Kun je geld lenen als uitzendkracht?

Ben je uitzendkracht en wil je geld lenen? Dan ligt het aan de fase van je uitzendcontract of je een lening krijgt. Voor uitzendkrachten in fase A is geld lenen niet mogelijk. Uitzendkrachten in fase B of C sluiten wel makkelijk een lening af. Banken en kredietverstrekkers kijken dan altijd naar de hoogte van je inkomsten en vaste lasten, of en hoeveel geld lenen voor jou verantwoord is.

Geld lenen uitzendkracht fase A

Er zijn drie verschillende fasen in het uitzendwerk waar banken en kredietverstrekkers naar kijken bij het beoordelen van je lening aanvraag:

  • Fase A = De eerste 78 weken van je contract
  • Fase B = Tot maximaal 4 jaar na fase A
  • Face C = Contractduur voor onbepaalde tijd

Zit je als uitzendkracht nog in fase A, dan geven kredietverstrekkers je geen lening. Ze kijken verder niet naar de hoogte van je inkomen.

Tip! Heb je naast je uitzendbaan nóg een baan waaruit je aanvullend inkomen krijgt? Dan telt de kredietverstrekker dit inkomen wel mee en krijg je misschien toch een consumptief krediet. Een lening aanvragen lukt dan soms wel.

Geld lenen met fase B contract

Zit je als uitzendkracht in fase B, dan heb je dus een tijdelijk contract. De bank of kredietverstrekker heeft dan meer zekerheid dat je niet in financiële problemen komt en dat je de lening terugbetaalt. Omdat de bank meer zekerheid heeft, maak jij een grotere kans op een lening. Je maximale lening is in deze fase wel lager, omdat de kredietverstrekker soms maar 70% van je inkomen meetelt in de aanvraag.

Geld lenen als uitzendkracht in fase C

Fase C is voor een uitzendkracht de meest ideale fase voor het aanvragen van een lening. Je hebt dan namelijk een vast contract (voor onbepaalde tijd). De bank of kredietverstrekker neemt in fase C je totale inkomen mee bij de beoordeling van je lening aanvraag. De kans op een lening is deze fase het grootst. Ook leen je in deze fase het hoogste bedrag.

Geld lenen als uitzendkracht, waarop letten?

Wanneer je als uitzendkracht een lening afsluit, wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. Vooral niet wanneer je nog in fase B zit en je nog geen zekerheid hebt of je uitzendcontract wordt verlengd. Er zijn dan een aantal zaken waar je goed naar moet kijken, voordat je een lening voor uitzendkrachten afsluit:

Ga voor de juiste lening voor uitzendkrachten

In Nederland heb je ook als uitzendkracht de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening kies je voor zekerheid. Deze leenvorm is ideaal als je weet waarvoor je leent. Een doorlopend krediet is veel flexibeler en vooral geschikt wanneer je even wat extra geld achter de hand wilt hebben.

Tip! Als uitzendkracht kies je het beste voor een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente. Ook de looptijd staat vast, zodat je precies weet hoeveel je elke maand kwijt bent en wanneer de lening is afbetaalt.

Geld lenen uitzendkracht tegen de laagste rente

Als uitzendkracht is je salaris niet altijd heel hoog. Daarom is het extra belangrijk dat je niet onnodig te veel betaalt voor je lening. Het aanbod kredietverstrekkers is echter groot. Allemaal vragen ze een andere rente. De verschillen zijn hierdoor enorm en lopen soms op tot wel 4%. Op Rente.nl vergelijk je heel makkelijk zelf het meest complete aanbod leningen. Ze weet je zeker dat je de best passende lening vindt met de laagste rente.

Kies een passende looptijd lening uitzendkracht

De looptijd is de periode waarin je de lening afbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Dit lijkt interessant, vooral voor een uitzendkracht. Maar met een langere looptijd betaal je ook langer rentekosten. Hierdoor betaal je uiteindelijk meer geld voor je lening. Het beste is dan ook een lening te kiezen met een zo kort mogelijke looptijd tegen maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip! Zit je als uitzendkracht in fase B? Probeer dan een looptijd te vinden die afloopt binnen je contractduur. Wordt je uitzendcontract dan niet verlengd, dan zit je in ieder geval niet meer met de kosten van een lening.

Let op de voorwaarden bij geld lenen als uitzendkracht

Als laatste is het slim om de voorwaarden van leningen te controleren. Vooral de voorwaarden rond tussentijds aflossen en de overlijdensrisicoverzekering zijn hierbij interessant:

  • Bij bijna alle persoonlijke leningen mag je tussentijds kosteloos extra aflossen. Toch zijn er ook een paar leningen waarbij dit niet mag. Doe je dit toch, dan krijg je met extra kosten te maken. Voor een doorlopend krediet geldt dit overigens niet. Een doorlopend krediet mag je tussentijds extra opnemen én aflossen. Boetes of extra kosten in rekening brengen zijn bij deze leenvorm verboden!
  • De overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat (een deel van) je lening wordt kwijtgescholden als je tijdens de looptijd overlijdt. Hierdoor blijven je nabestaanden niet met een schuld achter. Bij sommige leningen zit standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Je betaalt dan een iets hogere rente. Er zijn ook leningen waarbij je een ORV zelf apart afsluit. Deze optie is meestal goedkoper. Zelf een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kost namelijk maar een paar euro per maand.

Conclusie geld lenen uitzendkracht

Het ligt aan de fase van je uitzendcontract of je een lening krijgt. In fase A is het niet mogelijk, omdat je inkomen niet wordt meegenomen in de beoordeling. Zit je als uitzendkracht in fase B of C, dan is een lening aanvragen stukken makkelijker. In fase B wordt alleen slechts 70% van je inkomen meegenomen. Je maximaal leenbedrag is dan lager. In fase C is geld lenen als uitzendkracht meestal geen enkel probleem. Je volledige inkomen telt dan mee bij je lening aanvraag. Wel is het altijd belangrijk dat je eerste een objectieve vergelijking maakt, voordat je een lening offerte aanvraagt. Dat bespaart je namelijk al snel honderden euro’s per jaar!

Geld lenen als uitzendkracht? Betaal niet onnodig te veel!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie en weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten