Kun je geld lenen met een negatieve BKR registratie?

Geld lenen met een negatieve BKR registratie is niet mogelijk. In elk geval niet bij een bank of kredietverstrekker. Een negatieve BKR registratie betekent namelijk dat je een betalingsachterstand hebt (gehad). Geen kredietverstrekker leent je geld wanneer ze zien dat je onlangs niet aan je betalingsverplichting hebt voldaan. Wil je perse geld lenen? Dan is het zaak om eerst van je negatieve BKR registratie af te komen.

Waarom geen geld lenen met negatieve BKR?

Wil je een lening aanvragen, dan checkt de bank of kredietverstrekker altijd eerst je BKR registratie. Dit doen ze om er zeker van te zijn dat jij niet in financiële problemen komt en je het geld terugbetaalt. Heb je een negatieve BKR registratie achter je naam, dan wil dat zeggen dat je in de afgelopen vijf jaar betalingsproblemen gehad. Een nieuwe lening vindt de kredietverstrekker dan onverantwoord. Je nieuwe lening aanvraag wijzen ze daarom af.

Alternatief bij geld lenen met negatieve BKR registratie

Per se geld nodig, maar heb je een negatieve BKR registratie? Dan is er eigenlijk maar één echte mogelijkheid, namelijk onderhands geld lenen. Een onderhandse lening verschilt niet veel van een ‘normale’ geldlening. Het enige verschil is dat je niet leent van een bank, maar van familie of vrienden. Je betaalt bij een onderhandse lening gewoon aflossing en rente. Deze rente moet net zo hoog zijn als banken vragen voor hetzelfde leenbedrag. Om onduidelijkheden en eventuele ruzie te voorkomen, leg je gemaakte afspraken altijd vast in een leenovereenkomst. Hierin staan de volgende onderdelen:

 • Naam
 • Adres
 • Burgerservicenummer
 • Datum
 • Leenbedrag
 • Leenrente (en type)
 • Wijze van afbetaling
 • Looptijd van de lening
 • Handtekeningen en locatie van ondertekening

Let op! Op internet worden flitskredieten of minileningen aangeboden zonder BKR check. Dit zijn leningen die je afsluit mét negatieve BKR registratie. Je leent dan een klein bedrag en betaalt deze in een korte tijd terug. Kijk hier alsjeblieft mee uit! De rente die je betaalt is meestal 14%. Hierdoor zijn dit erg dure leningen.

Wacht met aanvragen lening met negatieve BKR

Onderhands lenen is dus een optie en flitskredieten moet je vermijden. Maar is er dan écht geen andere vorm van geld lenen mogelijk? Als je de negatieve BKR registratie niet weet weg te werken, is een nieuwe lening of krediet uitgesloten. Er zit dan niets anders op dan wachten. Heb je aan de betalingsverplichting voldaan? Dan verdwijnt de negatieve BKR registratie na vijf jaar. Vanaf dat moment sluit je wél weer een consumptief krediet af. De bank of kredietverstrekker controleert dan wel altijd eerst je inkomsten en vaste lasten. Op basis daarvan kijkt hij óf en hoeveel lenen voor jou verantwoord is.

Verantwoord geld lenen na negatieve BKR

Is je negatieve BKR registratie verdwenen en wil je geld lenen? Zorg dan dat je kiest voor de best passende lening met de laagste rente. Zo is de kans dat je in de toekomst weer betalingsproblemen krijgt, een stuk kleiner. Goed je lening vergelijken is daarbij erg belangrijk. Let vooral op de volgende punten:

 • Leenvorm: Meestal is een persoonlijke lening het meest geschikt. Je leent dat een vast bedrag, tegen een vaste looptijd en rente. Je weet bij deze leenvorm precies waar je aan toe bent. Een andere optie is het doorlopend krediet. Deze leenvorm is veel flexibeler. Je mag binnen een limiet opnemen en aflossen, wanneer je wilt. Afgeloste bedragen mag je gewoon weer opnemen. Je betaalt een vast aflospercentage over het hele limiet. Verder betaal je een variabele rente over het opgenomen deel. De rente kan stijgen of dalen. Kies deze leenvorm alleen als je een langere tijd extra geld achter de hand wilt hebben.
 • Looptijd: De looptijd is de periode waarin je de lening moet terugbetalen. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten. Maar bij een langere looptijd betaal je ook langer rentekosten. Hierdoor wordt de lening duurder. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen. Dat maakt de kans op betalingsproblemen kleiner.
 • Rente: De rente bepaalt voor een groot deel hoe duur een lening is. Kies daarom altijd een lening met een zo laag mogelijke rente. In de vergelijking op Rente.nl staat de lening met de laagste rente altijd bovenaan.
 • Voorwaarden: Als laatste zijn de voorwaarden belangrijk. Bij sommige leningen worden kosten in rekening gebracht, als je tussentijds extra aflost. Check dit even. Daarnaast krijg je bij enkele leningen standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Deze verzekering scheldt (een deel van) je schuld kwijt, als je tijdens de looptijd overlijdt. Fijn voor je nabestaanden. Maar je betaalt wél extra rente. Zelf apart een ORV afsluiten bij een lening is altijd goedkoper. Je betaalt dan maar een paar euro per maand extra.

Conclusie geld lenen met negatieve BKR

Geld lenen met negatieve BKR registratie kan dus niet bij een bank of kredietverstrekker. Een bank wil namelijk niet het risico lopen dat je de lening niet betaalt. Direct extra geld nodig? Probeer dan te lenen bij vrienden of familie, maar leg gemaakte afspraken wel altijd vast in een leenovereenkomst. Is dit geen optie, dan moet je wachten tot de negatieve BKR registratie is verdwenen. Dit duurt meestal vijf jaar. Daarna sluit je meestal wel weer gewoon een lening af. Probeer deze tijd uit te zitten en laat je niet verleiden tot een dure lening zonder BKR check!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit fringilla dolor, et ultricies magna dignissim a. Donec sit amet urna elit. Fusce vel urna tellus.
Voorkom een BKR registratie, leen zo goedkoop mogelijk!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente en aflossing voor jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten