Actuele hypotheekrente
vergelijken

1,95%Toon alle hypotheken

Dit zeggen onze klanten:

8,0 van 10

"Ik heb de vergelijking gedaan op Rente.nl en vervolgens een offerte aangevraagd. De site is verder duidelijk."

10,0 van 10

"Ideale website. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen"

8,0 van 10

"Goede en heldere informatie, snel online te regelen"

Bekijk alle 11 reviews

Daarom rente.nl

 • Zeer tevreden klanten

  Onze klanten waarderen de overzichtelijke vergelijkingen en de vriendelijkheid van onze medewerkers het meest.

 • De beste deals

  Wij helpen je die goede keuze te maken. De beste lening tegen de scherpste premie.

 • Hulp van onze experts

  Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar.

Hypotheekrente vergelijk

De actuele hypotheekrente bepaalt bij het aangaan van een hypothecaire lening voor een groot deel de maandlasten. Het is dus erg belangrijk de hypotheekrentetarieven goed met elkaar te vergelijken. Op Rente.nl vind je hiervoor een compleet overzicht van alle aanbieders met rentepercentages en voorwaarden. Naast de actuele hypotheekrente vergelijken biedt Rente.nl je nog enkele handige tools, bijvoorbeeld voor het berekenen van je maximale hypotheek of om te bepalen of je dat droomhuis ook daadwerkelijk kunt financieren. Rente.nl helpt je slimme financiële keuze te maken!

Actuele hypotheekrente vergelijken via Rente.nl

 • Compleet overzicht van hypotheken
 • Actuele rente hypotheek en voorwaarden vergelijken
 • Actueel: rentetarieven worden dagelijks gecontroleerd
 • Direct regelen via Rente.nl

Actuele hypotheekrente vergelijken

Zoek je een nieuwe hypotheek of wil je je bestaande hypotheek oversluiten, dan is de actuele rente hypotheek vergelijken een belangrijke eerste stap. Het rentetarief van je hypothecaire lening bepaalt namelijk voor een groot deel de (maandelijkse) kosten van je hypotheek. Naast de actuele hypotheekrente vergelijken is een goed advies erg belangrijk. Een hypotheek sluit je vaak af voor een lange periode en moet dus passen bij je persoonlijke situatie. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom vraag je na je vergelijking via Rente.nl eenvoudig een adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur.

Actuele rente hypotheek

Op Rente.nl kun je de actuele hypotheekrente vergelijken voor elke hypotheek die past bij jouw wensen. Zo vind je er de rentestand per aflossingsvorm, maar ook per rentevaste periode. Naast de huidige rentestanden kun je de hypotheken vergelijken op voorwaarden. Heb je de hypotheek van je voorkeur gevonden, dan kun je direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Een erkend hypotheekadviseur zal dan contact met je opnemen om de inhoudelijke mogelijkheden te bespreken.

De rentes op hypotheken wijzigen regelmatig en verschilt ook per aanbieder. De actuele hypotheekrente vergelijken per aflossingsvariant loont dus als je op zoek bent naar de goedkoopste hypotheek. Ben je nu op zoek naar een nieuwe hypotheek, dan is het zeker belangrijk om in de voorwaarden te kijken naar de “geldigheid van de hypotheekrente”. Hierin staat aangegeven hoelang de rente in de offerte geldig is. Vindt er in die tussentijd een renteverhoging plaats, dan houd je wel de hypotheekrente zoals deze in de offerte stond aangegeven.

Actuele hypotheekrente vergelijken

Is de hypotheek met laagste hypotheekrente ook de beste en/of een goedkope hypotheek? Dat is niet voor iedereen het geval. Een lage hypotheekrente zorgt er wel voor dat de maandlasten laag zijn, maar dat kan op den duur niet altijd de voordeligste oplossing zijn. Een goed hypotheekadvies is hierdoor belangrijk om inzicht te krijgen in je huidige en toekomstige situatie om je nieuwe hypotheek hier het best op te laten aansluiten. Een hypotheekadvies kost echter geld. Gemiddeld betaal je voor een compleet advies al snel 2.000 tot 3.000 euro. Je goed voorbereiden op het gesprek, bijvoorbeeld door op Rente.nl alvast een hypotheekrente vergelijk te maken en te bereken hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen, komt het advies alleen maar ten goede.

Hypotheekrente vergelijk

Hoe vergelijk je actuele hypotheekrentetarieven nu precies? De hypotheekrente is een vergoeding die je de aanbieder betaalt voor het verstrekken van het geld. In het hypotheekrentes overzicht van Rente.nl kun je eenvoudig alle aflossingsvormen en rentevaste periodes met elkaar vergelijken, waardoor je een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden. Om een echt passende hypotheek te vinden, kun je de resultaten zelf nog verder filteren op basis van je wensen.

Wij streven ernaar alle hypotheekverstrekkers mee te nemen in ons hypotheekrente vergelijk. Wij krijgen de getoonde rentes en voorwaarden aangeleverd van dataleverancier MoneyView. De hypotheekverstrekkers die hun gegevens niet aanleveren bij MoneyView of producten die niet langer worden aangeboden, kunnen wij niet meenemen in het hypotheekrente vergelijk.

Weten van welke banken wij de actuele hypotheekrente vergelijken? Bekijk hier het overzicht van hypotheekverstrekkers.