Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,6% rente

Camper financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over camper financieren

Meer weten over een camper financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een camper. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke opties heb ik om een camper te financieren?

De aanschaf van een camper is een flinke investering. Een nieuwe camper kost gemiddeld € 40.000 tot € 80.000. Heb je niet genoeg spaargeld hiervoor of wil je dat niet gebruiken? Dan zijn er twee opties om je camper te financieren. Je kunt een lening afsluiten bij een bank of kredietverstrekker of de camper op afbetaling kopen bij de dealer. Elke manier om je camper te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor een camper?

Hoeveel jij verantwoord leent om je camper te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. De kredietverstrekker kijkt ook naar je vaste lasten. Als je leent, betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste voor mijn camperfinanciering?

Bij je keuze voor een financiering van je camper is de looptijd erg belangrijk. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Welke looptijd je voor jou het beste is, hangt vooral af van het bedrag dat je elke maand kunt missen voor je camperlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Laagste rente camper lening

Camper financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor camper
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lloyds Bank€ 201
€ 25.0006,6%Lender & Spender€ 489
€ 50.0006,6%Lender & Spender€ 977
€ 75.0006,6%Lender & Spender€ 1.465
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  72 Reviews
"Snel geld op rekening" 8,0   Danius Maciulskis 18 juni 2023
"Het bedrijf is transparant, heel snel, heel duidelijk berijd willend je te helpen snel antwoord goed advies." 10,0   Raymond Moureau 7 mei 2023
"Duidelijke uitleg, werd met mij meegedacht. Goed advies gekregen. Zeer tevreden." 8,0   Raimond 15 april 2023

Camper financieren, welke optie is de beste?

Tijdens je vakanties lekker toeren met je eigen camper, geeft je veel vrijheid. Maar een nieuwe camper kost gemiddeld € 40.000 tot € 80.000. Een flink bedrag dat je misschien niet direct hebt liggen. Je camper financieren is dan een interessante optie. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden: geld lenen bij een kredietverstrekker of bank, of je camper op afbetaling kopen bij de dealer. De eerste, een lening voor je camper, is de beste optie. Wij leggen je uit waarom.

Camper lening via kredietverstrekker

Wij raden je voor het financieren van je camper altijd een persoonlijke lening aan. Voordeel hiervan is namelijk dat je precies weet wat de lening je gaat kosten. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening, waarmee je de camper betaalt. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt hierdoor elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Niet alleen weet je dus precies hoeveel de financiering voor je camper je kost, maar ook wanneer je klaar bent met aflossen.

Je kunt bij een kredietverstrekker ook een doorlopend krediet voor je camper afsluiten. Maar die vorm van consumptief krediet vinden wij niet geschikt voor dit leendoel. Je bepaalt bij een doorlopend krediet de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor is deze leenvorm niet geschikt voor de aankoop van een camper, maar meer voor als je voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben.

Camper kopen met financiering via dealer

Wanneer je een nieuwe camper koopt, doet de dealer je vaak een aanbieding om de camper op afbetaling te kopen. Wij raden dit altijd af. Je betaalt namelijk een hogere rente dan wanneer je een lening afsluit bij een kredietverstrekker. Daarnaast krijg je te maken met een lange looptijd, waardoor je heel lang rente betaalt en de financiering van je camper erg duur wordt.

Tip! Heb je toch een camper op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je gemiddeld € 5.000 op de rentekosten.

Kortom, een persoonlijke voor je camper is de beste keuze. Wij leggen je nu uit hoe deze financiering voor je camper precies werkt en waar je op moet letten.

Direct goedkoop geld lenen voor je camper met de best passende lening? Ga dan hier je camperfinanciering berekenen >>

Checklist geld lenen voor een camper

Sluit je voor je camper een persoonlijke lening af, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoeveel geld heb je nodig voor de financiering van je camper?

Wil je geld lenen voor een camper, dan weet je meestal precies hoeveel je nodig hebt. Een belangrijke vraag is natuurlijk wel of je de gewenste kredietsom ook echt kunt lenen. Zeker omdat je het bij een lening voor een camper als snel over bedragen van € 40.000 tot € 80.000 hebt. Om er achter te komen hoeveel je zonder problemen leent, maak je eenvoudig een vergelijking voor je camperlening. In een paar klikken zie je direct je maximale leenbedrag.

Tip! Is je camper zwaarder dan 3.500 kilo? Dan mag je deze niet besturen met je ‘gewone’ rijbewijs B. Je moet hiervoor een rijbewijs C of C1 halen. Voor het behalen van dit rijbewijs betaal je al snel € 1.500. Heb je dit geld niet? Lees dan hier meer over de mogelijkheden voor rijbewijs financiering.

Looptijd en maandlasten camperlening kiezen

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je camper terugbetaalt. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor je camperlening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip: Let goed op je maandlasten! Houd bij je keuze ook rekening met de extra kosten voor je camper. Zoals de verzekering, benzine, wegenbelasting en eventuele stallingskosten.

Rente camper financiering berekenen

Bij je keuze voor een financiering van je camper is de rente natuurlijk het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de camperfinanciering je kost. Als je in de camper lening simulatie op Rente.nl een vergelijk maakt, zie je direct hoeveel elke lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen bij welke kredietverstrekker écht goedkoop geld lenen voor een camper mogelijk is.

Extra boetevrij aflossen op een camperlening

Kijk echter niet alleen naar de goedkoopste financiering voor je camper. Ook de voorwaarden zijn van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Er zijn echter een paar kredietvertrekkers waarbij je wel extra kosten betaalt als je eerder aflost. Kortom, hier moet je toch even goed op letten.

Geld lenen voor camper met overlijdensrisicoverzekering

Bij sommige financieringen voor een camper krijg je standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor de lening is afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niet voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wél extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor camper afsluiten

Heb je de financiering voor je camper gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte. Controleer deze goed. De offerte is een voorstel van de kredietverstrekker. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken misschien af van wat je had aangevraagd.

Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur je deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften). Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor camper in beeld

Als je voor je camper een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,60% en maximaal 14,00%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,60% tot 14,00%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%14,00%6180
€ 25.0006,60%12,50%6180
€ 50.0006,60%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,60%60€ 29.285
€ 50.0006,60%60€ 58.570

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten