Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Dakkapel financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over dakkapel financieren

Meer weten over een dakkapel financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een dakkapel. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een dakkapel te financieren?

Meer ruimte en licht op zolder met een dakkapel. Dat klinkt mooi, maar een dakkapel is ook duur. Gemiddeld betaal je ongeveer € 4.000. Heb je niet genoeg spaargeld, dan zijn er verschillende opties om je dakkapel te financieren. Je kunt geld lenen bij een kredietverstrekker, je hypotheek verhogen of de dakkapel op afbetaling kopen. Elke manier om je dakkapel te financieren heeft voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een dakkapel?

Hoeveel je verantwoord leent voor je dakkapel, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Maar leen je geld voor een dakkapel, dan betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Daarom kijken kredietverstrekkers ook naar je vaste lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor een dakkapel?

De looptijd is erg belangrijk bij je lening voor een dakkapel. De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening voor je dakkapel. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de lening voor mijn dakkapel aftrekbaar?

Financier je je dakkapel met een persoonlijke lening of via je hypotheek? Dan mag je de rente aftrekken van de belasting. Bij een doorlopend krediet is de rente nooit aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor dakkapel

Dakkapel financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor dakkapel
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,1%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,4%Lender & Spender€ 199
€ 25.0006,5%Lloyds Bank€ 487
€ 50.0006,5%Lloyds Bank€ 974
€ 75.0006,5%Freo€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
8,9
  69 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Dakkapel financieren, wat zijn je mogelijkheden?

Een dakkapel is een goede manier om extra ruimte en lichtinval te creëren op de bovenste verdieping van je huis. Maar een dakkapel kost al snel € 4.000. Geld dat je misschien niet meteen hebt liggen. Een dakkapel financieren is dan een interessante optie! Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden: geld lenen bij een kredietverstrekker, je hypotheek verhogen of de dakkapel kopen op afbetaling. Elke manier om je dakkapel te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. We behandelen ze daarom allemaal even apart.

Geld lenen voor een dakkapel bij een kredietverstrekker

Een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is altijd de beste financiering voor je dakkapel. Je betaalt een lage rente en hebt geen last van hoge kosten, zoals bij het verhogen van je hypotheek.

Gebruik je een persoonlijke lening voor een dakkapel, dan is de rente aftrekbaar van de belasting. Verder weet je met deze leenvorm precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Daarom is een persoonlijke lening dus altijd de best passende lening voor een dakkapel.

Kredietverstrekkers in Nederland bieden ook doorlopende kredieten aan. Een doorlopend krediet is flexibeler dan een persoonlijke lening. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Ga je naast de dakkapel nog andere verbouwingen financieren aan je huis? Dan kan deze vorm van consumptief krediet geschikt zijn. Helaas is de rente die je betaalt voor een doorlopend krediet nooit aftrekbaar van de belasting. Ook niet bij het financieren van je dakkapel.

Tip! Je dakkapel financieren met een lening? Maak eerst een goede vergelijking. Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is al snel 4%. Hierdoor betaal je, als je niet goed oplet, honderden euro’s teveel voor je lening. Dat wil je toch niet?! Ga direct je lening vergelijken en voorkom dat je teveel betaalt!

Dakkapel financieren door je hypotheek te verhogen

Veel mensen denken voor het financieren van een dakkapel direct aan het verhogen van de hypotheek. De rente voor een hypotheek is een stuk lager dan voor een consumptief krediet. Toch is je hypotheek verhogen meestal niet de voordeligste optie. Voor het verhogen van je hypotheek betaal je namelijk opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Hierdoor is voor leenbedragen tot € 23.000 je hypotheek verhogen altijd duurder dan een persoonlijke lening afsluiten. Aangezien een dakkapel veel minder kost, is een persoonlijke lening voor je dakkapel dus ook altijd de goedkoopste optie.

Daarnaast is een dakkapel financieren met je hypotheek alleen mogelijk wanneer je overwaarde hebt. Je leent met je hypotheek namelijk maximaal 100% van je woningwaarde. Overwaarde heb je als je huis meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Het bedrag dat je aan overwaarde hebt mag je bijlenen voor je dakkapel.

Dakkapel financieren op afbetaling

Sommige verkopers bieden je aan om een dakkapel op afbetaling te kopen. Trap hier niet in! Deze aanbiedingen zijn niet zo voordelig als ze lijken. Je betaalt vaak een hogere rente dan waarmee de aannemer adverteert. Daarnaast is de looptijd van de leningen er lang, waardoor de financiering voor je dakkapel onnodig duur uitpakt.

Tip! Heb je toch een dakkapel op afbetaling gekocht? Sluit deze dan zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro’s op de rentekosten.

Lening dakkapel fiscaal aftrekbaar

Financier je de dakkapel met een hypotheek of een persoonlijke lening? Dan mag je de rente die je betaalt aftrekken van de inkomstenbelasting. Bij een doorlopend krediet heb je dit voordeel niet. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Checklist lening voor dakkapel

Kijk je naar de voor- en nadelen, dan is een persoonlijke lening toch écht het meest geschikt om je dakkapel te financieren. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor je dakkapel vinden? Vergelijk hier je dakkapel lening >>

Hoeveel geld lenen voor een dakkapel?

Gemiddeld kost een dakkapel € 4.000. Hoeveel geld je precies nodig hebt, hangt af van de grootte en het materiaal van de dakkapel. Daarnaast is een kant-en-klare dakkapel (prefab) goedkoper dan er één op maat laten ontwerpen en maken.

Tip! Houd bij je keuze voor een dakkapel ook rekening met het bedrag dat je maximaal verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Om je een indruk te geven van de kosten, zetten we de gemiddelde prijzen voor een standaard dakkapel van 250 cm breed voor je op een rij:

Materiaal dakkapelKosten bij prefabKosten bij maatwerk
Hout€ 3.300€ 4.100
Kunsstof€ 3.800€ 4.800
Polyester€ 4.800n.v.t.

Let op! In deze prijzen zijn de kosten voor een vensterbank, rolluiken, verlichting en afwerking aan de binnenzijde niet meegerekend.

Tip! Over de prijs van je dakkapel valt bij elke verkoper te onderhandelen. Ga niet zomaar akkoord met de eerste prijs die ze je aanbieden. Dit is namelijk vaak te hoog. Je bespaart gemakkelijk een paar honderd euro door goed te onderhandelen.

Looptijd kiezen bij lening voor dakkapel

Nadat je het leenbedrag hebt bepaald, kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je dakkapel terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen. Bij een langere looptijd spreid je de terugbetaling over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Lenen voor een dakkapel en boetevrij aflossen

Kijk ook goed naar de voorwaarden van de dakkapel lening. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten.

Geld lenen voor dakkapel en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een dakkapel zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker het openstaande bedrag (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Dit kost namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor een dakkapel afsluiten

De lening voor de dakkapel hebt gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Als je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd van de wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Als alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor dakkapel in beeld

Als je een lening voor een dakkapel afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,4% en maximaal 11,2%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.0009,90%11,20%1240
€ 25.0008,40%9,50%1240
€ 50.0008,40%9,50%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.0009,9%64€ 6.386
€ 25.0008,40%62€ 30.595
€ 50.0008,40%62€ 61.191
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten