Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

Badkamer financieren

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over badkamer financieren

Meer weten over een badkamer financieren en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een badkamer. Heb je een andere vraag over geld lenen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Welke mogelijkheden heb ik om een badkamer te financieren?

Wil je een nieuwe badkamer, maar heb je geen spaargeld of wil je dit niet gebruiken? Dan heb je een aantal opties om je badkamer te financieren. Bijvoorbeeld je hypotheek verhogen, geld lenen bij een kredietverstrekker of koop op afbetaling bij de dealer. Elke manier om je badkamer te financieren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen voor een badkamer?

Hoeveel je verantwoord leent om je badkamer te financieren, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je mag lenen. De kredietverstrekker kijkt ook naar je vaste lasten. Als je geld leent voor een badkamer, betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan natuurlijk wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Welke looptijd is het beste bij een lening voor mijn badkamer?

De looptijd is erg belangrijk bij een lening voor je badkamer. De looptijd is de periode dat je erover doet om de lening terug te betalen. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de financiering van je badkamer. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Lees hier meer over in het artikel Looptijd lening.

Is de rente van de lening voor mijn badkamer aftrekbaar?

Financier je de badkamer met een persoonlijke lening of via je hypotheek? Dan mag je de rente aftrekken van de belasting. Kies je voor een doorlopend krediet, dan is de rente helaas niet aftrekbaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Laagste rente lening voor badkamer

Badkamer financieren met een lening? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat voor jouw situatie en wensen de lening met de laagste rente is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening voor badkamer
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Badkamer financieren

Je herkent het misschien wel: vergeelde tegeltjes, een enkele wastafel en nog een ouderwets douchegordijn. Hoog tijd om je badkamer te renoveren. Maar je hebt nog niet genoeg gespaard, wat nu? Gelukkig zijn er verschillende opties om je badkamer te financieren. Bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen, een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker of je badkamer op afbetaling te kopen bij een verkoper. Elke vorm van geld lenen voor een badkamer heeft zijn voor- en nadelen. We behandelen daarom elke financiering even apart.

Geld lenen voor een badkamer bij kredietverstrekker

Geld lenen bij een kredietverstrekker is eigenlijk altijd de beste optie. Je betaalt een lage rente en hebt geen last van hoge bijkomende kosten, zoals bij het verhogen van je hypotheek. Leen je bij een kredietverstrekker, dan kies je uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Wij raden bij lenen voor je badkamer altijd een persoonlijke lening aan. Dit is de best passende lening bij een badkamer. Gebruik je een persoonlijke lening voor een badkamer, dan mag je de rente namelijk aftrekken van de belasting. Verder weet je met deze leenvorm precies waar je aan toe bent en dat geeft zekerheid. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Hierdoor kan deze vorm van consumptief krediet geschikt zijn als je naast je badkamer in je woning ook nog andere verbouwingen gaat financieren. Helaas is de voor een doorlopend krediet nooit aftrekbaar van de belasting. Dus ook niet bij het financieren van je badkamer.

Tip! Je badkamer financieren met een lening? Maak dan eerst een goede vergelijking. Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is al snel 4%. Hierdoor betaal je, als je niet goed oplet, honderden euro’s te veel voor je lening. Dat wil je toch niet?! Ga direct je lening vergelijken en voorkom dat je te veel betaalt!

Badkamer financieren door je hypotheek te verhogen

Veel mensen denken voor het financieren van een badkamer direct aan het verhogen van de hypotheek. Maar dit is meestal niet de voordeligste optie. Bij het verhogen van je hypotheek betaal je namelijk opnieuw notaris-, advies- en taxatiekosten. Dit kost je al snel een paar duizend euro. Aangezien een nieuwe badkamer meestal minder dan € 25.000 kost, is een persoonlijke lening bij de bank hierdoor altijd voordeliger dan je hypotheek verhogen.

Daarnaast is je badkamer financieren met je hypotheek alleen mogelijk wanneer je overwaarde hebt. Overwaarde heb je als je huis meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Het bedrag dat je aan overwaarde hebt mag je dan extra lenen om de badkamer te financieren.

Badkamer financieren op afbetaling

Vaak zie je aanbiedingen om je badkamer op afbetaling te kopen. Deze aanbiedingen zijn niet zo voordelig. Je betaalt vaak een hogere rente dan waarmee de verkoper adverteert. Daarnaast is de looptijd meestal lang. Je betaalt dan heel lang rente, waardoor de financiering voor je badkamer onnodig duur uitpakt.

Tip! Heb je toch een badkamer op afbetaling gekocht? Sluit de lening zo snel mogelijk over! Je lening oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je honderden euro's op de rentekosten.

Lening badkamer fiscaal aftrekbaar

Financier je de badkamer met een hypotheek of een persoonlijke lening? Dan is de rente aftrekbaar van de belasting. Bij een doorlopend krediet heb je dit voordeel niet. Meer hierover lees je in het artikel ‘Rente lening aftrekbaar’.

Kijk je naar de voor- en nadelen van de verschillende financieringsvormen, dan is je badkamer financieren met een persoonlijke lening vaak de voordeligste. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt en waar je op moet letten.

Direct de goedkoopste en beste persoonlijke lening voor je badkamer vinden? Vergelijk dan hier je badkamer lening >>

Checklist geld lenen voor badkamer

Leen je voor de financiering van je badkamer geld bij kredietverstrekker, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Met onze handige checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en een slimme keuze maakt.

  • Bepaal je leenbedrag
  • Kies je looptijd en maandlasten
  • Check de voorwaarden voor boetevrij aflossen
  • Bepaal of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt
  • Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoeveel geld heb je nodig voor een badkamer financieren?

Een gemiddeld huishouden besteedt € 7.500 tot € 8.000 voor een nieuwe badkamer. Hoeveel jij precies nodig hebt, hangt vooral af van je wensen. Hoe luxe wil je de badkamer en welke materialen wil je gebruiken? Een echt goed beeld van de kosten krijg je pas als je een offerte opvraagt.

Om je toch een idee te geven van wat een nieuwe badkamer ongeveer kost, hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet. Let op! We hebben het hier over de gemiddelde prijs van een moderne badkamer van 9 m2 inclusief montage.

Onderdeel van de badkamerGemiddelde kosten
Ligbad€ 2.000
Douchecombinatie€ 1.500
Toiler€ 700
Wastafelcombinatie€ 1.000
Vloer en wanden€ 2.000
Overige materialen€ 400
Totaal gemiddelde kosten voor een badkamer€ 7.600

Tip! Over de prijs van je badkamer valt bij elke verkoper te onderhandelen. Gaat niet zomaar akkoord met de eerste prijs die ze je aanbieden. Deze is namelijk vaak te hoog. Je bespaart gemakkelijk een paar honderd euro door goed te onderhandelen met de verkoper.

Houd bij het bepalen van je wensen voor de nieuwe badkamer ook rekening met de kredietsom die je maximaal verantwoord leent. Direct weten hoeveel dit voor jou is? Bereken hier je maximale lening >>

Tip! Een nieuwe badkamer pakt soms duurder uit. Reken daarom altijd 5% extra voor de totale kosten. Zo heb je een reserve als je badkamer duurder uitpakt. Zet het extra geld wel apart op een spaarrekening. Zo kom je niet in de verleiding om het uit te geven aan iets anders. Blijkt achteraf dat je het extra geld niet nodig hebt, dan stort je dit gewoon terug naar de kredietverstrekker door extra af te lossen op je financiering.

Looptijd kiezen bij lening voor badkamer

Je leenbedrag bepaald? Dan kies je daarna de looptijd van je persoonlijke lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening voor je badkamer terugbetaalt. Welke looptijd je het beste kiest, hangt vooral af van welk bedrag je maandelijks kunt missen voor de lening. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Lening voor badkamer en boetevrij aflossen

Naast de kosten van de lening voor je badkamer, zijn ook de voorwaarden van belang. Veel mensen vinden bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen belangrijk. Bij vrijwel alle persoonlijke leningen is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten.

Geld lenen voor badkamer en kwijtschelding bij overlijden

Bij sommige leningen voor een badkamer zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je de lening voor je badkamer hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zelf een aparte ORV afsluiten is meestal veel goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand.

Lening voor badkamer afsluiten

De financiering voor je badkamer gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. De aangeboden rente en looptijd wijken soms af van wat je had aangevraagd. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften).

Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tarieven geld lenen voor badkamer in beeld

Als je een lening voor een badkamer afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,3%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten