Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

75.000 euro lenen

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over 75.000 euro lenen

Meer weten over 100.000 euro lenen en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Kan ik 75.000 euro lenen?

75.000 euro lenen is een flink bedrag. Of dat voor jou mogelijk is, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Als je leent, betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om van rond te komen. Precies weten of 75.000 euro lenen voor jou mogelijk is? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Hoe snel kan ik 75.000 euro lenen?

Snel geld lenen is nooit verstandig en zeker niet bij zo'n groot bedrag als 75.000 euro. Win altijd eerst informatie in over de verschillende mogelijkheden. Tijdens je vergelijking op Rente.nl stellen we je alle relevante vragen en geven we je de benodigde informatie om goede keuzes te maken. Zo vind je de lening die het beste bij je past. De lening van je keuze gevonden? Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan. De kredietverstrekker controleert je aanvraag. Voldoe je aan de acceptatiecriteria, dan ontvang je binnen één werkdag een offerte. Dit is een voorstel van de kredietverstrekker. Ga je hiermee akkoord? Dan onderteken je de offerte en stuur je deze samen met de gevraagde documenten terug. Als alles in orde is, krijg je het geld vaak binnen één werkdag op je rekening. Lees hier meer over in het artikel ‘Hoe lang duurt goedkeuring lening?’

Hoe vind ik de goedkoopste lening van 75.000 euro?

De voordeligste lening van 75.000 euro vind je eenvoudig op Rente.nl. In de vergelijking vul je enkele gegevens in over jezelf en je wensen. Vervolgens zetten we alle leningen die passen bij jouw situatie op een rij. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Ook zie je direct de belangrijkste kenmerken van alle leningen. Zo kies je niet alleen goedkoopste, maar ook de best passende lening van 75.000 euro. Maak direct een vergelijking!

Waar leen ik veilig 75.000 euro?

Veilig 75.000 euro lenen doe je bij een kredietverstrekker die een AFM-vergunning heeft. Goed om te weten: Alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Rente.nl hebben zo’n AFM-vergunning. Ook zijn zij aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo maak je zeker een verstandige en veilige keuze!

Laagste rente 75.000 euro lenen

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening van 75.000 euro met de laagste rente voor verschillende looptijden. Wil je weten wie voor jouw wensen de laagste rente biedt? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening 75.000 euro
LooptijdLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
12 maanden6,5%Lender & Spender€ 6.466
24 maanden6,5%Lender & Spender€ 3.335
36 maanden6,5%Lender & Spender€ 2.293
48 maanden6,5%Lender & Spender€ 1.773
60 maanden6,5%Lender & Spender€ 1.461
96 maanden6,5%Lender & Spender€ 998
120 maanden6,5%Lender & Spender€ 845

Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Lening 75.000 euro

Je wilt 75.000 euro lenen tegen een scherpe rente. Dan ben je bij Rente.nl aan het juiste adres! Wij tonen de actuele rentes en voorwaarden van ruim 45 producten van 15 kredietverstrekkers. Daarmee bieden we je de meest complete vergelijking van Nederland. Zo vind je via Rente.nl altijd de scherpste rente voor je lening!

Lening van 75.000 euro vergelijken

Of je nu 75.000 euro of 10.000 euro leent, goed vergelijken voorkomt dat je teveel betaalt. 45% van de mensen die een lening afsluiten, doen dit gewoon bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben. Hierdoor betalen ze bijna altijd veel te veel rente. De rente bij een grootbank ligt namelijk een stuk hoger dan bij kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente is soms wel 5%. Dit scheelt je honderden euro’s per jaar. Een vergelijking maken, loont dus zeker de moeite.

Lening van 75.000 euro kiezen

Op Rente.nl helpen wij je bij je zoektocht naar de scherpste rente en beste voorwaarden voor je lening. In 5 stappen weet je welke leningen van 75.000 euro voor jou mogelijk zijn. Ook zie je direct welke kredietverstrekker voor jou de scherpste rente heeft. Op Rente.nl doorloop je de volgende stappen:

  1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je gezinssituatie.
  2. Laat ons je inkomen en vaste laten weten.
  3. Kies je leenvorm.
  4. Vergelijk meer dan 45 leningen en vind die lening met een lage rente!
  5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Welke gegevens hebben we nodig en waarom?

We vragen je enkele gegevens in te vullen, zoals je leendoel, geboortedatum en woonsituatie. Op basis daarvan kijken we welke leningen van 75.000 euro voor jou beschikbaar zijn. Zo zie je in de vergelijking alleen leningen die je ook echt kunt afsluiten. Wel zo handig!

Ook vragen we naar je gezinssituatie, je inkomsten en je vaste lasten. Deze gegevens hebben we nodig om te berekenen of 75.000 euro voor jouw financiële situatie een verantwoorde kredietsom is. Je ziet meteen wat je maximale lening is. Dit is het bedrag wat je maximaal verantwoord leent.

75.000 euro lenen: leenvorm kiezen

Heb je bovenstaande gegevens ingevuld? Dan kies je daarna een leenvorm voor je lening van 75.000 euro. Je kiest uit twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke het meest geschikt is, hangt af van je leendoel en wensen.

De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Je ontvangt direct het volledige bedrag van 75.000 euro op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf exact wat de lening je kost en wanneer je klaar bent met terugbetalen. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor een grote aankoop, zoals een auto financieren of een nieuwe keuken kopen.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet van 75.000 euro). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Deze lening is geschikt als je voor een langere periode extra financiële ruimte wilt.

Looptijd of aflospercentage voor lening 75.000 euro kiezen

Nadat je een leenvorm hebt gekozen, kies je een looptijd of aflospercentage. Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf de looptijd van de lening. Dit is de periode waar je in maandelijkse termijnen de geleende 75.000 euro terugbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer termijnen. Je maandelijkse betaling (maandlast) is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Bij een doorlopend krediet is het aflospercentage belangrijk. Neem je geld op uit het doorlopend krediet, dan betaal je elke maand een percentage van de totale limiet van 75.000 euro terug. Kies een aflospercentage met een maandbedrag dat je ook echt kunt dragen.

75.000 euro lenen – Waar nog meer op letten?

Bij een lening van 75.000 euro is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost. Maar een lage rente is niet het enige wat belangrijk is. 75.000 euro lenen doe je immers niet zomaar even. Kijk ook goed naar de voorwaarden van de leningen. Vervroegd aflossen en de overlijdensrisicoverzekering zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten na de rente.

Veel mensen vinden boetevrij extra aflossen belangrijk. Tegenwoordig kan dit bij vrijwel alle persoonlijke leningen. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten. Op een doorlopend krediet kun je altijd extra aflossen zonder kosten.

Verder krijg je bij sommige leningen standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekkers het openstaande bedrag (deels) kwijt. Zo betalen je nabestaanden niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het zelf afsluiten kost je maar een paar euro per maand. Kortom, wil je een overlijdensrisicoverzekering bij je lening? Sluit deze dan apart van je lening af.

Lening van 75.000 euro aanvragen

Je lening van 75.000 euro gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offerte en stuur je deze terug, samen met de gevraagde papieren (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften). Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de leningverstrekker, ontvang je meestal dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan tijdens het invullen van je gegevens. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen in beeld

Als je een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,30%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten