Waarmee kunnen we je helpen?

"Bekijk de 5 meestgestelde vragen."
1. Wat gebeurt er na mijn lening aanvraag?

Nadat je via Rente.nl een lening hebt aangevraagd, krijg je direct een bevestiging. Wij controleren je gegevens en als alles goed is ingevuld, sturen we de aanvraag door naar de betreffende kredietverstrekker. Deze beoordeelt of je in aanmerking komt voor de lening. Als dit zo is, dan heb je vaak binnen één werkdag de offerte per mail binnen. Zodra je deze offerte samen met de gevraagde documenten ondertekend terug hebt gestuurd, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Meestal wordt de aanvraag dezelfde dag nog goedgekeurd en heb je het geld op je rekening.

2. Wanneer ontvang ik het geld op mijn rekening?

Meestal heb je via Rente.nl binnen twee werkdagen het geld op je rekening. Als de kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt, ontvang je dezelfde werkdag nog de offerte. Zodra je de offerte ondertekend hebt teruggestuurd en alle gevraagde documenten hebt aangeleverd, beoordeelt de kredietverstrekker nog een keer je gegevens. Als alles goed is, heb je binnen een werkdag het geld op je rekening. Hoe sneller je dus alle documenten en de ondertekende offerte aanlevert, hoe sneller dit proces gaat en hoe eerder je het geld ontvangt.

3. Hoe komt de lening vergelijking op Rente.nl tot stand?

In je vergelijking op Rente.nl vragen we je eerst enkele gegevens over jezelf en je wensen voor je lening in te vullen. Op basis van deze gegevens en wensen tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn. De lening met de laagste rente staat daarbij altijd bovenaan, ook als wij geen samenwerking met deze kredietverstrekker hebben. Daarnaast vergelijk je de leningen met elkaar op prijs/kwaliteit. Dit is een cijfer waarin we naast de rente ook de voorwaarden van de lening meewegen. We kijken naar de volgende kenmerken:

  • Boetevrij eerder aflossen mogelijk?
  • Kwijtschelding bij overlijden
  • Aflosvrije periode mogelijk?

Deze voorwaarden zijn echter bij vrijwel alle kredietverstrekkers hetzelfde. We raden je dus aan vooral op de rente te letten.

4. Kan ik een lening afsluiten?

Je kunt via Rente.nl bijna altijd zonder problemen een lening afsluiten. Je moet wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
  • Je mag niet ouder zijn dan 80 jaar
  • Je mag geen negatieve BKR-notering hebben

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je een lening aanvragen. De kredietverstrekker controleert wel altijd of het leenbedrag past bij je financiële situatie Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten nog genoeg financiële ruimte hebt om de lening zonder problemen af te lossen. Meer over hoe dat werkt lees je hier: Hoeveel kan ik lenen?

5. Is de rente van een lening aftrekbaar?

De rente op persoonlijke leningen is alleen nog maar aftrekbaar van de belasting als de eigen woning het bestedingsdoel van de lening is. Die woning moet dan wel je hoofdverblijf zijn. Het geldt dus niet voor een tweede huis of een recreatiewoning. De rente die je betaalt voor een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar.

Je antwoord niet gevonden?

Snel antwoord op je vraag. Stuur een appje naar 06-38336770. Onze experts reageren maandag vanaf 9:00 uur op je vraag.

Helaas, je kunt ons niet mailen. Door de privacywet AVG is het zo dat we veel onderwerpen en gegevens niet mogen bespreken via e-mail.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten