Hoe kun je je doorlopend krediet opzeggen?

Wil je graag weten hoe je je doorlopend krediet kunt opzeggen? Je kunt je doorlopend krediet stopzetten zodra je het volledige leenbedrag hebt terugbetaald. Als je nog een openstaand bedrag hebt, moet je dit eerst aflossen. Een andere optie is om het bedrag over te sluiten naar een persoonlijke lening. Dan betaal je vaak een fors lagere rente dan voor je doorlopend krediet. In dit artikel lees je alles over het opzeggen van je doorlopend krediet.

Opzeggen doorlopend krediet, kan dat?

Heb je het volledige leenbedrag van je doorlopend krediet terugbetaald aan de kredietverstrekker? Dan kun je het doorlopend krediet opzeggen. Dit kun je doen door contact op te nemen met de kredietverstrekker, bijvoorbeeld via hun website, telefonisch of door een brief te sturen.

Let op: zodra je doorlopend krediet is stopgezet, kun je het geleende bedrag niet meer opnieuw opnemen.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

Wil je van je doorlopend krediet af, maar heb je niet genoeg geld om het openstaande bedrag in één keer terug te betalen? Dan kun je je doorlopend krediet ook oversluiten naar een persoonlijke lening.

Als je je doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening, hoef je het geleende bedrag niet in één keer af te lossen. Het doorlopend krediet wordt omgezet naar een persoonlijke lening, waarbij je van tevoren de looptijd bepaalt.

Het voordeel van de lening oversluiten is dat je elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente betaalt, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Bovendien is de rente vaak lager dan bij een doorlopend krediet. Dit kan je geld besparen op de lange termijn.

Tip! Door je doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening, profiteer je vaak van een fors lagere rente. Maar niet elke persoonlijke lening is goedkoper dan een doorlopend krediet. De renteverschillen tussen kredietverstrekkers zijn groot. Ga daarom hier je lening vergelijken. Zo vind je direct de persoonlijke lening met de laagste rente van dit moment en weet je zeker dat je tot honderden euro’s per jaar op je lening bespaart.

Op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening?

Je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening bespaart je tot wel honderden euro’s per jaar. Vergelijk en vind direct de persoonlijke lening met de laagste rente van dit moment.

Leningen vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten