Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Elektrische fiets financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over e-bike financieren

Meer weten over geld lenen voor een elektrische fiets en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over een elektrische fiets financieren. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een elektrische fiets te financieren?

Wil je een elektrische fiets kopen, maar heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit niet gebruiken? Dan zijn er twee opties om de e-bike te financieren. Je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker of de fiets op afbetaling kopen. Elke manier om je elektrische fiets te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een elektrische fiets?

Welk bedrag jij verantwoord leent om een elektrische fiets te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Maar je betaalt ook elke maand rente en aflossing voor je e-bike lening. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van te leven. Precies je mogelijkheden weten? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste voor mijn e-bike lening?

Bij een lening voor je elektrische fiets is de looptijd erg belangrijk. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor je fietslening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Daarnaast loop je bij een lange looptijd het risico dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl de elektrische fiets alweer aan vervanging toe is. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die voor jou betaalbaar zijn. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente elektrische fiets financieren

Elektrische fiets financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor elektrische fiets
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Elektrische fiets financieren

Elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, zijn steeds populairder. Er rijden in Nederland bijna 5 miljoen elektrische fietsen rond. Niet gek natuurlijk, want met zo’n elektrische fiets leg je toch gemakkelijk meer kilometers af. Maar een e-bike heeft ook een prijskaartje. Je betaalt al snel € 2.000 tot € 3.500. Heb je dit geld niet direct voor handen, dan is een financiering voor je e-bike interessant.

Het financieren van een elektrische fiets kan op twee manieren: geld lenen met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker of de e-bike op afbetaling kopen. Elke manier van je elektrische fiets financieren heeft zijn voor- en nadelen. We zetten ze hier voor je op een rij.

Voor- en nadelen elektrische fiets financieren
Persoonlijke lening bij bankE-bike op afbetaling bij dealer
De fiets is meteen van jou De fiets is pas van jou na afbetaling
Je betaalt een vast bedrag per maand Je betaalt een vast bedrag per maand
Vaste, lage rente Hogere rente dan bij de bank
Boetevrij extra aflossen bijna altijd mogelijk Extra aflossen vaak niet mogelijk

Geld lenen voor elektrische fiets bij kredietverstrekker

Leen je voor een elektrische fiets, dan adviseren wij altijd een persoonlijke lening. Dit is de meest populaire leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de elektrische fiets aanschaft. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat de lening je gaat kosten en wanneer je klaar bent met aflossen.

Een andere vorm van consumptief krediet is een doorlopend krediet. Deze leenvorm is niet geschikt als elektrische fietslening, maar meer voor als je voor een langere periode geld achter de hand wilt hebben.

E-bike financieren op afbetaling

Koop je een elektrische fiets, dan krijg vaak een aanbieding om de e-bike in termijnen te betalen. Dit lijkt misschien interessant, maar is het absoluut niet. Je betaalt een hogere rente dan wanneer je geld leent bij een kredietverstrekker. Ook is de looptijd vaak erg lang. Hierdoor betaal je niet alleen meer, maar ook langer rentekosten. De financiering van je elektrische fiets pakt zo onnodig duur uit.

Bovendien ben je pas eigenaar van de fiets als je deze helemaal hebt afbetaald. Lukt het je niet meer om de maandtermijnen te betalen, dan wordt de e-bike in beslag genomen en ben je het geld dat je al betaald hebt kwijt.

Tip! Heb je toch een elektrische fiets op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je als snel honderden euro’s op de rentekosten.

Checklist lening voor elektrische fiets kiezen

Kijk je naar de voor- en nadelen, dan is een persoonlijke lening toch écht het meest geschikt als e-bike financiering. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste fietslening van Nederland vinden? Vergelijk hier je e-bike financiering >>

Hoeveel geld nodig voor financiering elektrische fiets?

Zoals gezegd, kost een elektrische fiets gemiddeld € 2.500 tot € 3.500. De prijs is erg afhankelijk van het merk en het type accu. Een belangrijke vraag is wel of het gewenste leenbedrag verantwoord is voor jouw financiële situatie. Maak je in de fietslening simulatie op Rente.nl een vergelijking voor je elektrische fietslening, dan berekenen we direct wat voor jou het maximale leenbedrag is. Zo weet je of je het gewenste bedrag ook echt verantwoord leent.

Tip! Veel mensen onderschatten bij een e-bike de bijkomende kosten. Met name de accu is een duur onderdeel. Wil je een tweede accu bij je fiets, dan betaal je al snel € 500 extra. Daarnaast gaat een e-bike accu maar 3 tot 6 jaar mee. Daarna moet je deze vervangen en heb je dus ook deze extra kosten.

Looptijd en maandlasten bij e-bike financieren

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je elektrische fiets terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je fietslening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Daarnaast loop je bij een lange looptijd het risico dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl de elektrische fiets alweer aan vervanging toe is. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij de keuze voor je maandelijkse aflossing ook rekening met de extra kosten voor je elektrische fiets, zoals de verzekering, stroomkosten voor het opladen en onderhoudskosten.

Rente bij e-bike lening

Om de goedkoopste fietslening te vinden, is de rente natuurlijk het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de lening voor de elektrische fiets kost. Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct hoeveel je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de voordeligste lening voor een e-bike heeft.

Elektrische fiets financieren en boetevrij aflossen

Staar je echter niet geheel blind op de goedkoopste fietslening. Kijk ook naar de voorwaarden. Vooral naar boetevrij aflossen en de overlijdensrisicoverzekering. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietvertrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder wilt aflossen. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

E-bike lening met overlijdensrisicoverzekering of niet?

Bij sommige leningen voor een elektrische fiets zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening afsluiten voor een elektrische fiets

De elektrische fiets lening van je keuze gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor elektrische fiets in beeld

Als je een lening voor een elektrische fiets afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten