Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • vanaf 6,5% rente

100.000 euro lenen

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over 100.000 euro lenen

Meer weten over 100.000 euro lenen en waar je op moet letten? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Kan ik 100.000 euro lenen?

Of 100.000 euro lenen voor jou mogelijk is, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomsten, hoe meer je verantwoord leent. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Leen je geld, dan betaal je namelijk elke maand rente en aflossing. Je moet dan wel genoeg geld overhouden om je vaste lasten van te betalen. Precies weten of 100.000 euro lenen voor jou mogelijk is? Maak hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Hoe snel kan ik 100.000 euro lenen?

Snel geld lenen is nooit verstandig. Zeker niet bij hoge leenbedragen, zoals 100.000 euro. Win altijd eerst informatie in over de verschillende mogelijkheden. De deskundige medewerkers van ons Service Team helpen je graag hierbij. Wij leveren maatwerk bij dit soort grote leenbedragen. Je kunt je lening dan alleen telefonisch aanvragen. Onze medewerkers bekijken samen met jou de mogelijkheden. Vervolgens kun je gratis en vrijblijvend de offertes voor de gewenste leningen aanvragen Lees hier meer over dit proces en hoelang het duurt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening van 100.000 euro?

Op Rente.nl vraag je online maximaal 75.000 euro aan voor een lening. Wil je meer lenen? Dan verdelen we het bedrag over meerdere leningen. Omdat dit maatwerk is, helpen onze deskundigen medewerkers je hier graag bij. Zij kijken samen met je naar de mogelijkheden om 100.000 euro te lenen en welke leningen voor jou het goedkoopste zijn. Neem hiervoor direct contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-7513968.

Waar kan ik veilig 100.000 euro lenen?

Veilig 100.000 euro lenen doe je bij een kredietverstrekker die een AFM-vergunning heeft. Goed om te weten: Alle kredietverstrekkers die wij op Rente.nl vergelijken hebben zo’n AFM-vergunning. Ook zijn zij aangesloten bij de Vereniging van Financieringsmaatschappijen in Nederland (VFN) of de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zo maak je zeker een verstandige en veilige keuze!

Laagste rente 100.000 euro lenen

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening van 75.000 euro met de laagste rente voor verschillende looptijden. Wil je weten wie voor jouw wensen de laagste rente biedt?  Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening 75.000 euro
LooptijdLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
12 maanden6,5%Lender & Spender€ 6.466
24 maanden6,5%Lender & Spender€ 3.335
36 maanden6,5%Lender & Spender€ 2.293
48 maanden6,5%Lender & Spender€ 1.773
60 maanden6,5%Lender & Spender€ 1.461
96 maanden6,5%Lender & Spender€ 998
120 maanden6,5%Lender & Spender€ 845

Let op! Je leent online maximaal 75.000 euro. Daarom tonen we je hier de tarieven voor dit leenbedrag. Wil je meer lenen? Dan spreid je het bedrag over meerdere leningen. Hiervoor neem je contact op met ons Service Team. Zij helpen je hier graag bij.

Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Lening 100.000 euro

Je wilt 100.000 euro lenen tegen een voordelige rente. Dan ben je bij Rente.nl aan het juiste adres! Wij vergelijken de actuele rentes en voorwaarden van ruim 45 producten van 15 kredietverstrekkers. Daarmee bieden we je het meest complete aanbod van Nederland. Zo vind je via Rente.nl altijd de scherpste rente!

Lening van 100.000 euro vergelijken

Of je nu 100.000 euro of 5.000 euro leent, goed vergelijken voorkomt dat je teveel betaalt. 45% van de mensen die een lening afsluiten, doen dit namelijk gewoon bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben. Zij betalen veel te veel rente. De rente van een grootbank ligt namelijk een stuk hoger dan bij kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente is soms wel 5%. Dit scheelt je honderden euro’s per jaar. Een vergelijking maken, loont dus de moeite.

Let op! Je leent op Rente.nl online maximaal 75.000 euro. Voor hogere leenbedragen neem je contact op met ons Service Team. Onze deskundige medewerkers bespreken met jou de mogelijkheden.

100.000 euro lening kiezen

Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de laagste rente en de beste voorwaarden voor je lening van 100.000 euro. Tijdens het gesprek vragen we je om enkele gegevens en moet je een aantal keuzes maken. We leggen je hier uit wat je kunt verwachten. Natuurlijk krijg je tijdens het gesprek ook alle nodige informatie en hulp bij je keuzes.

Welke gegevens hebben we nodig en waarom?

Tijdens het gesprek hebben we enkele gegevens van je nodig, zoals je leendoel, geboortedatum en woonsituatie. Op basis daarvan kijken we voor welke leningen je in aanmerking komt.

Ook vragen we naar je gezinssituatie, je inkomsten en je vaste lasten. Deze gegevens hebben we nodig om te berekenen of het leenbedrag van 100.000 euro voor jou verantwoord is. Wil je zelf alvast berekenen of 100.000 euro lenen voor jou mogelijk is? Dan kun je hier direct je maximale lening berekenen.

100.000 euro lenen: kies de juiste leenvorm

Naast bovenstaand gegevens vragen we je om een leenvorm te kiezen. Je kiest uit twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke het meest geschikt is, hangt af van je leendoel en wensen.

De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Je ontvangt direct de het volledig bedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt hierdoor elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat de lening je gaat kosten. Een persoonlijke lening is vooral geschikt als je leent voor een grote aankoop, zoals een auto financieren of een nieuwe keuken kopen.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt de eerste jaren zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je in die periode opnieuw opnemen. Deze lening is geschikt als je voor een langere periode extra financiële ruimte wilt.

Tip! Omdat bij leningen groter dan 75.000 euro het bedrag gespreid wordt over meerdere leningen, kun je ook kiezen voor beide leenvormen. Bij 100.000 euro lenen, leen je dan bijvoorbeeld 50.000 euro met een persoonlijke lening en 50.000 euro met een doorlopend krediet.

Looptijd of aflospercentage voor lening 100.000 euro kiezen

Nadat je een leenvorm hebt gekozen, kies je een looptijd of aflospercentage. Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf de looptijd van de lening. Dit is de periode waar je in maandelijkse termijnen het leenbedrag van 100.000 euro terugbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer termijnen. Je maandelijkse betaling (maandlast) is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt met een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Kies je voor een doorlopend krediet, dan is het aflospercentage van belang. Neem je geld op uit het doorlopend krediet, dan betaal je elke maand een percentage van de totale limiet terug. Kies een aflospercentage met een maandbedrag dat je ook echt kunt dragen.

100.000 euro lenen – Waar nog meer op letten?

Bij een lening van 100.000 euro is de rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel de lening je kost. Een lage rente is echter niet het enige wat belangrijk is. 100.000 euro lenen doe je immers niet zomaar even. Kijk dus ook goed naar de voorwaarden van de leningen.

Veel mensen vinden boetevrij extra aflossen belangrijk. Tegenwoordig kan dit bij vrijwel alle persoonlijke leningen. Omdat er een paar kredietverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt, moet je hier toch even goed op letten. Bij een doorlopend krediet is een boete voor extra aflossen verboden. Kortom, op een doorlopend krediet kun je altijd extra aflossen.

Verder zit bij sommige leningen standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je voor je de lening hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden betalen dan niets voor jouw lening. Dat is heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met ORV wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het zelf afsluiten kost je maar een paar euro per maand. Kortom, wil je een overlijdensrisicoverzekering bij je lening? Sluit deze apart van je lening af.

Vervroegd aflossen en de overlijdensrisicoverzekering zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten na de rente.

Lening van 100.000 euro aanvragen, hoe nu verder?

Zodra je met onze medewerker de leningen van je keuze gevonden hebt, kun je eenvoudig de offertes voor je gewenste leningen aanvragen. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Vervolgens beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offertes.

Controleer de offertes goed. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offertes en stuur je deze terug, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften). Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je meestal dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan tijdens het invullen van je gegevens. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven geld lenen in beeld

Als je een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om je te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,30%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten