Welke kredietverstrekkers vergelijken wij?

In Nederland zijn heel veel kredietverstrekkers en bemiddelaars. Je betaalt natuurlijk niet graag onnodig veel voor geld lenen. Maar welke kredietverstrekker kies je en hoe zie je door de vele bomen überhaupt het bos nog? Rente.nl geeft je inzicht door overzicht. We hebben voor jou namelijk alle kredietverstrekkers netje op een rij gezet en dankzij onze tips vind je snel en eenvoudig de kredietverstrekker met de laagste leenrente en beste voorwaarden.

Overzicht kredietverstrekkers

In onderstaande tabel zie je welke Kredietverstrekkers in Nederland actief zijn, welke wij meenemen in onze vergelijking en bij welke kredietverstrekker direct via Rente.nl je lening aanvragen mogelijk is:

KredietverstrekkersVergelijkenAanvragen
ABN AMRO
BNP Paribas
DEFAM
DEFAM Premium
Directa.nl
Freo
Greenloans*XX
INGX
Lender & Spender
Lloyds Bank
Qander
Santander
 *Greenloans biedt té specifieke leningen aan om goed te vergelijken

Tips best passende kredietverstrekker kiezen

Nu je weet welke kredietverstrekkers er allemaal zijn, wil je natuurlijk ook weten bij welke kredietverstrekker je het goedkoopste uit bent voor je consumptief krediet. Je zou zeggen bij de kredietverstrekker met de laagste leenrente. Helaas is het iets ingewikkelder. Wij raden dan ook altijd aan een vergelijking te maken en naast de rente ook goed te kijken naar de voorwaarden en de looptijd en maandlasten.

Tip 1. Vergelijk de rente van kredietverstrekkers

Op Rente.nl vergelijk je zelf heel eenvoudig de rente van de persoonlijke lening en het doorlopend krediet:

Het zou logisch zijn wanneer je kiest voor de kredietverstrekker met de laagste leenrente. Dit betekent echter niet dat de lening met de laagste rente ook meteen de goedkoopste lening is. Wanneer de lening namelijk een langere looptijd heeft of nadelige voorwaarden, kan die ‘gunstige’ lening uiteindelijk tóch heel duur uitvallen. Het is een combinatie van factoren die zorgen dat een lening goedkoop of duur uitvalt.

Tip 2. Let op de voorwaarden van kredietverstrekkers

Zo moet je naast de rente ook goed de voorwaarden doornemen. Mag je tussentijds bijvoorbeeld extra aflossen of krijg je dan een boete? Investeert de kredietverstrekker in groene projecten? Wordt het resterende deel van de lening kwijtgescholden mocht je komen te overlijden of niet? Allemaal voorwaarden die ervoor zorgen dat een lening duurder uitvalt of simpelweg de voorkeur krijgen vanwege bepaalde normen en waarden.

Tip 3. Stem de looptijd van af op de maandlasten

Als laatste is het slim om een kredietverstrekker te kiezen die leningen verstrekt met een zo kort mogelijke looptijd in combinatie met draagbare maandlasten. Het klopt dat je maandlasten lager zijn met een lange looptijd. Maar van de ander kant betaal je dan ook langer rente, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Zoek hierin dus een goede afstemming.

Welke kredietverstrekker je ook kiest, betaal nooit onnodig te veel!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie en weet je dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten