Kun je geld lenen in Engeland als Nederlander?

Als Nederlander geld lenen in Engeland kan meestal niet. Lenen in Engeland is alleen mogelijk als je getrouwd bent met iemand uit Engeland of wanneer je inkomen krijgt vanuit Engeland. In elke andere situatie lukt het niet om als Nederlander een lening af te sluiten in Engeland.

Waarom willen mensen geld lenen in Engeland?

Mensen hebben meestal twee redenen om geld te lenen in Engeland:

  1. Vanwege een lagere rente
  2. Vanwege een negatieve BKR-registratie

Geld lenen Engeland vanwege lagere rente

Vaak denken mensen dat lenen in Engeland goedkoper is dan in Nederland, omdat de rente in Engeland lager zou zijn. Maar de rente die Engelse kredietverstrekkers vragen, verschilt meestal niet veel van de rente in Nederland. En al was het wel zo, dan nog krijg je als Nederlander geen lening in Engeland. Engelse kredietverstrekkers vinden het risico namelijk te groot dat als je het geld niet terugbetaalt voor hen onvindbaar bent, omdat je in het buitenland woont.

Geld lenen Engelse bank vanwege BKR

Een andere reden van geld lenen in Engeland is de BKR-registratie in Nederland. Nederlandse kredietverstrekkers kijken altijd naar je betalingsverleden. Als je een betalingsachterstand hebt of recent hebt gehad, zal dit een reden zijn om je aanvraag af te wijzen. In Engeland hebben de kredietverstrekkers geen toegang tot het Nederlandse BKR. 

Waarschijnlijk zullen er ook geen gegevens van je staan in het Engelse BKR, tenzij je ooit eerder in Engeland leningen of schulden hebt gehad.

Engelse kredietverstrekkers kunnen je kredietwaardigheid dus niet checken. Maar dat is juist een reden voor ze om je geen lening te verstrekken.

Let op! Een negatieve BKR-registratie heb je niet zomaar. Dit is ook ter bescherming van jezelf. Door ergens anders geld te lenen, ondanks een negatieve BKR-notering, kom je waarschijnlijk in financiële problemen. Doe dit dus niet! Sluit ook nooit een flitskrediet af, waarbij geen BKR-check plaatsvindt. De rente die je dan betaalt is soms wel 14%.

Alternatief geld lenen Engeland met BKR

Kun je in Nederland geen persoonlijke lening afsluiten vanwege een negatieve BKR, maar heb je écht geld nodig? Probeer dan een onderhandse lening af te sluiten bij vrienden of familie. Onderhands geld lenen werkt hetzelfde als een consumptief krediet bij de bank. Alleen vindt er geen BKR-check plaats. Maar ook hier wil je betalingsproblemen voorkomen. Maak dus goede afspraken!

Tip! Sluit bij een onderhandse lening altijd een leenovereenkomst af. Dit is een contract waarin je zwart op wit het leenbedrag, het rentepercentage, het leendoel, het aflossingsschema en de looptijd vermeldt. Hierdoor ontstaat er nooit onduidelijkheid over het terugbetalen van de lening.

Net als bij een normale lening betaal je verplicht rente. Deze moet marktconform zijn. Dit betekent dat de rente net zo hoog moet zijn als banken vragen voor hetzelfde leenbedrag. Betaal je minder of geen rente, dan wordt het renteverschil gezien als schenking en betaalt de persoon van wie je leent schenkbelasting.

Conclusie geld lenen Engeland

Geld lenen in Engeland kan dus niet. Maar ook al zou het wel kunnen, dan is lenen in Engeland nog steeds niet slim. Vaak proberen mensen geld te lenen in Engeland om de BKR-registratie te ontlopen. Maar deze is er niet voor niets. Ook de reden van geld lenen in Engeland vanwege de lagere rente, is nergens op gebaseerd. In Nederland vind je net zo makkelijk een lening met lage rente. Maak wel eerst een objectieve vergelijking. Let dan vooral op de juiste leenvorm voor je leendoel, de looptijd, de rente en de voorwaarden. Wanneer je dat doet vind je ook in Nederland een passende en goedkope lening.

Liever geld lenen in Nederland dan lenen in Engeland?

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente en aflossing voor jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten