Lenen tegen
een scherp tarief vanaf
4,2%Toon alle leningen

Keuzehulp lenen

Welke lening past bij jou? Vind eenvoudig de voordeligste lening die past bij jouw wensen.

Vul het gewenste leenbedrag in

€ 1.000€ 75.000
Start vergelijking

Of gebruik de keuzehulp.

Rente lening vergelijken

Op Rente.nl vergelijk je eenvoudig alle banken en kredietverstrekkers. Naast handige renteoverzichten bieden we je ook een uitgebreide keuzehulp. Zo vind je altijd een passende lening bij jouw situatie en tegen een zo laag mogelijke rente.

Doorlopend krediet

 • Geld achter de hand
 • Variabele looptijd
 • Tussentijds aflossen & opnemen

Gewenste leenbedrag

€ 1.000€ 75.000

Gewenste maandlast

€ 100€ 1.500

Het goedkoopste krediet

 • Geen

 • 0

 • 0 maanden

 • 0 %

0Details

Persoonlijke lening

 • Geschikt voor eenmalige uitgave
 • Vaste rente en looptijd
 • Vooraf duidelijkheid over totale kosten

Gewenste leenbedrag

€ 1.000€ 75.000

Gewenste looptijd

24 maanden120 maanden

Goedkoopste persoonlijke lening

 • Geen

 • 0

 • 0 maanden

 • 0 %

0Details

Dit zeggen onze klanten:

8,0 van 10

"Ik heb de vergelijking gedaan op Rente.nl en vervolgens een offerte aangevraagd. De site is verder duidelijk."

10,0 van 10

"Ideale website. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen"

8,0 van 10

"Goede en heldere informatie, snel online te regelen"

Bekijk alle 11 reviews

Rente lening vergelijken

Op zoek naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Op Rente.nl vergelijk je eenvoudig alle leningen op rente en voorwaarden. Zo vind je altijd de beste lening tegen de laagste rente. Rente.nl biedt complete, actuele renteoverzichten van leningen en doorlopende kredieten. En voor een echt slimme keuze bieden we je ook nog de keuzehulp. Hiermee vind je op basis van jouw wensen en voorkeuren altijd de meeste passende lening voor jouw situatie en kun je direct online een offerte aanvragen.

Rente lening vergelijken via Rente.nl

 • Compleet overzicht van leningen
 • Rentetarieven worden dagelijks gecontroleerd
 • Eenvoudig een passende lening bij jouw situatie
 • Direct online een offerte aanvragen

Rente geld lenen in beeld

Om je een beter inzicht te geven in de exacte looptijden en tarieven van leningen, hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. Zo zie je dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 4,2% tot 11,6%.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 5,9% 4,2% 4,2%
Maximale rente 11,6% 7,7% 7,9%
Minimale looptijd (maanden) 12 12 12
Maximale looptijd (maanden) 120 120 120
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Rente 5,9% 4,2% 4,2%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.882 €27.707 €55.414

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,4% 4,4%
Maximale rente 11,4% 8,7% 8,7%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Rente 7,5% 4,4% 4,4%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.608 €55.216

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,4% tot 11,4%. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we er vanuit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Persoonlijke lening rente vergelijken

Rente.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite waar je eenvoudig de rentetarieven en voorwaarden van leningen, hypotheken, spaarrekeningen en bankspaarproducten vergelijkt. Op het gebied van leningen vergelijken bieden wij je twee mogelijkheden. Je kunt direct naar de renteoverzichten gaan om zelf voor je doorlopend krediet of persoonlijke lening de rente en voorwaarden te vergelijken. Maar we bieden je ook een uitgebreide keuzehulp. Hiermee bereken je aan de hand van jouw situatie en voorkeuren de best passende lening tegen een lage rente.

Wij streven ernaar alle banken en kredietverstrekkers op te nemen in de vergelijking. De getoonde rentes en voorwaarden krijgen wij aangeleverd van dataleverancier MoneyView. Hierdoor kunnen wij banken en kredietverstrekkers die hun gegevens niet doorgegeven aan MoneyView niet opnemen in de vergelijking.

Wil je precies weten welke banken en kredietverstrekkers wij vergelijken? Bekijk hier het overzicht: kredietverstrekkers.rente.nl.

Geld lenen lage rente

De rente op een lening is de vergoeding die je aan de kredietverstrekker betaalt voor het beschikbaar stellen van de lening. Met de leenrente die je betaalt, dekt de geldschieter de kosten die hij maakt. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het advies en het opmaken van de overeenkomst. Deze kosten zijn gelijk, of de lening die je afsluit nu groot of klein is. Vaak geldt dan ook dat hoe hoger het leenbedrag is, hoe lager de rentepercentages. Via Rente.nl vergelijk je eenvoudig de actuele rente van leningen per leenbedrag en aanbieder. Zo vind je altijd een voordelige lening.

Laagste rente persoonlijke lening

Rente lening vergelijken? Geld lenen wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen tegen de laagste rente. Dit betekent dat je goed naar de rente lening kijkt, maar het is vooral belangrijk dat je een lening kiest die past bij je situatie en wensen. De twee bekendste vormen van geld lenen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening wordt in de meeste gevallen gebruikt voor de financiering van een éénmalige grote aankoop, bijvoorbeeld een auto.

Een persoonlijke lening kent een vaste looptijd en een vaste persoonlijke lening rente. Een doorlopend krediet geeft je extra financiële ruimte, hierdoor kun je gedurende de looptijd opnemen en aflossen. Dit tegen een variabel rentetarief. Op Rente.nl kun je zelf heel eenvoudig voor beide vormen de rente lening vergelijken.

Rente lening vergelijken

Je kunt bij veel geldverstrekkers en banken zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening afsluiten. Naast het kiezen van de meest geschikte leenvorm is het rente lening vergelijken belangrijk om naar de voorwaarden te kijken. Hoe is het geregeld met tussentijds extra opnemen of versneld aflossen, wat gebeurt er bij werkloosheid of overlijden en hoe zijn de tarieven opgebouwd? Deze voorwaarden verschillen allemaal per aanbieder. De beste lening voor jouw situatie is dus erg persoonlijk, waardoor goed vergelijken van rentetarieven én voorwaarden erg belangrijk is voor het vinden van die goedkope geldlening.

Goedkoop geld lenen

Bij goedkoop lenen denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan geld lenen tegen lage rente. Maar bij de kosten van een lening komt meer kijken. De kosten van een lening worden uitgedrukt in de maandlasten. Dit zijn de kosten die je maandelijks aan de lening kwijt bent. Dit bestaat uit de rente over het geleende bedrag en de maandelijkse aflossing. Soms zijn er bijkomende kosten, zoals de premie voor een kredietbeschermer of overlijdensrisicoverzekering. Houd ook hier rekening mee als je de kosten van je lening berekent.

Wil je echt goedkoop lenen, dan moet je ook kijken naar de voorwaarden. Een lening met ongunstige voorwaarden, zoals een hoge boete als je voortijdig aflost, kan je alsnog op hoge kosten jagen. Lage maandlasten gecombineerd met de beste voorwaarden leveren voor jouw situatie de goedkoopste lening op. Om de best passende lening te vinden met een lage rente, bieden wij je de leenassistent aan. Hiermee bepaal je aan de hand van je situatie en wensen welke leningen hier het beste op aansluiten. Vervolgens kun je voor de passende lening met de laagste rente direct online een offerte aanvragen.