Vergelijk de actuele rentes in Nederland

 • Het meest complete aanbod
 • 100% onafhankelijke vergelijking
 • Hulp bij verantwoorde keuze

Hypotheekrente NHG

Overzicht actuele rentes

Vergelijk het meest complete aanbod hypotheekverstrekkers.

Geen onderdeel van een bank
of andere derde partij.

Altijd de actuele rentes én voorwaarden!

Dit vinden klanten van onze hypotheekrente vergelijking
9,3
  33 Reviews
"Gunstige rente, soepele handeling" 10,0   R. Tamimy 28 mei 2021
"Goede begeleiding en uitleg, geld meteen op rekening" 10,0   R. Koolen 21 mei 2021
"Snelle service, duidelijke communicatie" 10,0   S. Grotewal 30 november 2020
Top 5 laagste hypotheekrente NHG

Wij hebben de top 5 laagste hypotheekrentes met NHG voor een rentevaste periode van 1 en 10 jaar op een rij gezet. Direct weten wat voor jou de goedkoopste hypotheekrente met NHG is? Maak een persoonlijke vergelijking >>

1 jaar rente met NHG
Hypotheekvorm Hypotheekverstrekker Rente
Annuiteiten Centraal Beheer 0,69 %
Annuiteiten Woonfonds 0,70 %
Annuiteiten a.s.r. bank 0,70 %
Annuiteiten SNS Bank 0,70 %
Annuiteiten BLG Wonen 0,70 %
Je ziet hier de laagste NHG rente voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 1 jaar.
10 jaar rente met NHG
Hypotheekvorm Hypotheekverstrekker Rente
Annuiteiten ING 0,85 %
Annuiteiten Lloyds Bank 0,85 %
Annuiteiten Centraal Beheer 0,85 %
Annuiteiten Hypotrust 0,85 %
Annuiteiten Hypotrust 0,85 %
Je ziet hier de laagste NHG rente voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar.
Veelgestelde vragen over hypotheekrente met NHG

Meer weten over NHG en de hypotheekrente? Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.  Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen.

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Als je kiest voor een hypotheek met NHG heb je de garantie dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt als je dat zelf door onvoorziene omstandigheden niet meer kan. Denk hierbij aan werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een scheiding. Een geruststellende gedachte dat je je dan niet druk hoeft te maken over je hypotheek.

Wat zijn de voordelen van hypotheekrente met NHG?

Het belangrijkste voordeel van NHG is de zekerheid dat je hypotheek wordt afbetaald als je dat zelf niet meer kunt. Daarnaast betaal je voor een hypotheek met NHG een lager rentetarief. Voor de bank is de zekerheid dat deze het geld terugkrijgt namelijk ook een voordeel. Daarom geven banken korting op de hypotheekrente als je kiest voor NHG.

Wat zijn de nadelen van een hypotheek met NHG rente?

Echte nadelen heeft een hypotheek met NHG niet. Helaas komt alleen niet iedereen in aanmerking voor een hypotheek met NHG. Of je een hypotheek met NHG rente kunt afsluiten hangt af van de hypotheeksom en de waarde woning. Lees hier meer over de voorwaarden voor NHG.

Wat is actuele hypotheekrente met NHG?

Bijna elke dag zijn er wel banken en hypotheekverstrekkers die hun rentetarieven met NHG aanpassen. Op Rente.nl vergelijk je altijd de actuele hypotheekrente met NHG van het meest complete aanbod hypotheken. Zo weet je meteen hoe hoog de NHG rentestanden op dit moment zijn. Hypotheekrente NHG vergelijken >>

Hoe bepaalt een bank de NHG rentetarieven?

Banken en hypotheekverstrekkers bepalen hun NHG rente op basis van 4 factoren:

 • De marktrentes
  Banken kijken hoeveel rente ze zelf betalen als ze geld lenen op de kapitaalmarkten.
 • Kosten die de bank maakt voor het verstrekken van hypotheken
  Een grote bank met veel kantoorpanden en personeel maakt meer kosten dan een kleine online hypotheekverstrekker. Daarom zijn de NHG hypotheekrentes bij online hypotheekverstrekkers vaak lager dan bij een grote bank.
 • Korting in plaats van risico-opslag
  Banken schatten in hoeveel risico ze lopen met het verstrekken van hypotheken. Als bijvoorbeeld veel mensen hun baan verliezen, loopt de bank meer risico dat mensen hun hypotheek niet terugbetalen. Omdat een bank bij een hypotheek met NHG de garantie heeft dat je hypotheek wordt terugbetaald, krijg je in plaats van een risico-opslag een korting op de hypotheekrente met NHG.
 • Winstopslag
  De bank wil ook geld verdienen aan het verstrekken van hypotheken met NHG. Daarom verhogen de banken hun NHG rentetarieven met een winstopslag.
Welke bank heeft de laagste hypotheekrente met NHG?

Welke bank voor jou de laagste NHG rente heeft, hangt af van:

 • Je hypotheekvorm
 • Je rentevaste periode

Door deze gegevens in te vullen op Rente.nl zie je direct welke bank voor jouw wensen de laagste NHG hypotheekrente heeft op dit moment. Omdat je op Rente.nl altijd de actuele hypotheekrentes met NHG vergelijkt van het meest complete aanbod hypotheken, weet je zeker dat de bank met de laagste hypotheekrente met NHG voor jou ertussen staat.

Waarom hypotheekrente met NHG vergelijken op Rente.nl?

Rente.nl biedt je de meest complete NHG hypotheekrente vergelijking van Nederland en is 100% onafhankelijk. Je vergelijkt op Rente.nl altijd de meest actuele hypotheekrente met NHG. Zo weet je zeker dat je de laagste NHG hypotheekrente bij jouw wensen vindt. Direct hypotheekrente vergelijken >>

Meer informatie over hypotheekrentes vergelijken
Waarom hypotheekrente vergelijken op Rente.nl?
Waarom kiezen voor Rente.nl?

Rente.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijkingen van Nederland en is 100% onafhankelijk. Je vergelijkt op Rente.nl altijd de meest actuele rentes en voorwaarden.

Wie vergelijken wij?

Op Rente.nl vergelijk je het meest complete aanbod hypotheekrentes van Nederland. Je vergelijkt meer dan 45 producten van ruim 30 hypotheekverstrekkers. Direct weten welke kredietverstrekkers je wel en niet in onze vergelijkingen ziet en waarom? Bekijk hier het overzicht.

Hoe verdienen wij?

Hypotheekrentes vergelijken en een offerte aanvragen is op Rente.nl helemaal gratis. Wanneer je een product afsluit via Rente.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder. Deze vergoeding heeft op geen enkele wijze invloed op de getoonde resultaten.

NHG rente vergelijken: zeker van de laagste rente!

Een hypotheek met NHG afsluiten doe je niet zomaar. Die afweging wil je zorgvuldig maken. In je zoektocht naar de beste hypotheek met de laagste hypotheekrente met NHG is een vergelijking op Rente.nl een goed startpunt. Rentes vergelijken doe je op Rente.nl 100% onafhankelijk. Wij vergelijken de actuele rentes en voorwaarden van ruim 45 hypotheken van meer dan 30 hypotheekverstrekkers. Daarmee bieden we de meest complete NHG hypotheekrente vergelijking van Nederland. Zo vind je altijd de laagste hypotheekrente met NHG voor jouw wensen!

Waarom hypotheekrente NHG vergelijken?

De actuele hypotheekrente met NHG vergelijken bespaart je flink wat geld. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek al snel € 550 per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Hoe werkt een hypotheek met NHG rente?

Een hypotheek met NHG rente werkt hetzelfde als elke andere hypotheek. Je leent geld om een woning te kopen en je betaalt dit terug volgens de afspraken die je hebt gemaakt. Je merkt het verschil vooral in het rentetarief dat je betaalt. Je krijgt op je hypotheek met NHG rente namelijk een korting. Deze korting loopt op tot 0,6%.

Je krijgt korting op je rentetarief omdat de bank bij een hypotheek met NHG de zekerheid heeft dat de hypotheek wordt terugbetaald als je dat zelf niet meer kunt. Mocht je buiten je schuld werkloos of arbeidsongeschikt raken of ga je scheiden en kun je je hypotheek niet meer terugbetalen? Dan zorgt het Waarborgfonds dat de bank het geld terugkrijgt. In ruil voor die zekerheid geeft de bank je dus een korting op de hypotheekrente bij NHG.

Laagste hypotheekrente met NHG

De korting op je rentetarief zorgt ervoor dat je met NHG vrijwel altijd een lagere hypotheekrente betaalt dan bij een hypotheek zonder NHG.

Tip! Leen je minder dan 60 procent van de waarde van je woning? Dan is een hypotheek zonder NHG meestal voordeliger. Vergelijk hier de actuele hypotheekrente zonder NHG.

Let op! Om in aanmerking te komen voor NHG gelden een aantal voorwaarden. Een hypotheek met NHG mag in 2021 bijvoorbeeld maximaal € 325.000 bedragen. Heb je een hogere hypotheek nodig? Dan is NHG voor jou dus geen optie. Lees hier meer over NHG en de voorwaarden voor deze regeling.

Laagste hypotheekrente met NHG in de 3 keuzes

Op Rente.nl helpen we je bij je zoektocht naar de laagste hypotheekrente met NHG bij jouw wensen. Na het maken van 3 keuzes zie je welke hypotheken voor jou mogelijk zijn en welke bank de laagste hypotheekrente heeft. Je maakt hierbij 3 keuzes:

 1. Kies je hypotheekvorm
 2. Kies je rentevaste periode
 3. Geef aan dat je een hypotheek met NHG wilt.

We helpen je graag bij de keuze voor je hypotheekvorm en rentevaste periode. Daarom leggen we je hieronder uit wat deze keuzes inhouden en hoe je zelf een goede keuze maakt.

Hypotheekrente NHG berekenen bij je gewenste hypotheekvorm

Je hebt voor een hypotheek met NHG de keuze uit drie hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Voor starters zijn alleen de eerste twee vormen mogelijk. Sinds 2013 mag je de hypotheekrente voor een nieuwe hypotheek namelijk alleen nog aftrekken van de belasting als het een annuïteiten- of lineaire hypotheek is. De NHG hypotheekrente annuïteit en NHG rente voor een lineaire hypotheek zijn bij de bank meestal exact hetzelfde. Het verschil zit in hoe je maandlasten zijn verdeeld over de looptijd van je hypotheek.

Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek betaal je de hele looptijd elke maand hetzelfde bedrag aan de bank. Je maandbedrag bestaat uit hypotheekrente en aflossing. De rente betaal je over het deel van je hypotheek dat je nog niet hebt afgelost. Aan het begin van de looptijd is het aandeel hypotheekrente van je maandbedrag dus hoog en betaal je weinig aan aflossing. Aan het einde van de looptijd betaal je juist relatief weinig rente en veel aflossing.

Je mag de betaalde hypotheekrente namelijk aftrekken van de belasting. Doordat je in het begin relatief veel rente betaalt, krijg je in de eerste jaren een hogere belastingteruggave. Aan het einde van de looptijd krijg je juist wat minder terug, omdat je ook minder rente betaalt. Hierdoor zijn je netto maandlasten aan het begin een stuk lager dan aan het einde van de looptijd van je hypotheek.

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af op je hypotheek. Je maandbedrag bestaat uit deze vaste aflossing met daarbovenop de hypotheekrente. Ook hier geldt dat je de hypotheekrente betaalt over het bedrag dat je nog niet hebt afgelost. Aan het begin betaal je dus veel rente en dat wordt steeds minder. Het totale bedrag dat je aan de bank betaalt, wordt dus elke maand lager. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten bij een lineaire hypotheek aan het begin relatief hoog zijn. Dat moet je wel kunnen betalen.

Lees hier meer informatie over welke hypotheek het beste bij je past: Annuïteit of lineair.

Aflossingsvrije hypotheek
Zoals de naam aflossingsvrije hypotheek al aangeeft, los je met deze hypotheek niets af tijdens de looptijd. Je betaalt alleen hypotheekrente. De hypotheekschuld blijft dus de hele looptijd even hoog. De aflossingsvrije hypotheek rente is bij een bank hoger dan het hypotheekrentetarief voor een annuïtaire of lineaire hypotheek. De bank loopt bij een aflossingsvrije hypotheek namelijk meer risico. Omdat je niet aflost op je hypotheek bestaat de kans dat de verkoop niet genoeg opbrengt om je hypotheek volledig terug te betalen.

Als je je aflossingsvrije hypotheek voor 1 januari 2013 hebt afgesloten, mag je de rente die je betaalt aftrekken van de belasting. Dit is dus tijdens de looptijd heel voordelig. Maar aan het einde van de looptijd of wanneer je je huis verkoopt, moet je de hele hypotheek aflossen. Daar moet je dan wel genoeg geld voor hebben.

Let op! Een aflossingsvrije hypotheek met NHG rente is alleen mogelijk als je niet meer dan 50 procent van de woningwaarde leent.

Laagste hypotheekrente met NHG kiezen per rentevaste periode

Je rentevaste periode is het aantal jaren dat je je hypotheekrente vastzet. Dit betekent dat je voor die periode precies weet hoeveel je hypotheek elke maand kost. Aan die zekerheid hangt echter ook een prijskaartje. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger namelijk je hypotheekrente met NHG. Welke rentevaste periode voor jou de beste keuze is, hangt af van je financiële situatie en je wensen voor de toekomst. De meest gekozen rentevaste periodes zijn 1, 5, 10 of 20 jaar. Bekijk hier direct de actuele NHG hypotheekrente voor deze en andere veelgekozen rentevaste periodes:

Laagste NHG hypotheekrente bij korte rentevaste periode (tot 5 jaar)

Met een korte rentevaste periode profiteer je van de laagste NHG rentetarieven. Je hebt dan wel minder zekerheid over je maandlasten op de lange termijn. Na je rentevaste periode kan je NHG hypotheekrente namelijk ineens omhoog gaan. Kies dus alleen voor een korte rentevaste periode als je een eventuele stijging in je maandlasten kunt betalen. Verder is een korte rentevaste periode interessant als je verwacht maar een paar jaar in de woning te wonen.

Of langer zekerheid (10 jaar of langer) tegen een hogere hypotheekrente NHG?

Kun je je een stijging in de maandlasten van je hypotheek echt niet permitteren? Dan wil je waarschijnlijk langere tijd zekerheid over je maandlasten. Je hypotheekrente vastzetten voor een langere periode is in dat geval verstandig. Dit is ook een goede keuze als je verwacht dat je financiële situatie in de toekomst verandert, bijvoorbeeld als je kinderen krijgt en/of minder gaat werken.

Let op! Controleer altijd of je de hypotheek mee mag verhuizen naar een nieuwe woning. Als dit niet mag en je gaat verhuizen tijdens de rentevaste periode, moet je soms een hoge boete betalen.

Variabele NHG hypotheekrente

In plaats van je hypotheekrente vastzetten, kun je ook een variabele hypotheekrente met NHG kiezen. Het voordeel is dat je nergens aan vastzit. Je mag elke maand zonder boete overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Het nadeel is dat de NHG rente die je betaalt elke maand kan veranderen. Je maandlasten zijn dus onzeker. Ook als de hypotheekrente ineens hoger wordt, moet je dit wel kunnen betalen. Houd je weinig geld over aan het einde van de maand of sta je vaak rood? Kies dan niet voor een variabele NHG hypotheekrente.

Tip! Bij de keuze voor het lang of kort vastzetten van je hypotheekrente met NHG speelt ook een rol of de NHG hypotheekrentes in de toekomst gaan stijgen of dalen. Als je namelijk een lange rentevaste periode kiest en de rentes dalen, dan profiteer je daar niet van. Maar als je kiest voor een korte rentevaste periode en de rentes stijgen, krijg je ineens hogere maandlasten aan het einde van de rentevaste periode. Laat je dus goed adviseren door een hypotheekadviseur voor je een definitieve keuze maakt.

Laagste hypotheekrente NHG gevonden, hoe nu verder?

Heb je in het overzicht met actuele rentestanden de laagste hypotheekrente met NHG gevonden? Dan kun je direct een offerte voor de hypotheek aanvragen. Dit is altijd gratis en vrijblijvend. We sturen je gegevens dan door naar een onafhankelijke hypotheekadviseur waarmee we samenwerken. Deze neemt contact met je op. Ook dat is geheel gratis en vrijblijvend.

Wij raden je aan om altijd met een deskundige de mogelijkheden na te lopen. Een hypotheek is een financiële verplichting voor een lange termijn. Een deskundige die met je meedenkt is dan raadzaam en verstandig. Denk hierbij ook aan zaken die naast de hypotheek geregeld moeten worden. Is een levensverzekering nodig? Hoe ziet je situatie eruit als je arbeidsongeschikt raakt? Kortom, allemaal bijkomende belangrijke zaken waar een deskundige je goed bij kan begeleiden en adviseren.

Waarom NHG hypotheekrente vergelijken op Rente.nl?

Rente.nl biedt je de meest complete en actuele NHG hypotheekrente vergelijking van Nederland. Zo vind je altijd de laagste rente met NHG voor jouw hypotheek. Profiteer met Rente.nl van de volgende voordelen:

100% onafhankelijk NHG rente vergelijken

Rente.nl is geen onderdeel van een bank of andere financiële partij. Deze partijen hebben dus ook geen invloed op onze vergelijkingen. Daarom is je NHG hypotheekrente vergelijking op Rente.nl volledig objectief en onafhankelijk. Je vindt altijd direct de laagste rente met NHG voor je hypotheek. Hypotheekverstrekkers, intermediairs en banken beïnvloeden op geen enkele wijze de volgorde van de resultaten die je ziet. Zo ben je altijd zeker van een 100% onafhankelijke vergelijking.

De meest complete hypotheekrente NHG vergelijking

Rente.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland. Je vergelijkt op Rente.nl meer dan 45 hypotheken van ruim 30 hypotheekverstrekkers. Zo weet je zeker dat je de laagste NHG rente van Nederland vindt.

Dit betekent ook dat je hypotheekverstrekkers ziet die je misschien nog niet kent. Alle hypotheekverstrekkers op Rente.nl zijn echter volledig betrouwbaar. Ze hebben allemaal een vergunning van de AFM. Zo maak je zeker een veilige en verstandige keuze!

Actuele NHG hypotheekrentes en voorwaarden

Op Rente.nl vergelijk je altijd actuele rentes en voorwaarden. Dit garanderen we door samen te werken met dataleverancier Moneyview en verschillende financiële instellingen in Nederland. Zo tonen wij dus altijd de actuele NHG rentes in onze hypotheekrente vergelijking.

Verantwoording hypotheekrente met NHG vergelijken Rente.nl

Op Rente.nl zijn we transparant. Over hypotheken en de verschillende hypotheekverstrekkers, maar natuurlijk ook over ons zelf. Daarom vind je hier informatie over hoe wij verdienen, welke vergunningen wij hebben en hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Hoe wij verdienen

Op Rente.nl vergelijk je gratis en vrijblijvend hypoheken. Dit zal ook altijd zo blijven. Wij ontvangen een vaste vergoeding van een aanbieder of tussenpersoon als je via Rente.nl daar een product afsluit. De hoogte van deze vergoeding verschilt per product en aanbieder. Deze vergoeding beïnvloedt op geen enkele wijze de hypotheken en de volgorde die je ziet in ons overzicht.

AFM, Kifid en KVK

Rente.nl is onderdeel van Geld.nl B.V.. Geld.nl heeft een AFM vergunning onder nummer: 12039914. Dit betekent dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) controleert of wij ons houden aan alle regels in de Wet Financieel Toezicht (WFT). Zo weet je zeker dat Rente.nl een veilige en betrouwbare site is voor het vergelijken van je financiële producten.

Verder is Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dien deze dan in bij de betreffende aanbieder. Wanneer je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, leg je de klacht voor aan het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Heb je een klacht over de dienstverlening van Rente.nl, neem dan contact op met ons Service Team. De behandeling van elke klacht verloopt volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Wij waarborgen je privacy en gaan zorgvuldig om jouw gegevens. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten