Wat is een persoonlijke lening?

Als je een persoonlijke lening afsluit, stort de kredietverstrekker het geleende bedrag in één keer op je rekening. Je betaalt het geleende bedrag samen met de rente in maandelijkse termijnen terug. Bij een persoonlijke lening staat van tevoren vast hoe hoog je maandelijkse aflossing is, hoeveel rente je betaalt en hoe lang de lening loopt. In dit artikel lees je precies wat een persoonlijke lening is en of deze vorm van geld lenen bij jou past.

Wat is de betekenis van een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening De definitie van een persoonlijke lening is dat je geld leent voor een persoonlijk leendoel en het bedrag in één keer op je rekening ontvangt. Mensen sluiten om verschillende redenen een persoonlijke lening af. Veel voorkomende redenen om geld te lenen zijn:

Als je kiest voor een persoonlijke lening kies je voor zekerheid, doordat je van tevoren duidelijke afspraken met de kredietverstrekker maakt over de rente en de looptijd van de lening.

Een persoonlijke lening, hoe werkt dat?

Een persoonlijke lening afsluiten gaat als volgt in zijn werk:

  • Je vraagt de persoonlijke lening aan bij een bank of kredietverstrekker. Je kiest van tevoren het leenbedrag en de looptijd van de lening. Bereken eerst je maximale lening, zo weet je direct hoeveel geld je in jouw situatie kunt lenen.
  • Als de kredietverstrekker je persoonlijke lening goedkeurt, stort deze het bedrag in één keer op je rekening. Lees hier wat je kunt doen als je lening afgewezen wordt.
  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag terug, inclusief rente. Dit doe je tot aan het einde van de looptijd van je persoonlijke lening.

Wil je meer bestedingsruimte over een langere periode of zoek je een lening met meer flexibiliteit? Dan is een doorlopend krediet een goede keuze. Een doorlopend krediet kun je na het aflossen steeds opnieuw opnemen.

Is een persoonlijke lening een goede keuze voor mij?

Wil je een grote uitgave doen en heb je daarvoor niet voldoende spaargeld? Dan is een persoonlijke lening bijna altijd de beste keuze. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent qua maandlasten en looptijd. Ook kun je niet in de verleiding komen om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, zoals bij een doorlopend krediet. Zo leen je dus nooit meer geld dan nodig.

Tips persoonlijke lening

Je kunt zelf veel doen om je persoonlijke lening zo goedkoop mogelijk te houden. De leenrentes zijn per kredietverstrekker erg verschillend. Sluit daarom nooit overhaast een persoonlijke lening af bij de eerste de beste kredietverstrekker, maar ga eerst rente vergelijken op Rente.nl. Je ziet direct bij welke bank of kredietverstrekker jij de laagste leenrente betaalt en dus het voordeligst uit bent. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar op je persoonlijke lening.

Vind direct de beste persoonlijke lening tegen de laagste rente

Op Rente.nl vergelijk je persoonlijke leningen van het grootste aanbod banken en kredietverstrekkers in Nederland. Vergelijk en vind direct de persoonlijke lening met de laagste rente.

Leenrentes vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten