Hoelang duurt goedkeuring lening?

Wil je geld lenen en heb je een lening aangevraagd, dan beoordeelt de bank of kredietverstrekker altijd eerst je aanvraag. Dit duurt maximaal één werkdag. Daarna ontvangt je een offerte. Ga je akkoord met deze offerte en heb je alle gevraagde documenten opgestuurd, dan staat het geld meestal een dag later al op je rekening.

Al met al duurt de goedkeuring van een lening dus een paar dagen en gaat het altijd volgens een vaste volgorde:

 • Je maakt een vergelijking
 • Je vraagt een offerte aan
 • De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag
 • Bij akkoord ontvang je een offerte
 • Je controleert de offerte
 • Bij goedkeuring onderteken je de offerte en stuur je de gevraagde documenten op
 • De kredietverstrekker beoordeelt de documenten
 • Bij goedkeuring stort de kredietverstrekker het geld op je rekening

Hoelang duurt aanvraag lening vergelijken?

Een lening aanvragen begint met een objectieve vergelijking. Zo weet je zeker dat je een passende lening met de laagste rente vindt. Belangrijk hierbij is dat je een leenvorm kiest die past bij je leendoel. Zodra je de leenvorm weet, kies je een lening op basis van rente, looptijd en voorwaarden. Vervolgens vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Tip! De meest gekozen lening bij een bank is de persoonlijke lening. Ruim 85% kiest voor deze leenvorm. Je weet vooraf namelijk niet alleen waar je aan toe bent, ook is de rente bij deze leenvorm het laagst.

Hoelang duurt een aanvraag persoonlijke lening?

De lening van je wensen gevonden? Dan begint het aanvraagproces. Dit is heel makkelijk. Een offerte vraag je snel online aan door een aantal gegevens in te vullen over je:

 • Leendoel
 • Persoonsgegevens
 • Inkomsten
 • Vaste lasten

Tip! Vul bovenstaande gegevens eerlijk in. Een bank of kredietverstrekker komt er altijd achter als je bijvoorbeeld meer inkomsten of lagere vaste lasten opgeeft . Wanneer je niet eerlijk bent, is de kans op een afwijzing vervolgens erg groot.

Hoelang duurt beoordeling aanvraag lening?

Bij de beoordeling van je aanvraag kijkt de kredietverstrekker naar de gegevens die je hebt ingevuld. Ze controleert of je het leenbedrag op basis van je inkomen en vaste lasten kunt lenen. Ook kijkt de kredietverstrekker of je een BKR-registratie hebt.

De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag om twee redenen:

 1. Hij wil er zeker van zijn dat jij niet in financiële problemen komt door een té hoge lening.
 2. Hij wil er zeker van zijn dat hij uiteindelijk zijn uitgeleende geld terug krijgt.

Tip! Meestal duurt deze beoordeling één werkdag. Je ontvangt dan een vrijblijvende offerte. Dit is het voorstel dat de bank of kredietverstrekker je doet. Het is belangrijk dat je deze zelf nog even goed controleert! De offerte lening kan namelijk afwijken van je aanvraag.

Hoelang wachten op goedkeuring lening?

Heb je de offerte helemaal nagelopen en ga je akkoord met het voorstel? Dan onderteken je deze en stuur je hem terug, samen met een kopie van je legitimatiebewijs, je laatste loonstrook en een bankafschrift. Als je een lening aanvraagt via Rente.nl, krijg je een persoonlijke online omgeving waar je dit allemaal direct kunt regelen.

Zodra je alles hebt toegestuurd, is je aanvraag definitief. Hoelang de goedkeuring van een lening uiteindelijk duurt, ligt er dus vooral aan hoe snel jij alle documenten aanlevert.

Tip! Controleer de offerte dus altijd goed. Kijk of je persoonsgegevens juist zijn, het leenbedrag klopt en of de rente en looptijd conform afspraak zijn. Klopt iets niet? Teken dan ook niets, maar neem contact op met je tussenpersoon of kredietverstrekker.

Wanneer geld lening op rekening?

Is de offerte ondertekend en zijn alle documenten compleet en akkoord? Dan staat het geld meestal een dag later al op je rekening. Soms zelf al dezelfde dag. Dit ligt aan de kredietverstrekker en aan de bank waarop je het geld ontvangt.

Tip! Heb jij snel geld nodig? Eerst online vergelijken zorgt ervoor dat je niet onnodig te veel betaalt. En je maximale lening berekenen zorgt ervoor dat je weet wat er voor jou allemaal mogelijk is!

Conclusie hoelang duurt goedkeuring lening?

Een lening aanvragen is zo gepiept, vooral als je dit online doet. Meestal duurt de beoordeling van je aanvraag één werkdag. Is de offerte die je krijgt juist en ga je akkoord? Dan wordt je aanvraag definitief zodra je alles ondertekend hebt teruggestuurd. Binnen één werkdag staat het geld vervolgens op je rekening. Wanneer dus alles goed gaat en je meteen reageert op de offerte, duurt het maximaal twee werkdagen voordat een lening rond is.

Direct online een offerte aanvragen?

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie! Je vraagt direct gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten