Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 10,2% rente

3.000 euro lenen

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over 3.000 euro lenen

Meer weten over 3.000 euro lenen en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Kan ik 3.000 euro lenen?

Of 3.000 euro lenen voor jou mogelijk is, hangt af van je inkomen en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Als je leent, betaal je elke maand rente en aflossing voor je lening. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om je vaste lasten van te betalen. Precies weten of 3.000 euro lenen voor jou mogelijk is? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Hoe snel kan ik 3.000 euro lenen?

Snel geld lenen is nooit verstandig. Win altijd eerst informatie in over de verschillende mogelijkheden. Tijdens je vergelijking op Rente.nl stellen we je alle relevante vragen en geven we je de benodigde informatie om goede keuzes te maken. Zo vind je de lening die het beste bij je past. De lening van je keuze gevonden? Vraag dan eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan. De kredietverstrekker controleert je aanvraag. Voldoe je aan de acceptatiecriteria, dan ontvang je binnen één werkdag een offerte. Dit een voorstel van de kredietverstrekker. Ga je hiermee akkoord? Dan onderteken je de offerte en stuur je deze samen met de gevraagde documenten terug. Als alles in orde is, krijg je daarna het geld vaak binnen één werkdag op je rekening gestort. Lees hier meer over in het artikel ‘Hoe lang duurt goedkeuring lening?'.

Hoe vind ik de goedkoopste lening van 3.000 euro?

De voordeligste lening van 3.000 euro vind je eenvoudig op Rente.nl. Vul enkele gegevens in over jezelf en je wensen en je ziet direct alle leningen die passen bij jouw situatie. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Je ziet ook meteen de belangrijkste kenmerken van alle leningen. Zo kies je niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste lening van 3.000 euro op Rente.nl. Maak direct een vergelijking!

Waar kan ik veilig 3.000 euro lenen?

Veilig 3.000 euro lenen doe je bij een kredietverstrekker die een AFM-vergunning heeft. Zeker als je een klein bedrag wilt lenen, zoals 3.000 euro, kom je op internet vaak aanbieders van flitskredieten tegen. Trap hier niet in! Dit zijn dure leningen en de aanbieders hebben niet altijd een AFM-vergunning. Goed om te weten: alle kredietverstrekkers die wij op Rente.nl vergelijken hebben een AFM-vergunning. Ook zijn zij aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo weet je zeker dat je een verstandige en veilige keuze maakt!

Laagste rente 3.000 euro lenen

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening van 3.000 euro met de laagste rente voor verschillende looptijden. Wil je weten wie voor jouw wensen de laagste rente biedt? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening 3.000 euro
LooptijdLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
12 maanden10,2%ING€ 264
24 maanden10,2%ING€ 139
36 maanden10,2%ING€ 97
48 maanden10,2%ING€ 76
60 maanden10,2%ING€ 64
96 maanden13,4%Lender & Spender€ 50
120 maanden13,4%Lender & Spender€ 45


Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Lening 3.000 euro

3.000 euro lenen tegen een scherpe rente? Dan ben je bij Rente.nl aan het juiste adres! Wij tonen je de actuele rentes en voorwaarden van ruim 45 producten van 15 kredietverstrekkers. Daarmee bieden we je de meest complete vergelijking van Nederland. Zo vind je via Rente.nl altijd de scherpste rente!

Lening van 3.000 euro vergelijken

Of je nu 3.000 euro of 50.000 euro leent, goed vergelijken voorkomt dat je teveel betaalt. 45% van de mensen die geld lenen, doen dit gewoon bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben. Hierdoor betalen veel te veel rente. De rente bij een grootbank ligt namelijk een stuk hoger dan bij kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente is soms wel 5%. Dit scheelt je honderden euro’s per jaar. Een vergelijking maken, loont dus de moeite.

Lening van 3.000 euro kiezen

Op Rente.nl helpen wij je bij je zoektocht naar de scherpste rente en beste voorwaarden voor je lening van 3.000 euro. In 5 stappen weet je welke leningen voor jou mogelijk zijn. Ook zie je direct welke kredietverstrekker voor jou de scherpste rente heeft en vraag je vrijblijvend een offerte aan. Je doorloopt hiervoor de volgende stappen:

  1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je gezinssituatie.
  2. Laat ons je inkomen en vaste laten weten.
  3. Kies je leenvorm.
  4. Vergelijk meer dan 45 leningen en vind die lening met een lage rente!
  5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Welke gegevens hebben we nodig en waarom?

Je vult eerst enkele gegevens in, zoals je leendoel, geboortedatum en woonsituatie. Op basis daarvan kijken we voor welke leningen je in aanmerking komt. Zo zie je in de vergelijking alleen leningen die voor jou beschikbaar zijn. Wel zo handig!

Ook vragen we naar je gezinssituatie, je inkomsten en je vaste lasten. Deze gegevens hebben we nodig om te berekenen of de kredietsom van 3.000 euro voor jou verantwoord is. Je ziet direct wat je maximale lening is. Dit is het maximale bedrag wat je verantwoord leent op basis van jouw situatie.

3.000 euro lenen: juiste leenvorm kiezen

Zodra je bovenstaande gegevens hebt ingevuld, kies je een leenvorm. Je hebt de keuze tussen twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke het meest geschikt is, hangt af van je leendoel en wensen.

De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Bij een persoonlijke lening ontvang je direct de volledige 3.000 euro op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat de lening je kost en wanneer je klaar bent met terugbetalen. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor een grote aankoop, zoals een auto financieren of een nieuwe keuken kopen.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet, in dit geval 3.000 euro). Afgeloste bedragen mag je in die eerste jaren opnieuw opnemen. Een doorlopend krediet is geschikt als je voor een langere periode extra financiële ruimte wilt.

Looptijd of aflospercentage voor lening 3.000 euro kiezen

Nadat je een leenvorm hebt gekozen, kies je een looptijd of aflospercentage. Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf de looptijd van de lening. Dit is de periode waar je in maandelijkse termijnen de geleende 3.000 euro terugbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer maanden. Je maandelijkse betaling (maandlast) wordt hierdoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Bij een doorlopend krediet is het aflospercentage belangrijk. Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de totale limiet (in dit geval 3.000 euro) terug. Kies een aflospercentage met een maandbedrag dat je ook echt kunt dragen.

3.000 euro lenen – Waar nog meer op letten?

Bij een lening van 3.000 euro is de rente natuurlijk het belangrijkste waar je op moet letten. Dit bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost.

Naast de rentetarieven zijn er ook enkele voorwaarden van belang. Vervroegd aflossen en de overlijdensrisicoverzekering zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten na de rente.

Veel mensen vinden boetevrij extra aflossen belangrijk. Tegenwoordig kan dit bij vrijwel alle persoonlijke leningen. Omdat je bij een paar kredietverstrekkers wel kosten betaalt voor extra aflossen, moet je hier dus toch even goed op letten. Op een doorlopend krediet kun je altijd extra aflossen zonder kosten.

Verder zit bij sommige leningen standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je lening hebt afgelost, dan scheldt de kredietverstrekker (een deel van) het openstaand bedrag kwijt. Zo hoeven je nabestaanden niets te betalen. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het zelf afsluiten kost je maar een paar euro per maand. Kortom, wil je een overlijdensrisicoverzekering bij je lening? Sluit deze apart van je lening af.

Lening van 3.000 euro aanvragen, hoe nu verder?

Heb je de lening van 3.000 euro gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offerte en stuur je deze, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften), terug. Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je meestal dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan tijdens het invullen van je gegevens. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

3.000 euro lenen, waarom zo weinig kredietverstrekkers?

Bij je vergelijking voor een lening van 3.000 euro krijg je maar weinig leenproducten te zien. Dit komt omdat slechts enkele kredietverstrekkers deze kredietsom aanbieden. Bij de meeste aanbieders is het minimale leenbedrag namelijk 5.000 euro.

Dat maar weinig kredietverstrekkers een lening van 3.000 euro aanbieden, komt doordat deze leningen relatief duur zijn voor een bank. Voor elke lening maakt een kredietverstrekker administratiekosten. Deze kosten zijn altijd even hoog. Voor een lening met een laag bedrag zijn deze kosten in verhouding dus hoog. Hierdoor vinden veel kredietverstrekkers lage leenbedragen niet interessant.

Veilig 3.000 euro lenen

Wanneer je op internet naar een lening van 3.000 euro zoekt, kom je veel aanbieders van flitskredieten tegen. Dit zijn leningen die je binnen een korte tijd moet terugbetalen (15 tot 45 dagen). Trap hier niet in! De rentes zijn erg hoog, tot wel 14% en de aanbieders hebben niet altijd een AFM-vergunning. Goed om te weten: Alle kredietverstrekkers die wij op Rente.nl tonen hebben wel zo’n AFM-vergunning. Ook zijn zij aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo maak je zeker een verstandige en veilige keuze!

Tarieven goedkoop geld lenen in beeld

Als je een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,30%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten