Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,6% rente

Garagebox financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over garagebox financieren

Meer weten over een garagebox financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een garagebox. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een garagebox te financieren?

Een garagebox kost gemiddeld € 30.000. In een grote stad loopt dit zelfs op tot € 60.000. Dit geld heb je waarschijnlijk niet zomaar liggen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een garagebox te financieren. Via een (tweede) hypotheek of geld lenen bij een kredietverstrekker. Elke financiering voor garageboxen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een garagebox?

Hoeveel je verantwoord leent voor een garagebox, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Je betaalt ook elke maand rente en aflossing als je geld leent. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Daarom kijken kredietverstrekkers ook naar je vaste lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een garagebox?

De looptijd is erg belangrijk bij een lening voor een garagebox. De looptijd is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering van je garagebox. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is een lening voor een garagebox aftrekbaar?

Staat de garagebox op het terrein van je eigen woning? En financier je de garagebox met een persoonlijke lening of hypotheek? Dan mag je de rente aftrekken van de inkomstenbelasting. Als de garagebox ergens anders staat, is de rente voor je garagebox lening niet aftrekbaar. De rente voor een doorlopend krediet mag je nooit aftrekken bij de belasting. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor garagebox

Garagebox financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor garagebox
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lloyds Bank€ 201
€ 25.0006,6%Lender & Spender€ 489
€ 50.0006,6%Lender & Spender€ 977
€ 75.0006,6%Lender & Spender€ 1.465
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  72 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Garagebox financieren

Een parkeerplaats voor je deur of in je eigen straat is niet altijd een garantie. Zeker niet als je in een grote stad woont. Wil je toch zeker zijn van je eigen, veilige parkeerplek? Dan is een garagebox een ideale oplossing. Maar dat kost ook flink wat geld. Heb je het geld voor een garagebox niet op je spaarrekening staan of wil je dit niet gebruiken? Dan is je garagebox financieren een goede optie. Dit regel je met een (tweede) hypotheek of je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker.

Elke financiering voor garageboxen heeft zijn voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

Voor- en nadelen garagebox financieren
Persoonlijke leningHypotheek verhogenTweede hypotheek
Ontvang het hele leenbedrag in één keer Ontvang het hele leenbedrag in één keer Ontvang het hele leenbedrag in één keer
Vaste rente Vaste, lage rente Vaste, lage rente
Looptijd tot 15 jaar Looptijd tot 30 jaar Looptijd tot 30 jaar
Geen afsluitkosten Je betaalt opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten Je betaalt notaris-, advies- en taxatiekosten
Toch meer geld nodig? Dan moet je een nieuwe lening afsluiten. Je leent maximaal het bedrag dat je aan overwaarde hebt en/of je huis na de bouw van de garagebox meer waard wordt. Je leent maximaal 75% van de waarde van de garagebox.
Locatie van de garagebox speelt geen rol Kan alleen als de garagebox op het terrein van je woning staat Kan alleen als de garagebox niet op het terrein van je woning staat

Geld lenen voor een garagebox bij een kredietverstrekker

Financier je de garagebox met een lening bij een kredietverstrekker? Dan kies je uit twee leenvormen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden bij geld lenen voor een garagebox altijd een persoonlijke lening aan. Je weet met een persoonlijke lening precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Tip! Staat de garagebox op het terrein van je woning? Dan mag je de rente van je lening voor je garagebox aftrekken van de belasting. Dat maakt een persoonlijke lening voor je garagebox nog voordeliger!

Een doorlopend krediet sluit je af als je voor langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Niet voor het financieren van een garagebox.

Garagebox financieren door hypotheek te verhogen

Wil je een garagebox op het terrein van je woning bouwen? Dan mag je hiervoor je hypotheek verhogen. Het grote voordeel hiervan is dat de rente een stuk lager is dan bij een consumptief krediet. Omdat je met je hypotheek maximaal 100% van je woningwaarde financiert, is je hypotheek verhogen niet altijd mogelijk. Dit kan alleen wanneer je overwaarde hebt (de waarde van de woning is hoger dan je openstaande hypotheekschuld) of als je huis na de bouw van de garagebox meer waard wordt. Dit laatste toon je aan met een taxatierapport. Je verhoogt je hypotheek dan met maximaal de overwaarde en/of waardevermeerdering na de bouw van de garagebox.

Garagebox financieren met tweede hypotheek

Als je garagebox ergens anders staat, kun je hiervoor soms een tweede hypotheek afsluiten. Niet alle banken werken hier helaas aan mee. Lukt het je toch, leen je met een tweede hypotheek maximaal 75% van de waarde van je garagebox. De rest moet je zelf inbrengen met spaargeld of door een persoonlijke lening af te sluiten bij een bank of kredietverstrekker.

Let op! Verhoog je je hypotheek of sluit je een tweede hypotheek af, dan betaal je (opnieuw) notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Leen je voor je garagebox minder dan € 23.000? Dan is een persoonlijke lening altijd voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Checklist lening voor garagebox kiezen

Sluit je een persoonlijke lening voor je garagebox af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct voordelig geld lenen voor een garagebox? Bereken dan hier de lening voor garagebox en vind de best passende, goedkope lening.

Hoeveel geld lenen voor een garagebox?

Gemiddeld kost een garagebox ongeveer € 10.000. Maar dit loopt in een grote stad, op een gewilde locatie gemakkelijk op tot € 50.000. Een belangrijke vraag is wel of de gewenste kredietsom verantwoord is voor jouw financiële situatie. In je vergelijking op Rente.nl berekenen we direct wat voor jou het maximale leenbedrag is. Zo weet je of je het gewenste bedrag ook echt verantwoord kan lenen voor jouw garagebox.

Looptijd kiezen bij lening voor garagebox

Heb je je leenbedrag bepaald? Dan kies je daarna de looptijd van de lening voor je garagebox Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Laagste rente bij financiering garageboxen

De rente is het belangrijkste bij een lening voor je garagebox. Dat bepaalt hoeveel de financiering kost. Let hier dus goed op! Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening voor je garagebox heeft.

Lening voor garagebox en boetevrij aflossen

Naast de kosten zijn ook de voorwaarden van belang bij de financiering voor garageboxen. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je garagebox. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Let hier dus toch even goed op!

Garagebox financieren en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een garagebox zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor garagebox afsluiten

De lening voor je garagebox hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan heb je dezelfde dag nog de offerte in je mailbox.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je naast je garagebox financieren een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor garagebox in beeld

Als je een lening voor je garagebox afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,60% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,60% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,60%12,50%6180
€ 50.0006,60%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,60%60€ 29.285
€ 50.0006,60%60€ 58.570

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten