je lening is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaald. Dit is een belangrijke keuze, omdat het bepaalt hoeveel je per maand betaalt voor je lening. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder.

Laagste rente bij geld lenen voor adoptie

Naast de looptijd, is ook de rente van je lening belangrijk. Het rentepercentage bepaalt namelijk hoeveel de lening voor adoptie je kost. Let hier goed op! In je vergelijking op Rente.nl zie je voor elke lening direct het rentepercentage. Ook zie je hoeveel de lening je uiteindelijk kost. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening heeft.

Adoptie financieren en boetevrij aflossen

Kijk niet alleen naar de rente. De voorwaarden zijn bij een adoptie financieren minstens zo belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je zonder boete extra kunt aflossen. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is dit mogelijk. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Bij een doorlopend krediet betaal je nooit een boete voor eerder aflossen. Kies je voor deze leenvorm, dan hoef je hier dus niet op te letten.

Geld lenen voor adoptie en kwijtschelding bij overlijden

In het proces van een adoptie is je overlijden echt wel het laatste waar je aan wilt denken. Maar sta toch even stil bij de gevolgen hiervan voor je lening. Bij sommige leningen voor adoptie krijg je standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor adoptie afsluiten

Heb je de lening van je keuze gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor de lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor adoptie in beeld

Als je een lening voor adoptie afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten