Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • Hulp bij verantwoorde keuze

Elektrische auto financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken Nu vanaf 3,8% rente

Vergelijk het meest complete aanbod kredietverstrekkers.

Geen onderdeel van een bank of kredietverstrekker.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over elektrische auto financieren

Meer weten over geld lenen voor een elektrische auto, zoals een Tesla, en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over een elektrische auto financieren. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een elektrische auto te financieren?

Wil je een elektrische auto kopen, maar heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit niet gebruiken? Dan is een financiering voor je elektrische auto interessant. Je hebt hiervoor twee opties: geld lenen met een persoonlijke lening of de elektrische auto leasen. Elke manier om je elektrische auto te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een elektrische auto?

Gemiddeld lenen mensen ongeveer € 14.000 voor een auto. Maar een elektrische auto is meestal wel een stuk duurder dan een benzineauto. Je betaalt al snel € 30.000. En sommige modellen van Tesla lopen zelfs richting de € 100.000. Hoeveel jij mag lenen om je elektrische auto te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. De kredietverstrekker kijkt ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij de lening voor een elektrische auto?

Bij een lening voor je elektrische auto is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor je lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Daarnaast loop je bij een lange looptijd het risico dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl je de elektrische auto al niet meer hebt. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Top 5 laagste rente financiering elektrische auto

We hebben de laagste rentes per leenvorm op een rij gezet. Direct weten wat voor jou de beste lening voor een elektrische auto is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Persoonlijke lening
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 55.000 Freo 3,40%
€ 55.000 Interbank 3,50%
€ 55.000 DEFAM Premium 3,50%
€ 55.000 Nationale-Nederlanden 3,50%
€ 55.000 BNP Paribas 3,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van € 55.000 met een looptijd van 60 maanden. Naar persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 25.000 DEFAM Premium 4,50%
€ 25.000 Qander 4,60%
€ 25.000 Directa.nl 4,60%
€ 25.000 DEFAM 4,80%
€ 25.000 ING 6,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet van € 25.000 met een aflospercentage van 1,5%. Naar doorlopend krediet
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9,3
  35 Reviews
"Zeer gebruiksvriendelijk" 10,0   Jason Loosemore 24 september 2021
"Goede service, fijn dat alles online is geregeld" 8,0   Peter 14 augustus 2021
"Gunstige rente, soepele afhandeling" 10,0   R. Tamimy 28 mei 2021

Welke mogelijkheden heb ik om mijn elektrische auto te financieren?

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Tussen 2018 en 2019 is het aantal elektrische auto’s in Nederland zelfs verdubbeld. De verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Niet zo gek natuurlijk, een elektrische auto is beter voor het milieu en je profiteert van verschillende subsidies. Maar een elektrische auto heeft ook een flink prijskaartje. De prijzen beginnen bij ongeveer € 30.000 en als je de nieuwste Tesla Model 3 wilt, mag je wel rekenen op € 50.000 tot € 70.000. Dit geld heeft niet iedereen zomaar even liggen. Je elektrische auto financieren is dan een interessante optie!

Voor het financieren van een elektrische auto, zoals een Tesla, heb je twee mogelijkheden. Je kan geld lenen met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker of de elektrische auto leasen. Elke manier van je elektrische auto financieren heeft zijn voor- en nadelen. We zetten ze hier voor je op een rij.

Voor- en nadelen elektrische auto financieren
Persoonlijke lening bij bank Private lease
Auto is meteen van jou Auto wordt nooit van jou. je levert deze in na de leaseperiode.
Je betaalt een vast bedrag per maand Je betaalt een vast bedrag per maand
Vaste, lage rente Tussentijds contract verbreken kost geld
Boetevrij extra aflossen bijna altijd mogelijk Extra betalen als je meer kilometers rijdt dan afgesproken
Onderhoud, verzekering en wegenbelasting betaal je zelf Geen extra kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting
Vaak geen opbouw van schadevrije jaren

Geld lenen voor een elektrische auto met een persoonlijke lening

Sluit je bij een kredietverstrekker een financiering voor een Tesla of een andere elektrische auto af, dan kies je uit twee soorten leningen. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wij raden voor de financiering van een elektrische auto altijd een persoonlijke lening aan. Dit is ook de meest gekozen leenvorm voor een elektrische auto. Ruim 86% van de mensen die lenen voor een auto, kiest hiervoor. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de elektrische auto aanschaft. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat de lening je kost.

Een andere optie bij een bank of kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Deze vorm van consumptief krediet is niet geschikt voor een elektrische auto, maar wel voor als je een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

Tesla financiering met private lease

Private lease is een populaire manier om een elektrische auto, zoals een Tesla, te financieren. Dit lijkt namelijk heel mooi. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt verder geen kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Maar deze financiering heeft wel een aantal belangrijke nadelen. Zo is de elektrische auto nooit écht van jou. Na de leaseperiode lever je de auto weer in. Je investeert dus geld in iets wat niet van jou wordt. Daarnaast betaal je vaak een fikse boete als je het contract tussentijds opzegt. En rijd je meer kilometers dan afgesproken? Ook dan betaal je extra geld.

Checklist geld lenen voor een elektrische auto

Leasen is soms goedkoper dan een persoonlijke lening voor je elektrisch auto. Maar door de vele extra voorwaarden bij leasen, heeft een persoonlijke lening voor je elektrische auto toch echt meer voordelen. Er zijn bij deze lening wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste financiering voor je elektrische auto vinden? Vergelijk hier de lening voor je elektrische auto >>

Elektrische auto financieren, hoeveel geld heb ik nodig?

Waar je een paar jaar geleden voor een Tesla al snel € 100.000 of meer betaalde, is het aanbod van elektrische auto’s de afgelopen jaren flink gegroeid. Je hebt nu in de lagere prijsklasse ook ruime keuze uit elektrische modellen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, zodat je een beeld krijgt van de kosten. (Informatie is van 06-02-2020)

Merk Actieradius Vanaf prijs
Tesla Model 3 409/530/560 km € 48.980
Tesla Model S 593/610 km € 87.800
Nissan Leaf 270/385 km € 36.990
Volkswagen e-Golf 230 km € 34.296
BMW i3 310 km € 42.299
Hyundai kona electric 449 km € 41.595
Kia e-Niro 455 km € 44.995
Renault Zoe 390 km € 33.590
Audi e-tron 300+/411 km € 71.900
Opel Ampera-E 423 km € 34.149
Smart EQ ForFour 130 km € 24.000
Jaguar I-PACE 470 km € 81.800
Mercedes EQC 417 km € 80.995
Peugeot e-208 340 km € 36.250
Citroen C-Zero 150 km € 22.360

Bij een financiering voor een Tesla Model 3 of een andere elektrische auto, weet je vaak al precies wat je nodig hebt. Een belangrijke vraag is wel of de gewenste kredietsom verantwoord is voor jouw financiële situatie. Maak je op Rente.nl een vergelijking voor je financiering voor een elektrische auto, dan berekenen we direct wat voor jou het maximale leenbedrag is. Zo weet je of je het gewenste bedrag ook echt verantwoord kan lenen.

Tip! Maak bij de aanschaf van je auto optimaal gebruik van de subsidies en belastingvoordelen. Zo hoef je een minder hoog bedrag te lenen. Er bestaan op landelijk en gemeentelijk niveau diverse soorten subsidieregelingen voor elektrische auto’s. Je kunt via je gemeente bijvoorbeeld vaak een gratis laadpaal aanvragen. Bovendien profiteer je van diverse belastingvoordelen, zoals een vrijstelling van de BMP (aankoopbelasting op auto’s) en gehele vrijstelling of korting op de wegenbelasting.

Looptijd en maandlasten bij lening voor elektrische auto kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je elektrische auto terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering van je elektrische auto. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Daarnaast loop je bij een lange looptijd het risico dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl je de elektrische auto al niet meer hebt. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten de je makkelijk kunt betalen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij de keuze voor je maandelijkse aflossing ook rekening met de extra kosten voor je elektrische auto, zoals de verzekering, laadkosten en eventuele wegenbelasting.

Laagste rente bij Tesla financiering

Om de goedkoopste financiering voor je Tesla of een andere elektrische auto te vinden, is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost. Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je welke kredietverstrekker voor jou echt de laagste rente bij een elektrische auto financiering heeft.

Financiering elektrische auto en boetevrij aflossen

Staar je echter niet geheel blind op goedkoop lenen voor een elektrische auto. Kijk ook goed naar de voorwaarden, vooral voor boetevrij aflossen en de overlijdensrisicoverzekering. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Zeker bij een financiering voor een elektrische auto loont het om tijdens de looptijd extra af te lossen. Je elektrische auto wordt namelijk steeds minder waard. Dat heet afschrijving. Vooral het eerste jaar daalt de waarde hard. Los je in dit jaar extra af op je elektrische autolening, dan zorg je dat de hoogte van je lening gelijk blijft met de waarde van je auto. Verkoop je de elektrische auto binnen de looptijd van de lening, dan los je makkelijker de rest van de lening af met het bedrag wat je voor de auto krijgt.

Tesla lening en overlijdensrisicoverzekering

Kies je voor een lening voor een elektrische auto, zoals een Tesla, dan zit er soms standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV) bij. Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor elektrische auto afsluiten

Heb je de elektrische auto financiering van je keuze gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken misschien af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je naast een elektrische auto financieren een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor elektrische auto in beeld

Als je een lening voor een elektrische auto afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 3,40% en maximaal 9,15%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 3,40% tot 9,15%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 2.500 8,90% 9,15% 6 120
€ 25.000 3,60% 7,40% 1 144
€ 50.000 3,40% 5,90% 1 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 2.500 8,90% 60 € 3.082
€ 25.000 3,60% 60 € 27.316
€ 50.000 3,40% 60 € 54.371

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 4,5% en maximaal 7,8%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 5.000 6,70% 7,80% 1 240
€ 25.000 4,50% 4,90% 1 240
€ 50.000 4,50% 4,90% 1 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 5.000 6,7% 59 € 5.847
€ 25.000 4,50% 56 € 27.674
€ 50.000 4,50% 56 € 55.349
Overige veel gekozen leendoelen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten