voldoen aan je wensen.

Let op! Geld lenen kost geld

Kredietwaarschuwing

Verfijn resultaten:

Leenvorm
Leenbedrag
Maandelijkse aflossing
Aanbieders
Acceptatie
Bescherming

gevonden

Hoe wij vergelijken
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
8,0 van 10
(104)
DEFAM Premium
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
7,5 van 10
(24)
Freo
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
7,8 van 10
(11)
Nationale Nederlanden
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
8,0 van 10
(104)
DEFAM Huiseigenaar
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
8,1 van 10
(8)
Qander
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
8,0 van 10
(104)
DEFAM
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
7,5 van 10
(9)
Directa.nl
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
7,6 van 10
(105)
Rabobank
Product
Looptijd
Maandlast
Totale kredietsom
Klantscore
7,8 van 10
(131)
ING
detailsdetails
Hoe wij vergelijken

Doorlopend krediet vergelijken: zeker van de scherpste rente

Heb je flexibele financiële ruimte nodig? Dan is een doorlopend krediet misschien wat voor jou. Vergelijk de actuele rentetarieven en voorwaarden van doorlopende kredieten op Rente.nl en vind het krediet dat bij je past met de keuzehulp. Gebaseerd op jouw situatie zetten wij de beste deals op een rijtje. Zo ben jij verzekerd van het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden.

Rente doorlopend krediet vergelijken – Hulp nodig?

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wil je natuurlijk de rente goedkoop houden tegen de beste voorwaarden. Bespaar jezelf de moeite te zoeken en vergelijk op Rente.nl. Wij tonen de actuele rentes en voorwaarden helder en transparant. Je kunt zelf in het renteoverzicht kijken, of gebruik maken van onze keuzehulp. Deze helpt je het doorlopend krediet te vinden die bij jouw situatie en wensen past wanneer je nog niet zeker weet wat je wilt. Heb je het beste doorlopend krediet met de laagste rente gevonden? Vraag dan direct een online offerte aan.

De voordelen van vergelijken via Rente.nl

  • Helder overzicht van ruim 45 doorlopende kredieten
  • Actueel overzicht van rente en voorwaarden
  • De beste keuze met onze keuzehulp
  • Direct online een offerte aanvragen

Wanneer doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet zorgt voor flexibele bestedingsruimte. Er wordt een maximaal kredietbedrag vastgesteld, dat je vrij kunt opnemen wanneer je geld nodig hebt en dat je weer kunt aflossen wanneer het jou uitkomt. Dit tegen een variabel rentetarief. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je gaat verbouwen en niet zeker weet wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

De looptijd van het doorlopend krediet staat niet vast. Om de totale kosten van het krediet toch in te kunnen schatten, hanteren kredietverstrekkers de theoretische looptijd. Deze wordt berekend door er vanuit te gaan dat je het doorlopend krediet maandelijks aflost en niets terug opneemt.

Dat de looptijd van een doorlopend krediet niet vaststaat, kan een valkuil zijn wanneer je niet de discipline hebt het krediet uiteindelijk volledig af te lossen. Je zou dan je leven lang aan het doorlopend krediet vastzitten. Maak deze afweging dus zorgvuldig.

Rente doorlopend krediet in beeld

Om je een beter inzicht te geven in de exacte looptijden en tarieven van leningen, hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. Zo zie je dat de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 3,80% tot 9,90%.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 83 180 180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Rente 7,60% 3,80% 3,80%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €54.892

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Rente 9,8% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.183 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5% tot 11,4%. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we er vanuit dat je elke maand 2% van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Waarom doorlopend krediet vergelijken op Rente.nl?

Rente.nl maakt het kiezen van een doorlopend krediet makkelijk door de actuele rentetarieven en voorwaarden onafhankelijk te vergelijken. Bekijk zelf het renteoverzicht, of maak gebruik van onze slimme keuzehulp. Wij tonen ook doorlopende kredieten van aanbieders waar we niet mee samenwerken. Zo krijg je alsnog de kans het beste doorlopend krediet te vinden, waar je ook voor wilt lenen. De beste deal gevonden? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan.

Helder overzicht

Met een helder, onafhankelijk overzicht kun je eenvoudig het aanbod van doorlopende kredieten vergelijken. We sorteren standaard op laagste rentepercentage, waardoor het goedkoopste doorlopend krediet voor jouw situatie altijd bovenaan staat. Heb je toch nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Actuele rente en voorwaarden

Wij houden de rentetarieven en voorwaarden dagelijks bij door samen te werken met MoneyView en bijna alle financiële instellingen. Zo heb je de actuele informatie die je nodig hebt voor het maken van de juiste keuze.

Kies met de keuzehulp

Nog niet zeker of welk doorlopend krediet je wilt? Kies zonder zorgen en maak gebruik van de keuzehulp. Na een paar vragen te hebben beantwoord, stelt de keuzehulp een helder overzicht samen van doorlopende kredieten die het beste bij jouw situatie passen.

Online doorlopend krediet aanvragen

Wanneer je een doorlopend krediet hebt gevonden dat aan je wensen voldoet én een lage rente heeft, kun je via Rente.nl direct online een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Alles gemakkelijk, snel en betrouwbaar geregeld.

Geselecteerde producten