Hoe kun je je BKR registratie verwijderen?

Een terechte BKR registratie laten verwijderen kan niet. Deze blijft nog 5 jaar zichtbaar, nadat je de lening of schuld hebt afgelost. Is je BKR registratie niet terecht, bijvoorbeeld omdat je helemaal geen betalingsachterstand hebt gehad, dan zijn er drie manieren om van je BKR registratie af te komen:

  1. BKR registratie verwijderen door de kredietverstrekker
  2. BKR verwijderen door bezwaar te maken
  3. BKR codering verwijderen met geschillencommissie

Tip! Zorg dat je geen een negatieve BKR registratie krijgt! Leen nooit onnodig veel en loop geen betalingsachterstand op. Een lening afsluiten ? Maak dan altijd eerst een objectieve lening vergelijking.

BKR registratie verwijderen door de kredietverstrekker

Stichting BKR kan je BKR registratie niet aanpassen. Je kredietverstrekker kan dat wel. Staat er fouten in je BKR registratie en wil je dit ongedaan maken? Neem dan altijd eerst contact op met je bank of kredietverstrekker, waar je het consumptief krediet hebt afgesloten. Leg uit wat er niet klopt aan je BKR registratie en probeer er samen uit te komen.

BKR verwijderen door bezwaar te maken

Kom je er niet direct uit met je bank of kredietverstrekker, dan heb je de mogelijkheid om bezwaar te maken bij je kredietverstrekker en zo je BKR registratie verwijderen. Bezwaar maken doe je zo:

  • Leg uit waarom je het niet met je BKR registratie eens bent
  • Beschrijf de directe gevolgen van je BKR registratie
  • Verzamel zo veel mogelijk bewijs dat je gelijk hebt
  • Stuur je bezwaar, samen met het bewijs op naar je kredietverstrekker

BKR codering verwijderen met geschillencommissie

Heb je bezwaar gemaakt bij de kredietverstrekker en komen jullie er samen nog steeds niet uit? Dan is de volgende stap om bezwaar te maken bij de Geschillencommissie van het BKR. De Geschillencommissie is onafhankelijk en beoordeelt of de kredietverstrekker en Stichting BKR zich aan de regels hebben gehouden. Als dit zo is, wordt het bezwaar meestal niet in behandeling genomen.

Merkt de Geschillencommissie dat ze zich niet helemaal aan de regels hebben gehouden, dan komt er verder onderzoek. Dit duurt maximaal drie maanden. Na het onderzoek doet de geschillencommissie een uitspraak. Ben je het daar ook niet mee eens, dan is een gang naar de rechtbank je allerlaatste optie.

Let op met BKR registratie verwijderen door extern bedrijf

Via internet zijn er verschillende bedrijven die aanbieden om je BKR registratie te laten verwijderen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar is het niet altijd. Vaak betaal je aan deze bedrijven veel geld, terwijl het verwijderen van je BKR registratie niet altijd lukt. Kijk hier dus mee uit!

Conclusie BKR registratie verwijderen

Een terechte BKR registratie laten verwijderen kan dus niet. Bij een onterechte BKR registratie zijn er wel verschillende manieren om deze weg te halen. Weet je zeker dat je BKR registratie niet klopt? Neem dan gewoon contact op met je bank of kredietverstrekker. Leg uit wat er niet klopt en probeer op die manier van je BKR codering af te komen. Wanneer de kredietverstrekker hier niet in meegaat, teken je bezwaar aan of schakel je in het ergste geval de Geschillencommissie in of stap je naar de rechter.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit fringilla dolor, et ultricies magna dignissim a. Donec sit amet urna elit. Fusce vel urna tellus.
Voorkom een BKR registratie, leen zo goedkoop mogelijk!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente en aflossing voor jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken