Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Beleggingspand financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over beleggingspand financieren

Meer weten over een beleggingspand financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een beleggingspand. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een beleggingspand te financieren?

Om een beleggingspand te financieren heb je twee mogelijkheden: geld lenen bij een kredietverstrekker of een speciale hypotheek afsluiten. Elke financiering voor een beleggingspand heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor een beleggingspand?

Hoeveel jij kunt lenen om een beleggingspand te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. Er wordt naast je inkomen ook gekeken naar je vaste lasten. Je betaalt namelijk elke maand rente en aflossing over je lening. En je moet wel genoeg overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Moet ik eigen geld inbrengen bij de financiering van een beleggingspand?

Verhuurd onroerend goed, zoals een beleggingspand, financieren met een speciale hypotheek? Dan moet je hiervoor altijd eigen geld inbrengen. Met deze hypotheken leen je maximaal 70% tot 80% van de woningwaarde. Je moet dus 20% tot 30% zelf inleggen. Heb je niet genoeg spaargeld of wil je dat hiervoor niet gebruiken? Dan is geld lenen bij een bank of kredietverstrekker een goede optie.

Welke looptijd is het beste bij onroerend goed financieren?

Bij je keuze voor onroerend goed financiering is de looptijd erg belangrijk. Dit is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Kan ik ook bedrijfs onroerend goed financieren?

Zakelijk onroerend goed financieren, zoals een winkel- of bedrijfspand, is zeker mogelijk. Dit kan alleen niet met een persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek bij een bank. Hiervoor moet je een zakelijke hypotheek of lening afsluiten. Neem hiervoor contact op met je bank of financieel adviseur.

Laagste rente voor financiering beleggingspand

Beleggingspand financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor beleggingspand
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  75 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Mogelijkheden financieren beleggingspand

Steeds meer mensen kopen een huis als belegging voor later of om te verhuren. Je zou misschien denken dat je zo’n beleggingspand gewoon met een tweede hypotheek financiert. Helaas is dat meestal niet mogelijk, zeker niet als je het onroerend goed verhuurt. Gelukkig zijn er wel andere mogelijkheden om een beleggingspand te financieren. Bijvoorbeeld met een speciale verhuurhypotheek of geld lenen bij de bank met een persoonlijke lening.

Elke financiering voor onroerend goed heeft zijn voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij.

Voor- en nadelen beleggingspand financieren
Persoonlijke leningVerhuurhypotheek
Maximaal bedrag hangt af van je financiële situatie Maximaal bedrag is 70% tot 80% van de waarde van het pand
Vaste rente Vaste, lage rente
Looptijd tot 10 jaar Looptijd tot 30 jaar
Geen afsluitkosten Je betaalt notaris-, advies- en taxatiekosten

Zakelijk onroerend goed financieren?

Het is met particuliere financieringen, zoals een persoonlijke lening of verhuurhypotheek, helaas niet mogelijk om een bedrijfs- of winkelpand te financieren. Daarvoor moet je een zakelijke lening of hypotheek afsluiten. Neem hiervoor contact op met je bank of kredietverstrekker. We geven op deze pagina alleen informatie over particuliere financieringen voor vastgoed, bijvoorbeeld voor een woning om te verhuren.

Lening voor beleggingspand bij de bank

Leen je voor je beleggingspand bij de bank, dan heb je de keuze uit twee leenvormen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wij raden bij een beleggingspand een persoonlijke lening aan. Je weet met een persoonlijke lening precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoe lang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet sluit je af als je voor langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Niet voor een het financieren van een beleggingspand.

Verhuurd onroerend goed financieren met een hypotheek

Steeds meer banken bieden speciale verhuurhypotheken aan. Hiermee mag je onroerend goed financieren dat je vervolgens verhuurt. Nadeel hierbij is wel dat je maximaal 70% tot 80% van de waarde van het beleggingspand mag lenen. De rest moet je dus zelf inbrengen met spaargeld of door een consumptief krediet af te sluiten bij een bank of kredietverstrekker.

De informatie die je hieronder leest gaat over geld lenen voor een beleggingspand met een persoonlijke lening.

Checklist beleggingsvastgoed financieren

Sluit je een persoonlijke lening af voor een beleggingspand, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist, weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd
  • Vind de laagste rente
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Direct de laagste rente voor beleggingspand financieren berekenen? Bereken dan hier je lening voor een beleggingspand >>

Hoeveel geld nodig voor beleggingspand financieren?

Vaak weet je al precies hoe hoog je persoonlijke lening voor een beleggingspand moet zijn. Een belangrijke vraag is wel of de gewenste kredietsom verantwoord is voor jouw financiële situatie. Maak je op Rente.nl een vergelijking voor een lening voor een beleggingspand, dan berekenen we direct wat voor jou het maximale leenbedrag is. Zo weet je meteen of je het gewenste bedrag ook echt verantwoord kan lenen.

Looptijd kiezen voor financiering beleggingspand

Vervolgens kies je de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je beleggingspand terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Het beste is dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je goed kunt dragen.

Beleggingspand financieren met lage rente

Bij je keuze voor onroerend goed financiering is de rente natuurlijk het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de beleggingspand lening je kost. Naast het rentepercentage zie je in de lening vergelijking op Rente.nl direct wat de lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor de hele lening. Zo weet je meteen welke kredietverstrekker voor jou echt de goedkoopste financiering voor een beleggingspand heeft.

Lening voor beleggingspand en boetevrij aflossen

Staar je echter niet blind op de rente bij een beleggingspand financieren. Kijk ook goed naar de voorwaarden. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten.

Geld lenen voor beleggingspand en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een beleggingspand krijg je standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Zo hoeven je nabestaanden niets te betalen. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar een paar euro per maand.

Lening voor beleggingspand afsluiten

Heb je de financiering voor je beleggingspand gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd van de persoonlijke lening wijken misschien af van wat je had aangevraagd. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offerte en stuur je deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je naast een beleggingspand financieren een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen voor beleggingspand

Als je een lening voor een beleggingspand afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten