Hoe kun je je BKR registratie opvragen?

Wil je geld lenen, maar weet je niet zeker of je een BKR-registratie hebt? Dan vraag je tegenwoordig zelf eenvoudig je BKR registratie op. Je BKR opvragen doe je via de website van het Bureau voor Krediet Registratie (BKR) en is één keer per jaar helemaal gratis. Inloggen op deze site doe je met iDIN. Dit is een dienst, ontwikkelt door banken. Je hebt hiervoor dan ook je Identifier van je bank nodig. Omdat een BKR-registratie persoonlijk is, mag je alleen je eigen BKR opvragen. Er zijn echter twee uitzonderingen:

  1. Nabestaanden mogen van overledenen de BKR-registratie opvragen
  2. Bewindvoerders mogen BKR opvragen voor mensen die niet zelfstandig kunnen handelen

Andere manieren van BKR opvragen

Via de website van BKR is niet de enige manier om je BKR-registratie op te vragen. Er zijn nog twee andere manieren om je BKR-registratie op te vragen, namelijk:

  • BKR opvragen bij de bank
  • BKR telefonisch aanvragen en ophalen in Tiel

BKR opvragen bij de bank

Je BKR registratie checken bij de bank gaat dus met een aanvraagformulier BKR-gegevens. Wanneer je dit formulier hebt ingevuld, lever je het in bij de balie van de bank. Je moet je dan identificeren met je paspoort. Ook betaal je direct administratiekosten. Daarna stuurt de bank het aanvraagformulier BKR-gegevens op naar het BKR. Meestal ontvang je dan binnen zeven werkdagen je BKR-registratie.

Zelf BKR aanvragen en ophalen in Tiel

Het is ook mogelijk om je BKR-registratie zelf op te halen bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Maak dan wel minimaal 5 dagen van tevoren een afspraak met de afdeling Inlichtingen & Inzagen. Dit kan tijdens werkdagen tussen 8.30 en 17.00 via telefoonnummer 088-1502 500.

Let op! Je moet je verplicht identificeren als je zelf je BKR-gegevens ophaalt in Tiel. Vergeet dus niet je paspoort mee te nemen.

BKR registratie opvragen vanuit buitenland

Ook als je in het buitenland zit, is je BKR registratie opvragen mogelijk. Dit doe je als je een Nederlandse bankrekening hebt met iDIN. Heb je geen Nederlandse bankrekening? Dan vul je het bovenstaande aanvraagformulier in en stuur je het op per post.

Tip! Voor meer informatie neem je telefonisch contact op met de afdeling Inlichtingen & Inzagen van het BKR. Dit doe je ook tijdens werkdagen via het telefoonnummer: 088-1502 500.

BKR inzien maar klopt niet, wat nu?

Als na opvragen BKR blijkt dat je BKR-registratie niet klopt, dan kun je een correctieverzoek indienen. Dit doe je bij de bank of kredietverstrekker die jouw gegevens heeft aangemeld bij het BKR. Wanneer je BKR-registratie niet klopt, zal deze worden aangepast.

Tip! Heb je een verzoek bij de bank of kredietverstrekker ingediend en wordt dit niet gehonoreerd? Dan heb je ook de mogelijkheid om de Geschillencommissie BKR in te schakelen. Zij kijken dan nog een keer naar je BKR-registratie. Meer informatie hierover vind je op de website van het BKR.

Conclusie BKR registratie opvragen

Je mag tegenwoordig één keer per jaar gratis je BKR opvragen. Het snelst je BKR-registratie opvragen doe je via de site van BKR. Je hebt hiervoor alleen een iDIN nodig, die je makkelijk aanvraagt met de Identifier van je bank. Andere manieren van BKR opvragen, zijn via je bank of telefonisch met Bureau Krediet Registratie. Je moet dan wel zelf naar Tiel om je BKR-registratie in te zien. In principe mag je alleen je eigen BKR-registratie opvragen, maar er zijn uitzonderingen. Ook vanuit het buitenland is BKR opvragen mogelijk. Hierdoor heb je wel een iDIN nodig of het aanvraagformulier BKR-gegevens.

Geld lenen met BKR-registratie? Betaal nooit onnodig te veel!

Op Rente.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Zo vind je gegarandeerd de lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie en weet je dat je niet onnodig te veel betaalt!

Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten