Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk de actuele rentes in Nederland

 • Het meest complete aanbod
 • 100% onafhankelijke vergelijking
 • vanaf 6,5% rente

Lening aanvragen

Vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ

Vergelijk het meest complete aanbod rentes van Nederland.

Geen onderdeel van een bank of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Veelgestelde vragen over lening aanvragen

Meer weten over hoe je eenvoudig online een lening afsluit? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen regel je op Rente.nl heel eenvoudig online. Om zeker te weten dat je een goede keuze maakt, helpen we je eerst met geld lenen vergelijken. Als je vervolgens de lening van je keuze hebt gevonden, kun je direct een offerte voor deze lening aanvragen. Je doorloopt daarbij de volgende stappen:


 1. Vul enkele gegevens in over jezelf, je inkomen en je vaste lasten.
 2. Onze gecertificeerde kredietadviseurs controleren je aanvraag en sturen deze door naar de kredietverstrekker.
 3. Zodra de kredietverstrekker akkoord is, ontvang je de offerte in je mailbox.
 4. Ben je akkoord met de offerte? Dan onderteken je deze en stuur je die samen met de gevraagde documenten terug.
 5. De kredietverstrekker controleer nog een keer al je gegevens. Als alles akkoord is, ontvang je het geld op je rekening.

Lees hier meer over het volledige proces bij een lening aanvragen.

Kan ik een lening afsluiten?

Bijna iedereen van 18 jaar of ouder kan in Nederland een lening aanvragen. Je moet daarnaast nog aan een aantal voorwaarden voldoen:


 • Je hebt geen negatieve BKR-notering
 • Je bent niet ouder van 80 jaar
 • Het gewenste leenbedrag is verantwoord bij jouw financiële situatie

Om te bepalen of het gewenste leenbedrag voor jou verantwoord is, kijken kredietverstrekkers naar je inkomen en je vaste lasten. Je moet na het betalen van je vaste lasten voldoende geld overhouden om de lening elke maand zonder problemen terug te betalen. Lees hier hoe je berekent hoeveel je maximaal mag lenen: Hoeveel kan ik lenen?

Waar kan ik het beste een lening afsluiten?

Bij welke kredietverstrekker je het beste een lening kunt afsluiten, verschilt per persoon. Er zijn in Nederland ongeveer 15 kredietverstrekkers actief met allemaal verschillende leningen, rentes en voorwaarden. Welke kredietverstrekker de beste lening heeft voor jouw situatie hangt af van:


 • Het doel waarvoor je leent, bijvoorbeeld voor een auto financieren of een verbouwing.
 • Het bedrag dat je wilt lenen.
 • Je persoonlijke situatie (leeftijd, gezins-, woon- en inkomenssituatie).
 • Hoelang je erover wilt doen om de lening terug te betalen.

Door op Rente.nl in je lening vergelijking deze gegevens in te vullen, krijg je een overzicht met leningen die passen bij jouw situatie en wensen. De goedkoopste lening die je kunt aanvragen staat bovenaan. Zo zie je direct waar je het beste een lening kunt afsluiten voor jouw situatie.


Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Nadat je op Rente.nl je lening aanvraag hebt afgerond, ontvang je meestal binnen 1 tot 2 werkdagen het geld al op je rekening. Hoe snel dit precies gaat, hangt af van:


 • Hoe snel jij de documenten aanlevert die de kredietverstrekker van je vraagt. Hoe sneller je dat doet, hoe eerder je het geld hebt.
 • Hoelang de kredietverstrekker nodig heeft om je lening aanvraag te beoordelen. Meestal lukt dit binnen een paar uur. In een enkel geval kan het wat langer duren. Meer daarover lees je in het artikel Hoelang duurt goedkeuring lening? 
Waarom lening aanvragen via Rente.nl?

Op Rente.nl vergelijk je het meeste complete aanbod leningen van Nederland. Bovendien is Rente.nl geen onderdeel is van een bank of andere financiële partij, we zijn 100% onafhankelijk. Geen enkele partij heeft invloed op de resultaten in je lening vergelijking. Dankzij deze garanties vind je zeker de beste en voordeligste lening voor jouw situatie. Je kunt vervolgens direct online de lening aanvragen.

Lening aanvragen laagste rente

Online lening aanvragen? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wie voor jouw wensen de laagste rente biedt? Maak een persoonlijke vergelijking >>

Laagste rente lening aanvragen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.50010,2%ING€ 53
€ 5.0009,4%Lender & Spender€ 104
€ 10.0007,7%Lender & Spender€ 201
€ 25.0006,5%Lender & Spender€ 487
€ 50.0006,5%Lender & Spender€ 974
€ 75.0006,5%Lender & Spender€ 1.461
Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.
Dit vinden klanten van onze lening vergelijking
9
  76 Reviews
"Vlotte afhandeling en persoonlijk app contact." 8,0   Schouten 31 mei 2024
"De bemiddeling was simpelweg helder en duidelijk." 10,0   Ron Felter 25 mei 2024
"Goed en snel geholpen." 8,0   Gerrit 6 mei 2024

Lening aanvragen

Online een lening aanvragen is tegenwoordig al binnen een paar minuten geregeld. Ook op Rente.nl regel je dit zelf snel en eenvoudig. Maar geld lenen kost geld en je gaat een financiële verplichting aan voor een paar jaar. Het is dus wel belangrijk dat je een zorgvuldige keuze maakt.

Lening aanvragen, waarop letten?

Ga je op Rente.nl een lening aanvragen, dan maakt je eerst een vergelijking om de beste en goedkoopste lening voor jouw situatie te vinden. Je vult enkele gegevens in over jezelf en de wensen voor je lening. Op basis daarvan krijg je een overzicht van leningen die passen bij je wensen en situatie. Hoe bepaal je vervolgens uit die lijst welke lening je gaat aanvragen?

We raden je aan om vooral te letten op de rente en de maandlasten. Omdat de voorwaarden van de leningen weinig verschillen, is de rente het belangrijkste verschil tussen de leningen. Hoe lager de rente, hoe goedkoper de lening is. Je vindt de lening met laagste rente op Rente.nl altijd bovenaan je resultatenoverzicht.

De rente bepaalt ook voor het grootste deel de maandlasten van je lening. Hoe lager de rente, hoe lager het bedrag dat je per maand betaalt  voor de lening. Daarnaast kun je de maandlasten beïnvloeden door de looptijd (terugbetaalperiode) van de lening aan te passen. Hoe langer je over het terugbetalen doet, hoe lager je maandbedrag wordt. Het bedrag dat je moet terugbetalen, wordt namelijk over meer maanden gespreid. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd ook langer rente. Hierdoor is je lening uiteindelijk duurder. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Tip! Door tijdens je vergelijking op Rente.nl de looptijd aan te passen, zie je direct wat dit betekent voor je maandlasten.

Veilig en verantwoord een lening aanvragen 

Een goede en goedkope lening aanvragen is dus heel gemakkelijk op Rente.nl. Je wilt natuurlijk ook veilig en verantwoord lenen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt je daarom aan op de volgende 4 punten te letten.

1. Controleer of de kredietverstrekker een vergunning heeft

Alle kredietverstrekkers die je op Rente.nl vergelijkt, hebben een vergunning van de AFM. Je kunt hier zelf voor elke kredietverstrekker opzoeken of deze een vergunning heeft.

2. Een lening afsluiten kost nooit geld

Als je via zoekmachines op internet naar leningen zoekt, kom je soms partijen tegen die geld vragen voor het afsluiten van een lening. Trap daar nooit in! Een lening aanvragen hoort gratis te zijn. Op Rente.nl betaal je daarom ook nooit afsluitkosten voor je lening.

3. Pas op voor flitskredieten

Je komt op internet ook vaak flitskredieten tegen. Dit zijn leningen met een laag leenbedrag die je in een paar dagen of weken moet terugbetalen. Deze leningen zijn erg duur en de partijen die flitskredieten aanbieden, zijn niet allemaal even betrouwbaar. Daarnaast mag zo’n kredietverstrekker je nooit meer dan 10 procent rente vragen. Dat is namelijk de wettelijke maximale rente voor een lening.

4. Doorlopend krediet afsluiten? Controleer of je aflost

Je hebt bij het afsluiten van een lening de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staan de rente en de aflossing de hele looptijd vast. Bij een doorlopend krediet kan de kredietverstrekker de rente echter tussentijds aanpassen. Een te hoge rente bij een doorlopend krediet kan ervoor zorgen dat je alleen maar rente betaalt en niets meer aflost. Je betaalt bij een doorlopend krediet namelijk een vast percentage van de kredietlimiet als je geld opneemt. Met dat bedrag betaal je de rente en aflossing. Als het rentepercentage op het doorlopend krediet erg hoog is of flink stijgt, loop je het risico dat er van je maandelijkse bedrag niks meer overblijft om af te lossen. Controleer dus bij een krediet aanvraag, maar vooral ook daarna regelmatig of je nog echt aflost op je krediet.

Online lening aanvragen in 4 stappen

Heb je op Rente.nl de lening van je keuze gevonden, dan doorloop je in 4 eenvoudige stappen ons aanvraagproces.

1.Online lening offerte aanvragen

Je vraagt eerst gratis en vrijblijvend online een offerte aan. Hierbij vragen we je enkele gegevens over:

 • Jezelf en je eventuele partner
 • Je inkomsten
 • Je vaste laten

Tip! Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan ook direct aan bij je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee bij het bepalen of je het gewenste bedrag kunt lenen.

2. Beoordeling lening aanvraag

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je direct een bevestiging in je mailbox. Onze gecertificeerde kredietadviseurs checken of je alles goed hebt ingevuld. Als alles goed is, sturen ze je aanvraag door naar de kredietverstrekker. De kredietverstrekker checkt de gegevens die je hebt ingevuld. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken.

Als je aan de voorwaarden van de kredietverstrekker voldoet, ontvang je een offerte voor de lening. Die heb je meestal binnen 1 werkdag in je mailbox. Neem de offerte goed door en controleer of de gegevens allemaal kloppen.

3. Lening afsluiten en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte? Dan zet je de lening aanvraag definitief in gang. Dat doe je door de offerte te ondertekenen en de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt op te sturen. De kredietverstrekker vraagt je bijvoorbeeld naar loonstrookjes, rekeningafschriften en een kopie van je legitimatiebewijs. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Besluit je niets te doen met de offerte? Dan gebeurt er verder niks. De offerte verloopt vanzelf. Als je later alsnog een lening wilt, kun je opnieuw een offerte aanvragen.

4.Lening aanvraag akkoord? Ontvang het geld!

Tot slot controleer de kredietverstrekker nog een keer al je gegevens. Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening aanvraag is geaccepteerd en staat het geld meestal binnen 1 werkdag op je rekening. Je lening aanvraag is dan succesvol afgerond en je kunt gaan genieten van het doel waarvoor je de lening hebt afgesloten.

Tarieven geld lenen in beeld

Als je een lening afsluit, ga je voor een aantal jaren een verplichting aan met een kredietverstrekker. Dat doe je dus niet zomaar even. Om te laten zien wat je kunt verwachten, hebben we de looptijden en tarieven voor geld lenen op een rij gezet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen.

Je ziet dus dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden is. Het rentepercentage voor een lening is minimaal 6,50% en maximaal 13,90%.

Tarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening varieert van 6,50% tot 13,90%. In de voorbeeldberekening gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 2.50010,20%13,90%6180
€ 25.0006,50%12,50%6180
€ 50.0006,50%12,50%6180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 2.50010,20%60€ 3.169
€ 25.0006,50%60€ 29.219
€ 50.0006,50%60€ 58.437

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet is minimaal 8,8% en maximaal 11,4%.In de voorbeeldberekening gaan we ervan uit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Tarieven doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€ 5.00010,30%11,40%1240
€ 25.0008,80%9,70%1240
€ 50.0008,80%9,70%1240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
KredietbedragMinimale renteLooptijd (maanden)Totaal krediet
€ 5.00010,30%65€ 6.462
€ 25.0008,80%62€ 30.937
€ 50.0008,80%62€ 61.875
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten