Open direct online je bankspaarrekening

Hoeveel wil je inleggen?
Eenmalig
Rentevariant
Geboortedatum
Vergelijk bankspaarrekeningen

Opbouwen of uitkeren?

Banksparen bestaat uit twee fases: opbouwen en uitkeren. Wil je een kapitaal opbouwen voor een aanvullende pensioenuitkering in de toekomst? Dan start je met de opbouwfase. Als je al een bedrag bij elkaar hebt gespaard en dit binnenkort wilt gebruiken als aanvulling op je inkomen, begint de uitkeerfase. Je kiest dan voor een uitkerende bankspaarrekening.

Ik wil pensioen opbouwen
  • Sparen voor Aanvullend Pensioen
  • Sparen met belastingvoordeel
  • Opbouw mogelijk tot AOW leeftijd
Vergelijken
Ik wil pensioen uitkeren
  • Periodieke aanvulling op pensioen
  • Uitkering binnen 5 jaar na AOW leeftijd
  • Zelf looptijd bepalen
Vergelijken

Dit zeggen onze klanten:

8,0 van 10

"Ik heb de vergelijking gedaan op Rente.nl en vervolgens een offerte aangevraagd. De site is verder duidelijk."

10,0 van 10

"Ideale website. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen"

8,0 van 10

"Goede en heldere informatie, snel online te regelen"

Bekijk alle 11 reviews

Banksparen vergelijken

Banksparen gebruik je om op een fiscaal vriendelijke wijze te sparen voor je pensioen, zowel voor het opbouwen als voor het uitkeren. Op Rente.nl kun je eenvoudig de rente van banksparen vergelijken alsook de voorwaarden. Bovendien kun je de rekening met het beste rendement direct online openen.

Banksparen vergelijken via Rente.nl

  • Compleet overzicht van de banksparen rente
  • Actueel: rente worden dagelijks gecontroleerd
  • Banksparen berekenen en afsluiten via Rente.nl

Banksparen vergelijken

Rente.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor het vergelijken van financiële producten en diensten. Op Rente.nl vind je uitgebreide informatie over spaarrekeningen, kredieten, hypotheken en pensioenen. Op het gebied van pensioenen kun je op Rente.nl uitgebreid banksparen berekenen en vergelijken op rentepercentage en voorwaarden.

Banksparen berekenen

Banksparen gebruik je voor het op fiscaal vriendelijke wijze opbouwen van een aanvullend pensioen, maar ook voor het periodiek laten uitkeren van een aanvulling op je bestaande pensioen.

In 2008 is banksparen bij de bank geïntroduceerd als tegenhanger van de lijfrenteverzekering bij een verzekeraar. Banksparen werkt via een geblokkeerde spaarrekening waar je éénmalig of periodiek geld inlegt. Op de inleg krijg je gedurende de looptijd, afhankelijk van je voorkeur, een vaste of variabele rente vergoeding.

Banksparen is gekoppeld aan fiscale regels. Zo kun je alleen gebruik maken van de fiscale voordelen als je een pensioentekort hebt. Een pensioentekort ontstaat als je minder pensioen opbouwt dan fiscaal toegestaan (jaarruimte). Dit verschil kun je dan belastingvriendelijk storten op je bankspaarrekening.

Tegen de hoogste rente banksparen? Dan is het maken van een goede vergelijking essentieel. Hoe hoger de rente, hoe hoger het opgebouwde kapitaal of uitkering is. Naast de rente voor banksparen vergelijken, zijn natuurlijk ook de voorwaarden belangrijk. Omdat er fiscale regels gelden, dien je ook goed naar de voorwaarden van het betreffende bankspaarproduct te kijken. Omdat de meeste overeenkomsten voor een langere periode gelden, is overstappen niet altijd even gemakkelijk.

Hoogste rente banksparen

De hoogste rente voor banksparen vind je door een berekening te maken voor jouw situatie. Banksparen berekenen kan eenvoudig via de Rente.nl bankspaarmodule. Op basis van je inleg en wensen geeft Rente.nl een compleet overzicht van de mogelijkheden. Rente.nl sorteert aanbieders op basis van het hoogste opbouwbedrag of periodieke uitkering.

Op Rente.nl kun je alle aanbieders van banksparen vergelijken. Heb je het bankspaarproduct gevonden dat past bij jouw situatie, vraag dan gratis en vrijblijvend meer informatie aan over het betreffende product. Een compleet overzicht van aanbieders die we vergelijken vind je hier: Alle spaarbanken van Nederland