Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

  • Het meest complete aanbod
  • 100% onafhankelijke vergelijking
  • Hulp bij verantwoorde keuze

Consumptief krediet

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken Nu vanaf 3,8% rente

Vergelijk het meest complete aanbod kredietverstrekkers.

Geen onderdeel van een bank of kredietverstrekker.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9,3
  33 Reviews
"Gunstige rente, soepele handeling" 10,0   R. Tamimy 28 mei 2021
"Goede begeleiding en uitleg, geld meteen op rekening" 10,0   R. Koolen 21 mei 2021
"Snelle service, duidelijke communicatie" 10,0   S. Grotewal 30 november 2020
Top 5 laagste rente consumptief krediet

We hebben de top 5 laagste rentes per leenvorm op een rij gezet. Direct weten wat voor jou de beste consumptieve lening is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Persoonlijke lening
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 55.000 Freo 3,40%
€ 55.000 Interbank 3,50%
€ 55.000 DEFAM Premium 3,50%
€ 55.000 Nationale-Nederlanden 3,50%
€ 55.000 BNP Paribas 3,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van € 55.000 met een looptijd van 60 maanden. Naar persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Leenbedrag Kredietverstrekker Laagste rente
€ 25.000 DEFAM Premium 4,50%
€ 25.000 Qander 4,60%
€ 25.000 Directa.nl 4,60%
€ 25.000 DEFAM 4,80%
€ 25.000 ING 6,50%
Dit zijn de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet van € 25.000 met een aflospercentage van 1,5%. Naar doorlopend krediet
Veelgestelde vragen over consumptief krediet

Meer weten over het consumptief krediet? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Wat is een consumptief krediet?

De betekenis van consumptief krediet is: een lening om consumptiegoederen of -diensten te kopen, zoals een auto, een nieuwe keuken of een vakantie. Dit is ook de definitie die banken en kredietverstrekkers gebruiken. Consumptief kredieten zijn dus alle soorten leningen die je als consument kunt afsluiten, behalve de hypotheek. Lees hier meer over wat consumptief krediet is en hoe het werkt.

Welke soorten consumptief krediet zijn er?

Er zijn veel verschillende vormen van consumptief krediet. De bekendste en populairste zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Maar ook rood staan op je betaalrekening, een private leaseauto of een creditcard vallen onder consumptief krediet. Wil je meer weten over de verschillende soorten consumptieve leningen? Lees dan het artikel ‘Soorten leningen’.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptieve lening die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je krijgt direct het hele leenbedrag op je betaalrekening gestort. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Zo weet je precies wat de lening je kost.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een consumptieve lening waaruit je doorlopend mag opnemen en aflossen. Met een doorlopend krediet bepaal je zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. De rente die je betaalt is variabel. De rente op je doorlopend krediet kan dus stijgen of dalen.

Welk consumptief krediet past bij mij?

Welke lening het beste bij je past, hangt af van je leendoel. Leen je voor een grote aankoop, zoals een auto of een nieuwe keuken? Dan is een persoonlijke lening de beste keuze. Je weet met deze consumptieve lening precies hoeveel je betaalt. Je leent namelijk in één keer een vast bedrag tegen een vaste rente. Leen je geld omdat je voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben? Dan is een doorlopend krediet geschikt. Met deze vorm van consumptief krediet bepaal jij wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen.

Hoeveel kan ik lenen met een consumptief krediet?

Hoeveel je kunt lenen, hangt af van je inkomen en je vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger het bedrag dat je verantwoord leent. Maar je moet natuurlijk wel genoeg geld overhouden om je vaste lasten van te betalen. Daarom kijkt de kredietverstrekker ook naar je maandelijkse lasten. Precies weten wat je mogelijkheden zijn? Maak dan hier de berekening: Hoeveel kan ik lenen?

Tot welke leeftijd kan ik een consumptief krediet afsluiten?

Meestal ligt de maximale leeftijd voor een consumptief krediet tussen de 60 en 75 jaar. Tot welke leeftijd geld lenen mogelijk is, verschilt per kredietverstrekker. Maak je op Rente.nl een vergelijking dan, zie je alleen die consumptieve leningen waar je met jouw leeftijd voor in aanmerking komt.

Hoe wordt de rente van mijn consumptief krediet bepaald?

Bij sommige kredietverstrekkers hangt het rentepercentage van je consumptief krediet alleen af van het leenbedrag en hoelang je erover doet om de lening terug te betalen. Iedereen die hetzelfde leenbedrag en dezelfde looptijd kiest, betaalt dan dezelfde rente. Maar er zijn ook kredietverstrekkers waar het rentetarief afhangt van je persoonlijk risicoprofiel. Dit betekent dat de kredietverstrekker een inschatting maakt van het risico dat jij je lening niet kan terugbetalen. Hoe hoger de kredietverstrekker jouw risico inschat, hoe hoger het rentepercentage dat je betaalt. Wil je meer weten over hoe banken de rentetarieven voor consumptieve leningen bepalen? Lees dan het artikel: ‘Hoe werkt rente op een lening?’.

Meer informatie over consumptief krediet
Waarom rente lening vergelijken op Rente.nl?
Waarom kiezen voor Rente.nl?

Rente.nl biedt je de meest complete lening vergelijkingen van Nederland en is 100% onafhankelijk. Je vergelijkt op Rente.nl altijd de meest actuele rentes en voorwaarden. Wij tonen alleen kredietverstrekkers met een vergunning van de AFM.

Wie vergelijken wij?

Op Rente.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen van Nederland. Je vergelijkt meer dan 45 producten van 15 kredietverstrekkers. Direct weten welke kredietverstrekkers je wel en niet in onze vergelijkingen ziet en waarom? Bekijk hier het overzicht.

Hoe verdienen wij?

Leningen vergelijkingen en offertes aanvragen, is op Rente.nl helemaal gratis. We ontvangen een vergoeding van de kredietverstrekker als je via Rente.nl een lening afsluit. Deze vergoeding heeft op geen enkele wijze invloed op de getoonde resultaten.

Consumptief krediet, wat is dat?

Het woord consumptief krediet verraadt de betekenis eigenlijk al een beetje. Een consumptief krediet is een lening die je gebruikt voor een consumptief doel, dus om er goederen of diensten van te kopen. Denk aan geld lenen voor een nieuwe keuken, een verre reis of het financieren van een auto. Het zijn allemaal vormen van consumptief krediet. Van alle leningen die je als consument kunt afsluiten, valt alleen de hypotheek niet onder de definitie consumptief krediet.

Consumptief krediet vergelijken op Rente.nl

Op Rente.nl vind je meer dan alleen informatie over consumptieve kredieten. Je vindt er ook het goedkoopste consumptief krediet voor jouw wensen. Op Rente.nl vergelijk je namelijk het meest complete aanbod persoonlijke leningen en doorlopende kredieten van ruim 15 kredietverstrekkers. Zo vind je altijd de voordeligste consumptieve lening bij jouw wensen.

Op Rente.nl weet je in 5 stappen welke consumptieve leningen voor jou mogelijk zijn. Ook zie je direct welke kredietverstrekker voor jou de laagste rente voor een consumptief krediet heeft met de beste voorwaarden.

  1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je gezinssituatie.
  2. Laat ons je inkomen en vaste laten weten.
  3. Kies je leenvorm.
  4. 4. Vind het voordeligste consumptief krediet in ons overzicht!
  5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Consumptief krediet berekenen - Welke gegevens moet je invullen en waarom?

Om een goede vergelijking te maken, vragen we je enkele gegevens in te vullen, zoals je leendoel, geboortedatum en woonsituatie. Aan de hand daarvan kijken we voor welke consumptieve leningen je in aanmerking komt. Zo zie je in de vergelijking alleen consumptieve leningen waarvoor je in aanmerking komt. Wel zo handig!

Ook vragen we naar je gezinssituatie, je inkomsten en je vaste lasten. Deze gegevens hebben we nodig om te berekenen of de gewenste kredietsom voor jou verantwoord is. We laten je meteen zien wat voor jou de maximale lening is. Dit is het maximale bedrag wat jij kunt lenen op basis van jouw situatie.

Soort consumptief krediet kiezen

Nadat je bovenstaande gegevens hebt ingevuld, vragen we welke leenvorm je wilt. Je hebt de keuze tussen twee soorten consumptief krediet: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke het meest geschikt is, hangt af van je leendoel en wensen.

De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm. 85% van de mensen kiest hiervoor. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoe lang je over het aflossen doet. Zo weet je vooraf precies wat het consumptief krediet je gaat kosten. Een persoonlijke lening is vooral geschikt als je leent voor een grote aankoop, zoals een auto kopen of een nieuwe keuken financieren.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt (tot maximaal de kredietlimiet). Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. De rente die je betaalt is variabel. De rente op je doorlopend krediet kan dus stijgen of dalen. Deze vorm van consumptief krediet is geschikt als je voor een langere periode extra financiële ruimte wilt.

Looptijd of aflospercentage consumptief krediet kiezen

Heb je een keuze gemaakt uit de consumptief krediet vormen, dan kies je vervolgens een looptijd of aflospercentage. Bij een persoonlijke lening kies je zelf de looptijd van de lening. Dit is de periode waar je in maandelijkse termijnen het consumptief krediet terugbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling gespreid over meer termijnen. Je maandelijkse betaling (maandlast) is daardoor lager. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder.

Kies je voor een doorlopend krediet, dan is het aflospercentage van belang. Neem je geld op uit het doorlopend krediet, dan betaal je elke maand een percentage van de totale limiet terug. Kies een aflospercentage met een maandbedrag dat je ook echt kunt dragen.

Consumptieve financiering kiezen– Waarop letten?

Bij je keuze voor een consumptief krediet is de rente natuurlijk het belangrijkste. Dit bepaalt namelijk de lasten van een consumptieve lening (hoeveel de lening kost). Naast het rentepercentage zie je in de consumptief krediet vergelijking op Rente.nl direct wat de lening je per maand kost. Ook zie je wat je aan rente betaalt voor het totale consumptief krediet. Zo weet je direct welke kredietverstrekker voor jou echt het voordeligste consumptief krediet heeft.

Boetevrij aflossen op consumptief krediet

Maar goedkoop lenen gaat verder dan alleen de laagste rente kiezen. Naast de rente zijn ook enkele voorwaarden van belang. Veel mensen vinden boetevrij extra aflossen belangrijk. Tegenwoordig kan dit bij bijna alle persoonlijke leningen. Omdat er een paar kredietsverstrekkers zijn waarbij je wel kosten betaalt voor extra aflossen, moet je hier dus toch even goed op letten. Bij een doorlopend krediet is een boete voor extra aflossen verboden. Kortom, bij een doorlopend krediet kun je altijd extra aflossen.

Overlijdensrisicoverzekering bij consumptieve lening

Verder krijg je bij sommige consumptieve leningen standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Overlijd je vóór je het consumptief krediet hebt afbetaald, dan scheldt de kredietverstrekker de lening (deels) kwijt. Je nabestaanden hoeven dan niets te betalen. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je betaalt voor deze lening met overlijdensrisicoverzekering wel extra rente. Vaak wegen de extra rentekosten niet op tegen het zelf apart afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dat kost je vaak maar een paar euro per maand. Kortom, wil je voordelig geld lenen en een overlijdensrisicoverzekering bij je consumptieve lening? Sluit deze dan apart van je consumptief krediet af.

Consumptief krediet gevonden, hoe nu verder?

Het consumptief krediet van je keuze gevonden? Dan kun je eenvoudig een offerte voor je gewenste consumptieve lening aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend. Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je dezelfde dag nog de offerte.

Controleer de offerte goed. Wanneer je akkoord gaat, onderteken je de offerte en stuur je deze, samen met de gevraagde documenten (waaronder salarisstrook, legitimatiebewijs, bankafschriften), terug. Zodra alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de lening verstrekker ontvang je vaak dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Tip! Wil je een consumptieve lening oversluiten? Geef dit aan tijdens het invullen van je gegevens. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Tarieven consumptief krediet in beeld

Als je een consumptief krediet afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om je te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor consumptief krediet op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 3,40% en maximaal 9,15%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 3,40% tot 9,15%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 2.500 8,90% 9,15% 6 120
€ 25.000 3,60% 7,40% 1 144
€ 50.000 3,40% 5,90% 1 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 2.500 8,90% 60 € 3.082
€ 25.000 3,60% 60 € 27.316
€ 50.000 3,40% 60 € 54.371

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 4,5% en maximaal 7,8%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Maximale rente Minimale looptijd Maximale looptijd
€ 5.000 6,70% 7,80% 1 240
€ 25.000 4,50% 4,90% 1 240
€ 50.000 4,50% 4,90% 1 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag Minimale rente Looptijd (maanden) Totaal krediet
€ 5.000 6,70% 59 € 5.847
€ 25.000 4,50% 56 € 27.674
€ 50.000 4,50% 56 € 55.349
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten