Hoe kun je je BKR registratie verwijderen?

Een BKR-registratie blijft 5 jaar zichtbaar, nadat je de lening of schuld hebt afgelost. Een terechte BKR registratie laten verwijderen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Is je BKR registratie niet terecht, bijvoorbeeld omdat je een kortlopende betalingsachterstand hebt gehad, dan zijn er drie manieren om van je BKR registratie af te komen:

  1. BKR registratie verwijderen door de kredietverstrekker
  2. BKR verwijderen door bezwaar te maken
  3. BKR codering verwijderen met geschillencommissie

Tip! Dynamiet Nederland is specialist op het gebied van BKR registraties verwijderen. Vraag gratis en vrijblijvend een intakegesprek bij hen aan om te zien wat hier je mogelijkheden zijn.

BKR registratie verwijderen door de kredietverstrekker

Stichting BKR kan je BKR registratie niet aanpassen. Je kredietverstrekker kan dat wel. Staat er fouten in je BKR registratie en wil je dit ongedaan maken? Neem dan altijd eerst contact op met je bank of kredietverstrekker, waar je het consumptief krediet hebt afgesloten. Leg uit wat er niet klopt aan je BKR registratie en probeer er samen uit te komen.

BKR verwijderen door bezwaar te maken

Kom je er niet direct uit met je bank of kredietverstrekker, dan kun je een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) en zo je BKR registratie verwijderen. Hoe het bezwaar maken bij Kifid werkt, lees je hier. Overigens is een klacht indienen bij Kifid helemaal gratis.

Conclusie BKR registratie verwijderen

Er zijn verschillende manieren om een BKR registratie te verwijderen. Weet je zeker dat je BKR registratie niet klopt? Neem dan gewoon contact op met je bank of kredietverstrekker. Leg uit wat er niet klopt en probeer op die manier van je BKR codering af te komen. Wanneer de kredietverstrekker hier niet in meegaat, teken je bezwaar aan of schakel je in het ergste geval Kifid in.

Voorkom een BKR registratie, leen zo goedkoop mogelijk!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente en aflossing voor jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten