Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Caravan financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over lening

Meer weten over een caravan financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een caravan. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een caravan te financieren?

Wil je een caravan kopen, maar heb je niet genoeg spaargeld hiervoor of wil je dat niet gebruiken? Dan heb je twee opties om je caravan te financieren. Je kunt een lening afsluiten bij een bank of kredietverstrekker of de caravan op afbetaling kopen bij de dealer. Elke manier om je caravan te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Welke opties heb ik om een stacaravan te financieren?

Een stacaravan is een caravan met een vaste standplaats. Daarom mag je een stacaravan soms financieren met een tweede hypotheek. Dit kan alleen als je stacaravan aard en nagel vast staat. Maar je mag niet je volledige stacaravan financieren met een tweede hypotheek. Je betaalt dus altijd nog een deel zelf. Je gebruikt hiervoor je spaargeld of gaat extra geld lenen bij een kredietverstrekker.

Hoeveel kan ik lenen voor een caravan?

Hoeveel je verantwoord leent om je caravan te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je maximaal leent. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd kan ik het beste kiezen voor mijn caravan lening?

Bij een financiering voor je caravan is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je er over doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou hebt beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor je caravanlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente caravan lening

Caravan financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor caravan
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Caravan financieren, welke optie is de beste?

Op vakantie gaan met je eigen caravan blijft populair. Overweeg je zelf ook een caravan te kopen, maar heb je geen spaargeld of wil je dat niet gebruiken? Je caravan financieren met een lening is dan een interessante optie. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden: geld lenen bij een kredietverstrekker of je caravan op afbetaling kopen bij de dealer. Een caravan lening bij een kredietverstrekker is eigenlijk altijd de beste optie. Wij leggen je uit waarom.

Caravan lening via kredietverstrekker

Wij raden je voor het financieren van je caravan altijd een persoonlijke lening aan. Je weet namelijk precies wat de lening je gaat kosten. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de caravan betaalt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Je kunt bij een kredietverstrekker ook een doorlopend krediet voor je caravan afsluiten. Maar die vorm van consumptief krediet vinden wij niet geschikt voor dit leendoel. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor is deze leenvorm niet geschikt voor de aankoop van een caravan, maar meer voor als je een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

Caravan financieren via dealer

Wanneer je een nieuwe caravan koopt, krijg je vaak een aanbieding om de caravan op afbetaling te kopen. Wij raden dit altijd af. Je betaalt namelijk een hogere rente dan wanneer je een lening afsluit bij een kredietverstrekker. Daarnaast is de looptijd van de afbetaling lang, waardoor je heel lang rente betaalt. De financiering van je caravan wordt zo erg duur.

Tip! Heb je toch een caravan op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je gemiddeld € 5.000 op de rentekosten.

Let op! Zoek je mogelijkheden om een caravan te financieren, dan kom je soms ook aanbiedingen tegen voor een caravan financieren zonder BKR. Trap hier niet in! Dit zijn vaak dure leningen en de aanbieders hebben meestal geen AFM- vergunning. Goed om te weten: Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij op Rente.nl vergelijken, hebben zo’n AFM-vergunning en zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo weet je zeker dat je een verstandige en veilige keuze maakt!

Stacaravan financieren met tweede hypotheek

Een stacaravan is een speciaal soort caravan. Je verplaatst deze niet zomaar even en de stacaravan heeft een vaste standplaats. We behandelen de financiering van een stacaravan dus even apart. Staat de stacaravan aard en nagel vast, dan mag je deze financieren met een tweede hypotheek. Voordeel is dat je een lagere rente betaalt dan voor een consumptieve lening. Je mag echter de stacaravan nooit volledig financieren met een tweede hypotheek. Je betaalt dus altijd een deel van de kosten zelf. Dat kan van je spaargeld of door geld te lenen voor een stacaravan. Voor dat laatste geval raden wij een persoonlijke lening aan.

Stacaravan kopen met financiering

Bij het kopen van een stacaravan heb je soms ook de mogelijkheid om die op afbetaling te kopen. Net als bij een ‘gewone’ caravan op afbetaling geldt dat we dit niet aanraden. Koop op afbetaling is een erg dure leenvorm.

Checklist lening voor caravan

Kortom, een persoonlijke lening voor je (sta)caravan is de beste keuze. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de goedkoopste lening voor je caravan vinden, met de best passende voorwaarden? Maak hier een vergelijking voor je caravan lening >>

Hoeveel geld heb je nodig voor financiering van je caravan?

Bij een financiering voor een caravan weet je vaak al precies wat je nodig hebt. Een belangrijke vraag is wel of het gewenste leenbedrag verantwoord is voor jouw financiële situatie. Om er achter te komen hoeveel je zonder problemen leent, maak je eenvoudig een vergelijking voor je caravanlening. In een paar klikken zie je direct je maximale leenbedrag.

Looptijd en maandlasten caravan lening kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je caravan terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je caravan lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij de keuze voor je maandelijkse aflossing ook rekening met de extra kosten voor je caravan, zoals de verzekering, benzine, wegenbelasting en eventuele stallingskosten.

Rente bij financiering van caravan

Bij de financiering voor je caravan is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de caravanlening je kost. Door op Rente.nl het meest complete aanbod kredietverstrekkers te vergelijken, zie je direct hoeveel elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker de goedkoopste lening voor een caravan heeft.

Caravan financieren en extra boetevrij aflossen

Kijk niet alleen naar de rente voor de financiering voor je caravan. Ook de voorwaarden zijn van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor caravan met overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige financieringen voor een caravan zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niet voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor caravan afsluiten

Heb je de financiering voor je caravan gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken misschien af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor caravan in beeld

Als je voor je caravan een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten