Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • Hulp bij verantwoorde keuze

Financiering pilotenopleiding

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken Nu vanaf 3,8% rente

Vergelijk het meest complete aanbod kredietverstrekkers.

Geen onderdeel van een bank of kredietverstrekker.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over financiering pilotenopleiding

Meer weten over een lening voor een pilotenopleiding en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over de financiering van een pilotenopleiding. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik voor de financiering van een pilotenopleiding?

Een pilotenopleiding financieren is sinds 2017 een stuk moeilijker. Er zijn geen banken meer die speciale leningen voor een pilotenopleiding aanbieden. En omdat het allemaal privé-opleidingen zijn, krijg je geen studiefinanciering. Een pilotenopleiding financier je alleen nog met een schenking van je ouders of geld lenen bij een kredietverstrekker. Lees hier meer over een lening voor een pilotenopleiding en hoe dit werkt.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een pilotenopleiding?

De kosten voor een pilotenopleiding lopen uiteen van € 65.000 tot € 150.000. Om zulke hoge bedragen te lenen, moet je een goed inkomen hebben. Daarnaast mogen je vaste lasten niet te hoog zijn. Leen je geld voor je pilotenopleiding, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van te leven. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Hoe regel ik een financiering voor mijn pilotenopleiding?

Een financiering tot € 75.000 regel je eenvoudig online op Rente.nl. Meer hierover lees je in het artikel lening aanvragen. Heb je voor je pilotenopleiding een financiering van meer dan € 75.000 nodig? Neem contact op met ons Service Team. Onze deskundige medewerkers bekijken samen met jou wat er mogelijk is.

Top 5 laagste rente pilotenopleiding

We hebben de laagste rentes per leenvorm op een rij gezet. Direct weten wat voor je pilotenopleiding de beste lening is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Persoonlijke lening
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 55.000 Freo 3,40%
€ 55.000 Interbank 3,50%
€ 55.000 DEFAM Premium 3,50%
€ 55.000 Nationale-Nederlanden 3,50%
€ 55.000 BNP Paribas 3,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van € 55.000 met een looptijd van 60 maanden. Naar persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 25.000 DEFAM Premium 4,50%
€ 25.000 Qander 4,60%
€ 25.000 Directa.nl 4,60%
€ 25.000 DEFAM 4,80%
€ 25.000 ING 6,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet van € 25.000 met een aflospercentage van 1,5%. Naar doorlopend krediet
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9,3
  35 Reviews
"Zeer gebruiksvriendelijk" 10,0   Jason Loosemore 24 september 2021
"Goede service, fijn dat alles online is geregeld" 8,0   Peter 14 augustus 2021
"Gunstige rente, soepele afhandeling" 10,0   R. Tamimy 28 mei 2021

Pilotenopleiding financiering

Een pilotenopleiding is erg duur. De kosten lopen uiteen van € 65.000 tot € 150.000. Willen en kunnen je ouders dit (deels) betalen, dan is dat natuurlijk heel fijn. Maar veel mensen moeten op zoek naar een andere financiering voor een pilotenopleiding. Speciale pilotenopleiding leningen bestaan helaas niet meer. En omdat een pilotenopleiding altijd een privé-opleiding is, ontvang je geen studiefinanciering. Geld lenen bij een kredietverstrekker kan dan een optie zijn, maar je mogelijkheden zijn beperkt.

Lening voor pilotenopleiding bij kredietverstrekker mogelijk?

Bij een kredietverstrekker lenen voor een pilotenopleiding kan alleen als je een goed inkomen hebt. Het bedrag dat je maximaal mag lenen is namelijk afhankelijk van je inkomen. En omdat je voor een pilotenopleiding veel geld nodig hebt, is het salaris van je bijbaan echt niet voldoende. Daarnaast mogen je vaste lasten niet te hoog zijn. Je betaalt voor de financiering van je pilotenopleiding namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan nog wel genoeg geld overhouden om van te leven. Daarom kijken kredietverstrekkers ook daar naar. Wil je weten hoeveel je maximaal verantwoord leent? Bereken hier je maximale lening >>

Welke lening voor pilotenopleiding kiezen?

Is een lening voor je pilotenopleiding mogelijk? Dan is het tijd om de beste lening te kiezen. Voor je pilotenopleiding financiering kies je uit twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. Omdat je de kosten voor de hele pilotenopleiding ook in één keer moet betalen, is dit de best passende leenvorm. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat de financiering je gaat kosten.

Een andere optie is het doorlopend krediet. Bij dit krediet bepaal je zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. Dit is dus geschikt als je een langere periode geld beschikbaar wilt hebben, maar niet voor een pilotenopleiding. De rente die je betaalt is variabel en kan dus stijgen of dalen.

Checklist pilotenopleiding financiering

Kortom, een persoonlijke lening voor je pilotenopleiding is de beste keuze. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met deze handige checklist, weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en dat je een goede keuze maakt.

  • Kies je looptijd en maandlasten
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering wilt (ORV)
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of neem contact op

Tip! Direct de voordeligste financiering voor je pilotenopleiding vinden? Maak dan hier een vergelijking >>

Let op! Wil je meer dan € 75.000 lenen? Dan is je lening online vergelijken en afsluiten niet mogelijk. Neem contact op met ons Service Team. Onze deskundige medewerkers bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.

Looptijd bij financiering pilotenopleiding

Bij een persoonlijke lening voor je pilotenopleiding is de looptijd een belangrijke keuze. De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de pilotenopleiding financiering uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Lening voor pilotenopleiding met de laagste rente

Bij je keuze voor de goedkoopste pilotenopleiding financiering, is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de lening voor je pilotenopleiding kost. Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele financiering. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de goedkoopste lening voor een pilotenopleiding heeft.

Lening voor pilotenopleiding en boetevrij aflossen

Staar je echter niet blind op de laagste rente. Ook de voorwaarden van de financiering voor je pilotenopleiding zijn belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan is het fijn als je extra kunt aflossen op de lening voor je pilotenopleiding. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Financiering pilotenopleiding en kwijtschelding bij overlijden

Bij leningen voor een pilotenopleiding zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je tijdens de looptijd van de lening, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Pilotenopleiding financiering afsluiten

Heb je de lening voor je pilotenopleiding gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor pilotenopleiding in beeld

Als je een lening voor je pilotenopleiding afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 3,40% en maximaal 9,15%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 3,40% tot 9,15%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 2.500 8,90% 9,15% 6 120
€ 25.000 3,60% 7,40% 1 144
€ 50.000 3,40% 5,90% 1 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 2.500 8,90% 60 € 3.082
€ 25.000 3,60% 60 € 27.316
€ 50.000 3,40% 60 € 54.371

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 4,5% en maximaal 7,8%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 5.000 6,70% 7,80% 1 240
€ 25.000 4,50% 4,90% 1 240
€ 50.000 4,50% 4,90% 1 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 5.000 6,7% 59 € 5.847
€ 25.000 4,50% 56 € 27.674
€ 50.000 4,50% 56 € 55.349
Overige veel gekozen leendoelen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten